مرکز آمار ایران ۴ گزارش از وضعیت هزینه تولید در بخشهای صنعت، معدن، خدمات و برق را منتشر کرد. این گزارشها آینده نرخ تورم مصرفی را به تصویر میکشد و به دولتمردان میگوید سیاست کنترل تورم را جدی بگیرند.
بر اساس اعلام مرکز آمار هزینه تولید در بخش صنعت در تابستان امسال نسبت به فصل قبل ۷.۱ درصد، نسبت به تابستان سال گذشته ۳۷.۶ درصد و در بازه زمانی یکساله منتهی به تابستان امسال ۲۹.۲ درصد برآورد شده است. نرخ تورم فصلی بخش صنعت در تابستان امسال ۲.۲ درصد نسبت به فصل بهار پایینتر آمده، هرچند تورم نقطه به نقطه تولید صنعتی در این مدت نسبت به فصل تابستان سال گذشته ۱۲ واحد درصد بیشتر شده است.
هزینه تولید در بخش خدمات
بر اساس اعلام مرکز آمار نرخ تورم فصلی بخش خدمات در فصل تابستان امسال ۱۲.۶ درصد، تورم نقطه به نقطه ۵۷ درصد و در چهار فصل منتهی به فصل دوم امسال یا همان تورم سالانه) ٥٨.٨ درصد افزایش داشته است. نکته مهم اینکه هرچند هزینه بخش تولید خدمات همچنان بالاست اما تورم فصلی، نقطه به نقطه و سالانه تولید بخش خدمات در فصل تابستان امسال نسبت به مدت مشابه کاهشیافته است.
چالش معدنیها با هزینهها
روایت مرکز آمار از هزینه تولید در بخش معدن نشان میدهد این بخش در تابستان امسال نرخ تورم فصلی ۹ درصد، تورم نقطه به نقطه ۵۶.۶ درصد و تورم سالانه ۳۵.۷ درصد را تجربه کرده با این حال تورم فصلی بخش یادشده در تابستان امسال نسبت به بهار امسال ۴ واحد درصد کاهش و تورم نقطه به نقطه ۱۵.۸ واحد درصد بیشتر شده که رشد ۱۰.۷ واحد درصدی تورم سالانه را به دنبال داشته است.
هزینه تولید برق
هزینه تولید برق در فصل تابستان نسبت به بهار امسال ۲۲.۱ واحد درصد پایین آمده و روی درجه ۹.۷ درصدی ایستاده بود. این درحالیکه هزینه تولید برق در نیروگاههای کشور در تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته ۷۲.۳ درصد و در بازه زمانی یکساله ۴۵.۲ واحد درصد قد کشیده است. هزینه تولید برق در کشور در فاصله تابستان سال گذشته تا تابستان امسال از ۳۰.۹ درصد به ۷۲.۳ درصد جهشیافته است.