علی صالحآبادی – مدیرمسئول
کارنامه پارلمانها و دولتها درکشورهای مدرن که مردمان دانا و حساس نسبت به سرنوشت خود دارند در آیینه آمار مثل ایجاد اشتغال، تثبیت قیمتها، کنترل تورم، امنیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، روابط خارجی منفعتگرا دیده می شود. مردم با صندوق رأی کارنامه دولت ها و مجالس را داوری می کنند.
شرط تحقق این فرآیند آن است که «دایره انتخاب کردن» و «دایره انتخاب شدن» باز و بدون مانع باشد. مجلس یازدهم با مشارکت 57/42 درصد واجدین شرایط رأی دادن در اسفند 1394 شکل گرفت. همچنین ریاست جمهوری هشتم (28 خرداد 1400) با مشارکت 8/48 درصد واجدین رأی دادن شکل گرفت.
13 درصد از آرائی که به صندوق ریخته شد آرای باطله بود. اگر این عدد را از 8/48 درصد کسر کنیم رقم مشارکت که به کاندیداها رأی دادهاند 5/45 درصد بوده است. این درصدها نشان میدهد نه پارلمان و نه رئیسجمهور هیچکدام نتوانستند اکثریت آرای واجدین شرایط (50 درصد به علاوه یک) را کسب کنند. به لحاظ حقوقی و براساس رویههای حقوقی موجود در جهان، این دو نهاد انتخابی و انقلابی اقلیت را نمایندگی می کند تا اکثریت را. وقتی به رأی اکثریت توجه نمیشود اکثریت هم به حرفهای مقامات توجه جدی نمیکند.
1-رئیسجمهور گفته بساط بیحجابی را جمع میکنیم. او نگفت چگونه این کار را انجام خواهد داد. پیشاز این هم افرادی مدعی شده بودند که ظرف دو ماه روسری را به سر خانمها بازخواهند گرداند. مشاهدات میدانی نشان میدهد بیحجابی در کوچه و بازار جریان دارد.
2-فرمانده انتظامی گفته: در کل کشور کمتر از انگشتان دست در برابر تذکر پلیس حجاب مقاومت کردند. اگر این ادعا درست است، معنایش این است اکثریت موافق حجاب است. در حالی چنین حرفی زده میشود که برخی از نظرسنجیها نشان از کاهش طرفداران حجاب اجباری دارد.
3-لایحه عفاف و حجاب یک مسئله اختلافی در جامعه است. اصل 85 بهانه ای شد تا آنچه را بانیان این لایحه میخواهند در پشت درهای بسته به سرانجام برسانند.
4-شاخص کل قیمتها از مرداد 1400 تا مرداد 1402 یعنی در طول دو سال دولت انقلابی و مردمی به 114 درصد رسید. یعنی مردم برای خرید یک کالا نسبت به دو سال قبل بیشتر از صد در صد باید پول هزینه کنند. در چنین ظرایطی آیا نباید اول به فکر کنترل تورم بود بعد به سراغ حجاب رفت؟
5-رئیسجمهور در روز خبرنگار گفت: دولت آزادی بیان و قلم را تضمین میکند. حرف خوبی است. اگر چنین است چرا اصول 9 و 24 و اصلهای دیگر قانون اساسی ازجمله فصل سوم آن عملی نشده است؟
توصیه نویسنده به مدعیان انقلاب این است که اصول قانون اساسی به ویژه اصل 59 را مطالعه کنند و بگویند چرا در مورد موضوعات اختلافی رفراندوم برگزار نمی شود؟ و چرا قیمتها در دوره حاکمیت آنها 114 درصد رشد داشته است؟
یک نماینده مجلس گفته سفرههای مردم کوچک نشده، بلکه خالیشده است.
مردم این روزها دغدغه تأمین «نان»، «آب» و «هوا» دارند.
مسئولان نخست مشکل «نان»، «آب» و «هوا» را حل کنند، آنگاه بروند سراغ حجاب!
دستاندرکاران اگر به حقوق، علوم انسانی، حقوق اساسی آشنا باشند درمییابند که دارائیهای کشور املاک «مشاع» است و متعلق به همه افراد است. اگر این فرض پذیرفته است مسئولان باید دخلوخرج را بهطور شفاف در اختیار صاحبان دارائیها قرار دهند. مردم میخواهند بدانند میزان درآمدهای نهادهای دولتی و غیردولتی چقدر بوده و در کجا خرج شده است؟
همهپرسی درباره موضوعات مهم مثل حجاب، رابطه با غرب، آمریکا، چین، روسیه راهکاری است که در قانون اساسی پیشبینیشده است. روز گذشته اخبار ضدونقیض درباره تبادل چند زندانی بین ایران و آمریکا در قبال آزادسازی 7 میلیارد دلار داراییهای ایران که توسط کره جنوبی بلوکهشده منتشر شد.
البته اگر پولی آزاد شود باید صرف خرید دارو و غذا شود که یک گام مثبت و مفید است، اما تا زمانی که ایران روابط خود را با آمریکا بر اساس منافع ملی تعریف و برقرار نکند، در به همان پاشنهای خواهد چرخید که در چهار دهه گذشته چرخیده و مردمدارند هزینه سوء مدیریت و فرصت سوزی را میدهند.
آقایان بدانند که عربستان در سال 2022، 600 میلیارد دلار نفت فروخته که 161 میلیارد دلار آن سود بوده است، اما ما در اینجا به خاطر تنشی که با آمریکا داریم چند سال است که دولت قبل و دولت فعلی به دنبال آزاد کردن هفت میلیارد دلار پول خودمان هستند و هنوز نهایی نشده است!