سینمای کودک ایران در جشنواره احمدآباد هند
پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کودک احمدآباد هند امسال میزبان چندین فیلم کوتاه، بلند و انیمیشن از سینمای ایران است. براساس اطلاعات موجود در سایت جشنواره فیلم کودک احمدآباد تاکنون حضور فیلمهای ایرانی «زندگی و زندگی» ساخته علی قویتن، «گندم» ساخته هاشم مرادی، «برای آوا» به کارگردانی محسن سراجی، «پسر دلفینی» به کارگردانی محمد خیراندیش، مستند «آب، باد، خاک، نان» به کارگردانی مهدی زمانپور کیاسری، «بَلیط» ساخته مرتضی رحیمی، «فرشته ها به زمین برنمی گردند» از رضا غلامی مطلق، «نگاهم میکند» ساخته مریم ماهانی، «مَرد مَنم» ساخته امینعلی شهسواری، «در آغوش درخت» ساخته بابک خواجه پاشا، «پری و جادوگر» ساخته محمدرضا یاری کیا، «تشک» به کارگردانی آرش حسن پور، «ستاره ها در باران» از سارا نامجو، «تولد» از زهره عباسی و «چرخ خیاطی» ساخته نجمه هاشم الحسینی در این رویداد اعلام شده است. پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کودک احمدآباد از ۸ تا ۱۰ دسامبر (۱۷ تا ۱۹ آذرماه) در هند برگزار می شود.
درخواست کیت بلانشت از اعضای پارلمان اروپا درباره غزه
کیت بلانشت، بازیگر مشهور استرالیایی و سفیر حسن نیت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، با تاکید بر این که من ناظر هزینههای انسانی جنگ و خشونت و آزار و اذیت هستم از اعضای پارلمان اروپا خواست تا «آتشبس فوری بشردوستانه» در نوار غزه برقرار کنند. به گزارش ایرنا، بلانشت سخنرانی خود را در پارلمان اروپا درباره موضوع جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه با تکرار فراخوان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برای «آتشبس فوری بشردوستانه و آزادی فوری همه گروگانهای غیرنظامی» آغاز کرد. او در میان تشویق اعضای پارلمان اروپا گفت: من سوریه ای نیستم. من اوکراینی نیستم. من یمنی نیستم. من افغانستانی، اهل سودان جنوبی، اسراییلی و فسطینی هم نیستم. سیاستمدار نیستم و حتی کارشناس مسائل سیاسی نیستم. اما من یک ناظر و شاهد هزینههای انسانی جنگ هستم. با مشاهده هزینه های انسانی جنگ، خشونت و کشتار و بازدید از اردوگاه ها در سراسر جهان پناهجویی نمی توانم از دور فقط نگاه کنم. وظیفه دوگانه من به عنوان یک هنرمند و سفیر حسن نیت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، توجه به شرایط انسان هاست. بلانشت افزود: این منازعه به قیمت جان هزاران بیگناه تمام شده و همچنان ادامه دارد. جنگها، بلایای طبیعی و ناآرامیهای سیاسی باعث آوارگی ۱۱۴ میلیون نفر در جهان شده است.
فروش پایین «مارولها»
فیلم «مارولها» در اولین آخر هفته اکرانش حدود ۴۷ میلیون دلار در آمریکا فروش کرد که کمترین میزان فروش در تاریخ اکران این مجموعه فیلمهاست.به گزارش مهر به نقل از اسکرین، در حالی که انتظار میرفت جدیدترین فیلم دنیای سینمایی مارول با فروش حدود ۷۵ تا ۸۰ میلیون دلار در بازار داخلی کارش را شروع کند، فروش روزهای افتتاحیه این فیلم ۴۷ میلیون دلار شد که کمترین رقم در تاریخ نمایش این مجموعه با بیش از ۳۰ فیلم است. تنها فیلمهای کمپانی مارول که افتتاحیهای کمتر از ۶۰ میلیون دلار داشتند، «مرد مورچهای» محصول ۲۰۱۵ و «هالک شگفتانگیز» محصول ۲۰۰۸ بودند.در سطح بینالمللی فیلم «مارولها» که سی و سومین فیلم در دنیای مارول است ۶۳.۳ میلیون دلار بلیت فروخت تا فروش جهانی خود را به ۱۱۰.۳ میلیون دلار برساند. پل درگارابدیان، تحلیلگر ارشد رسانهای میگوید: با وجود کمترین فروش داخلی، یک بار دیگر اهمیت بازار بینالمللی برای برند مارول ثابت شد. این فیلم اکنون برای جبران بودجه کلان تولیدش، به فروش در تعطیلات شکرگزاری دل بسته است. منتقدان راتن تومیتوز به فیلم «مارولز» امتیاز ۶۲ درصد دادهاند و تماشاگران با امتیاز ۸۵ درصد استقبال بیشتری از آن کردند. تحلیلگر دیگری هم معتقد است این سقوط در گیشههای فروش به این معنا نیست که مخاطبان حاضرند از دنیای سینمای مارول دست بکشند و باید به خاطر آورد که این فرنچایز از سال ۲۰۰۸ نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار فروش کرده است. افتتاحیه ۴۷ میلیون دلاری برای هیچ فیلمی بد نیست، اما در مقایسه با اوجهای مارول در دهه اخیر، به عنوان یک ناامیدی محسوب میشود.