زادروز اسكندر مقدوني
زادروز اسكندر مقدوني را بيستم سپتامبر در سال ۳۵۶ پيش از ميلاد به دست داده اند. وي در ۲۰ سالگي در پي ترور پدرش فيليپ دوم كه موفق به تصرف همه کشور ـ شهرهاي يونان شده بود جانشين او گرديد.اسكندر كه در نوجواني شاگرد ارسطو بود و به دست او يک مرد «انديشه و عمل» شده بود، در منطقه خود در ۱۶ سالگي يك سوار جنگي بنام بشمار مي رفت. وي تا ۳۲ سالگي كه در بابل (عراق جنوبي) درگذشت تمامي خاورميانه و آسياي جنوبي و ميانه را متصرف شده بود. پاره اي از مورخان سال تولد اورا سال ۳۵۷ پيش از ميلاد نوشته اند.
سازش ايران و عثماني بر سر بغداد
20 سپتامبر سال 1638 ميلادي مراد چهارم سلطان عثماني كه بغداد را به محاصره گرفته بود از نيروهاي ايراني مدافع شهر خواست كه تسليم شوند كه فرمانده اين نيروها درخواست سلطان عثماني را رد كرد و تاكيد كرد كه جنگ دفاعي خودرا تا آخرين نفر ادامه خواهد داد و سه ماه روي اين تعهد خود ايستادگي كرد.
سقوط هواپيماي حامل كمك به مناطق زلزله زده طبس در شيراز
پس از وقوع زلزله طبس كمكهاي مردمي و دولتي به اين منطقه سرازير شد. اما در بيست و نهم شهريور ۱۳۵۷ش، يك فروند هواپيماي سي ۱۳۰ نيروي هوايي كه به منظور حمل وسايل و خواربار مورد نياز مردمِ زلزله زده طَبَس از پايگاه شيراز عازم تهران بود، در حدود ساعت هشت صبح، در فرودگاهِ دوشان تپه سقوط كرد و نه نفر ارتشي در آن كشته شدند.
كودتا در افريقاي مركزي
ژان بدِل بوكاسا ديكتاتور خونآشام افريقاي مركزي در ۲۲ فوريه ۱۹۲۱م در اين كشور به دنيا آمد و در كودكي در مدارس فرانسوي تحصيل كرد. او در دوران تحصيل با شخصيت ناپلئون بُناپارت آشنا شد و شيفته او گرديد. همچنين وي ژنرال دوگل، رهبر فرانسه را همانند پدر خود ميدانست و مرگ او را به منزله يتيم شدن خود عنوان كرد. بوكاسا در سال ۱۹۶۵م در زماني كه فرماندهي كل قواي كشور افريقاي مركزي را بر عهده داشت، با بركنار كردن پسر عمويش، داكو، در يك كودتاي تقريباً بدون خونريزي به قدرت رسيد. از آن پس، بوكاسا با درجه فيلْدْ مارشالي، دبير كلّي تنها حزب كشورش، وزارت دادگستري، دفاع، خدمات غير نظامي، بيمههاياجتماعي و خلاصه ۱۴ وزارت از ۱۶ وزارت را در آنِ واحد برعهده گرفت.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
20 شهریور سال 1377: براى اقامه جمعه، به دانشگاه تهران رفتم. سخنران پیش از خطبهها، آقاى [برهانالدین] ربانى، رییسجمهور افغانستان بود؛ فارسى صحبت کرد و ساده. در خطبهها، به مسایل افغانستان و انتخابات خبرگان و نزاعها و درگیرىها پرداختم و خطبهاى در اعجاز علمى قرآن خواندم.ظهر بچهها جمع بودند. محسن، فاطى و مهدى، از شرایط جارى کشور، اظهار نگرانى مىکردند؛ دلداریشان دادم. مهدى گفت، سکوهایى که براى [میدان نفتی] ابوذر ساخته، آمادة حمل و نصب است؛ کار بزرگى کرده. به فائزه در مورد نظرخواهىها در روزنامهاش، منجمله در مورد صداوسیما و ازدواج موقت، تذکراتى دادم.عصر آقاى [محمد] امامىکاشانى، [عضو فقهای شورای نگهبان] آمد. گزارشى از بحثهاى شوراى نگهبان در مورد پذیرش و امتحان نامزدهاى انتخابات مجلس خبرگان داد؛ حدود نیمی از آنها را اصولاً فاقد شرایط دیدهاند و اجازه شرکت در امتحان هم نمىدهند و جمعى دیگر را امتحان مىکنند و افرادى مثل آقایان [سیدمحمد موسوی] خویینىها، [رسول] منتجبنیا، [اسدالله] بیات، [صادق] خلخالى و [محمد] عبایى [خراسانی] را هم به ادله دیگرى، ممکن است رد کنند.