امروزه تقریبا میتوان گفت که اغلب افراد نوشابه مصرف میکنند، اما اگر مضرات و عوارض جبران ناپذیر نوشابه را بدانند شاید از نوشیدن نوشابه پشیمان شوند! مطالعات متعددی تاثیرات منفی نوشابه را روی وزن ، دندان نشان دادهاند. با این حال نوشیدن نوشابه خطرات زیادی دارد. طبق گفته ارومانیتور، میانگین افراد در ایالات متحده بیش از ۱۲۶ گرم شکر روزانه مصرف میکنند. این برابر با ۲۵.۲ قاشق سوپ خوری، یا معادل نوشیدن کمی بیش از ۱۲ اونس نوشابه است. با اینکه مصرف نوشابه در بسیاری از کشورها رو به کاهش است، بسیاری از مردم هر روز نوشابه مینوشند. ۲۱ خطر نوشابه را با شما در این بخش به اشتراک میگذاریم تا حتما آن را مطالعه کرده و با آگاهی کامل مصرف نوشابه را کنار بگذارید.
حال به عوارض و مضرات نوشابه بپردازیم:
۱. نوشابه میتواند منجر به کاهش
عملکرد کلیه شود
در یک مطالعه یازده ساله دانشکده پزشکی هاروارد، بین ۳،۳۱۸ زن، محققان دریافتند نوشابه خطر عملکرد کلیهها را بالا میبرد.
۲.نوشابه ریسک ابتلا به دیابت را بالا میبرد
میزان بالای شکر در نوشابه باعث فشار پانکراس میشود و به طور بالقوه آن را ترک میکند و نمیتواند نیاز بدن به انسولین را حفظ کند.
۳.قوطیهای نوشابه با بی پی ای پوشیده میشود
قوطی نوشابه حاوی (بی پی ای) است، که از بیماریهای قلبی گرفته تا چاقی و مشکلات تولید مثل، ارتباط دارد.
۴. نوشابه باعث خشکی بدن میشود
کافئین ادرار اور است و تولید ادرار را بیشتر میکند و باعث میشود بیشتر ادرار کنید. وقتی سلولهای بدن خشک میشوند، به سختی مواد مغذی را جذب میکنند و همچنین برای بدن دشوار میشود تا مواد زائد را از بین ببرند.
۵. نوشابه سرطان زاست
رنگ کاراملی نوشابه با سرطانها مرتبط است؛ رنگ قهوهای مصنوعی در نوشابه فرآیندی شیمیایی است که از شکر سوخته درست شده است.
۶. رنگ کاراملی در نوشابه به مسائل عروقی مرتبط است
رئیس بخش قلب و التهاب در دانشگاه پنسیلوانیا میگوید ارتباطی بین مشکلات عروقی و محصولات حاوی شکر سوخته وجود دارد.
۷. نوشابه کالری زیادی دارد
یک بطری ۲۰ اونس نوشابه حاوی ۱۷ قاشق چای خوری شکر و ۲۴۰ کالری و عاری از هر ارزش غذایی است.
۸. نوشابه خطر ابتلا به چاقی را افزایش می دهد
هر نوشابه یا نوشیدنیهای قندی که روزانه مصرف میشود احتمال چاقی را بیش از ۶۰ درصد را افزایش میدهد.
۹. نوشابه خطر بیماری های قلبی در مردان را افزایش میدهد
هر نوشابه که روزانه مصرف میشود، خطر بیماری قلبی را تا ۲۰ درصد در مردان افزایش میدهد.
۱۰. اسید در نوشابه مینای دندان را از بین میبرد
آزمون آزمایشگاه در مورد اسیدیته نوشابه نشان میدهد مقدار اسید در نوشابه مینای دندان را از بین میبرد.
۱۱. نوشابه حاوی مقدار زیادی شکر است
میانگین ۲۰ اونس نوشابه معادل با ۱۷ قاشق چای خوری شکر است، اما نوشابه برای دندان و سلامت کلی بدن خوب نیست.
۱۲.نوشابه حاوی قندهای مصنوعی است
قند مصنوعی به بیماری های متعدد از جمله سرطان مرتبط هستند.
۱۳.نوشابه سطح کلسیم را کاهش میدهد
نوشابهها حاوی فسفریک اسید هستند مقادیر زیادی از کلسیم استخوان را کاهش میدهد.
۱۴.نوشیدن نوشابه متابولیسم را تغییر میدهد و مانع از کاهش وزن میشود
دکتر هانس مدیر گروه ورزش و توان بخشی در دانشگاه بنگور، انگلستان، دریافته است که نوشیدن نوشابه به طور منظم می تواند متابولیسم بدن انسان را تغییر دهد.
۱۵.نوشیدن بیشتر از یک نوشابه روزانه خطر بیماری قلب ،سندروم متابولیک را افزایش میدهد
دکتر راوی نویسنده کتاب مطالعه و مربی پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد میگویدکه اگر بیشتر از یک یا چند نوشیدنی را روزانه مینوشید، ممکن است ریسک توسعه عوامل خطر متابولیک برای بیماریهای قلبی را افزایش دهید.