علی صالحآبادی – مدیرمسئول
ایران به دلیل وسعت و موقعیت ژئوپلیتیک همواره در طول تاریخ مورد طمع دیگر کشورها بوده است. در این میان طمع روسها به خاک ایران و منابع آن بیشتر از دیگر کشورها بوده است. این نوشتار به ریشه اختلاف ایرانیها با عربها و روسها میپردازد.
1-عربها از زمان خلافت ابوبکر (633 م.) حمله به ایران را آغاز کردند و در زمان عمر و عثمان جنگ بین اعراب و سلسله ساسانی ادامه داشت تا اینکه در نهایت یزدگرد سوم در نهاوند از سپاه عثمان شکست خورد و سلسله ساسانی متلاشی فروپاشید. (651 م.) عربها در طول 18 سال جنگ با ایرانیها مرتکب جنایات بیشماری بهویژه در منطقه طبرستان (گلستان فعلی) شدند و عربها در آنجا به هیچکس رحم نکردند. مرد، زن، کودک همه را کشتند و زنان را به کنیزی گرفتند و فروختند.
این موضوع با گذشت 1372 سال همچنان در حافظه تاریخی ایرانیان مانده است. به همین دلیل اختلاف بین عرب و عجم ریشه تاریخی دارد و در گذر زمان از بین نرفته است.
2-اعراب و اتحاد جماهیر شوروی در جنگ 8 ساله عراق علیه ایران تمامقد از صدام حسین دفاع کردند و هزاران ایرانی را به شهادت رساندند و زیرساختهای کشور را نابود کردند.
3-عربها شیعیان را «رافضی» میدانند و میگویند آنها از سه خلیفه راشدی یعنی ابوبکر، عمر و عثمان اطاعت نکردهاند.
4-عربها بارها کوشیدند نام خلیجفارس را تغییر دهند که با هوشیاری ایرانیها موفق نشدند.
5-عربستان در حج خونین سال 1366 نزدیک به 300 حجاج ایرانی را به شهادت رساند.
6-جنبش حماس پیرو مکتب اخوان المسلمین است که رهبر آن سید قطب بود که به دست جمال عبدالناصر، رییس جمهور وقت مصر اعدام شد. این سازمان وقتی صدام حسین اعدام شد، او را شهید نامید و سه روز عزای عمومی اعلام کرد و یک مجسمه از قاتل ایرانیها همساخت.
7-روسیه در دو معاهده ننگین گلستان و ترکمانچای حدود 250 هزار کیلومترمربع از سرزمین ما را بلعید.
8-پطر کبیر امپراتور روسیه در زمان حیاتش و پس از مرگ وصیت کرده بود که برای رسیدن به آبهای گرم (خلیجفارس) ایران باید به تصرف تزارها درآید.
9-روسیه دوران پوتین به شش قطعنامه شورای امنیت بهویژه قطعنامه 1929 که به لحاظ اقتصادی فلجکننده بود رأی موافق داد. این قطعنامهها آثار مخرب و زیانباری بر اقتصاد و زندگی مردم ایران برجای گذاشته است.
10-به گفته وزیر پیشین خارجه، روسیه هم از ایران پهباد خرید و هم خودش آن را لو داد تا برای ایران دردسر و هزینه ایجاد کند و موجب شد غرب ایران را در جنگ اوکراین متهم و سهیم بداند.
وقتی چنین پیشینهای از اعراب و روسها در ذهن ایرانیها وجود دارد، مسئولان لازم است در سیاستها به خواست و مطالبه اکثریت توجه کنند، نه به آمال و آرزوهای ناشدنی اقلیت، مثل به راه انداختن پویش «حریفت منم» که ادعاشده شش میلیون نفر برای جنگ علیه اسرائیل در آن ثبتنام کردهاند، یا ثبتنام 142 نماینده مجلس برای جنگ در غزه و یا این که گفتهاند اگر اجازه بدهند آماده شلیک موشک به بندر «حیفا» و «تلآویو»... هستیم.
این آقایان میدانند که این قبیل خط و نشان کشیدنها باعث میشود تا از یک سو اسرائیل از آمریکا 14 میلیارد دلار پول بگیرد و از سوی دیگر ایران هراسی تشدید میشود و آمریکا ناوهایش را به آبهای خلیجفارس اعزام میکند و کاخ سفید به حسن نصرالله پیغام میدهد که ویو«ـاگر حزبالله وارد جنگ تمامعیار با اسرائیل شود، ایران را بمباران میکند.
پرسش این است که این خطونشانها باعث شده اسرائیل جنگ را متوقف کند یا اینکه با استناد به همین حرفها اسرائیل امتیاز بیشتری از غرب میگیرد؟ یا فردی در تلویزیون ظاهر میشود ضمن حمله به روحانی و ظریف میگوید ما باید آرایش جنگی به خود بگیریم یا یک واعظ مشهور میگوید اکنون وقت جنگ است. اگر عدهای میخواهند بجنگند راهش سر و صدا راه انداختن نیست. در حالی اینها چنین حرفهایی میزنند که مسئله فلسطین اکنون برخلاف گذشته اولویت مردمی که زیر فشار تورم و گرانی هستند، نیست. دلیلش این است که وجدانهای بیدار در لندن، پاریس، نیویورک، واشنگتن، جاکارتا و ... بهصورت خودجوش به خیابان میآیند؛ اما چرا چنین حرکتی به صورت خودجوش در ایران و پایتختهای عربی مشاهده نمیشود؟
نویسنده به خاطر دارد که ایرانیها در جنگ ششروزه اعراب و اسرائیل و نیز پیروزی تیم فوتبال ایران بر اسرائیل پیش از انقلاب به خیابان آمدند و علیه اسرائیل و به نفع فلسطین شعار دادند. چرا حالا اینگونه نیست؟ به عقیده نویسنده خواست اسرائیل این است که پای ایران به جنگی که عربی-عبری-غربی است کشیده شود. ما نباید در تله غرب و روسیه بیافتیم. چرا تودههای عرب و دولتهای عربی ساکت هستند و حاضر به شلیک یک گلوله به سمت اسرائیل نیستند؟
حمایت واقعی از مردم غزه جنگیدن نیست، زیرا امکانش برای ایرانیها فراهم نیست. آنچه ما میتوانیم انجام دهیم حمایت معنوی، سیاسی و مالی از مردم مظلوم غزه است. اکنون فضای مناسب برای تشکیل دولت مستقل فلسطینی در جهان فراهم شده و غرب و کشورهای عربی نیز از آن حمایت میکنند. تشکیل دولت مستقلفلسطینی بزرگترین خدمت به فلسطینیان آواره و درگیر جنگ است. آنچه امروز در غزه در جریان است تله روسیه و اسرائیل است تا تمرکز جهان از جنگ اوکراین برداشته شود و با درگیر شدن ایران با اسرائیل و آمریکا سودش به جیب روسیه و چین برود. اگر توصیه نویسنده را قبول ندارید به انتقاد تند دو تن از مراجع تقلید درباره تازیانه فقر و دست و پنجه نرم کردن با آن که تیتر یک امروز روزنامه ستاره صبح است توجه کنید.