رژیم صهیونیستی عامل اصلی جنگ قره باغ است. سران این رژیم اذعان کردند که از جمهوری آذربایجان حمایت میکنند و مسئولین و سران جمهوری آذربایجان گفته بودند که از اسرائیل کمک میگیرند.
رژیم صهیونیستی دو هدف عمده در منطقه قفقاز جنوبی (آذربایجان و ارمنستان) دارد اولین هدف که مهمترین هدف اسرائیل است رصد و نظارت بر ایران است و دومین هدف این رژیم پاکسازی قومی در منطقه است. در این باره روزنامه ها آرتص عنوان کرد: "اسرائیل با تولید تسلیحات جنگی مختلف و صادر کردن آن به نقاط مختلف جهان درروند پاکسازی نژادی نقش آفرینی میکند." این تسلیحات تولید شده از سوی رژیم صهیونیستی ابزاری شده است برای پاکسازی قومی در منطقه قره باغ. شواهد نشان میدهد که جمهوری آذربایجان در سال های گذشته پهپادهای مجهز به موشک از اسرائیل تحویل گرفته و خط تولید پهپادهای انتحاری به کمک اسرائیل راه اندازی کرده است.
الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان نیز اذعان کرده بود که در جنگ قره باغ به طور گسترده از پهپادهای اسرائیلی استفاده کرده و این موضوع دیگر بر کسی پوشیده نیست. جمهوری آذربایجان از پهپادهای" مهاجم آسمان" و" هاروپ" در جنگ با ارمنستان استفاده کرده است. این پهپادها هم کاربرد شناسایی و هم نبرد دارند.
پیشتر نویسنده عنوان کرده بود که مهمترین هدف رژیم صهیونیستی در منطقه جنوبی قفقاز و قره باغ، رصد و نظارت بر ایران است. در همین راستا آرکادی میلمان، سفیر سابق اسرائیل در جمهوری آذربایجان گفت: "در موضع ما در حمایت از تدابیر دفاعی آذربایجان شکی نیست ما یک شراکت استراتژیک برای مهار ایران داریم." یا تیگران بالایان، دیپلمات ارمنستانی، گفته بود: "برای ما واضح است که اسرائیل به حفظ حضور در جمهوری آذربایجان و استفاده از خاک آن برای نظارت بر ایران علاقه دارد."اسرائیل از گسترش اسلام سیاسی هراس دارد چون میدانند مردم جمهوری آذربایجان اکثراً شیعه هستند و قرابت فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران دارند.
طرح پیشنهادی دولت انگلیس:
نسلهای آینده هرگز امکان خرید سیگار را نداشته باشند
دولت بریتانیا طرحی را ارائه کرد که براساس آن فروش سیگار برای نسلهای بعدی به تدریج ممنوع خواهد شد.ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا هدف از این پیشنهاد را تبدیل کشورش به کشوری «بدون سیگار» عنوان کرده است. طبق این طرح سن قانونی خرید سیگار در بریتانیا به تدریج افزایش پیدا خواهد کرد. براساس این طرح یک نوجوان ۱۴ ساله بریتانیایی در عمل هیچگاه در طول زندگی خود قادر نخواهد بود تا به طور قانونی سیگار بخرد. این در حالی است که سن قانونی برای خرید سیگار در بریتانیا هماکنون ۱۸ سال است. دولت انگلیس امیدوار است تا با این طرح بتواند مصرف سیگار در میان جوانان را تا سال ۲۰۴۰ میلادی تقریبا به صفر برساند.از اعتیاد به سیگار به عنوان دلیل مرگ و میر یک نفر از هر چهار فرد مبتلا به بیماری سرطان در بریتانیا یاد میشود. از سوی دیگر هزینه مصرف سیگار بریتانیاییها برای بخش بهداشت و درمان این کشور سالانه ۱۷ میلیارد پوند گزارش شده است.شرکتهای تولیدکننده سیگار ضمن انتقاد از طرح پیشنهادی دولت محافظهکار بریتانیا هشدار دادهاند که ممنوعیت سیگار زمینه فروش آن در بازار سیاه را فراهم خواهد کرد. آنها همچنین ممنوعیت سیگار را «نقض حقوق بزرگسالان» خواندهاند.بریتانیا در صورت تصویب چنین قانونی یکی از سختگیرانهترین قوانین در زمینه مصرف سیگار در جهان را خواهد داشت.