لوگو
1404 دوشنبه 3 آذر
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1402/05/09 - شماره 2084
نسخه چاپی

ناسا:2 ابر ماه را در آسمان ببینید

دوستداران تماشای آسمان در یک رویداد نجومی نادر در ماه اوت این فرصت را دارند تا شاهد ۲ ابر ماه همراه با یک ماه آبی باشند.نخستین فرصت منحصر به فرد برای تماشای این رویداد نجومی عصر سه‌شنبه آینده است زیرا ماه کامل در جنوب شرقی طلوع می‌کند و کمی روشن‌تر و بزرگ‌تر از حد معمول به نظر می‌رسد. در این زمان، ماه در نزدیک‌ترین نقطه خود به زمین است که حدود ۳۵۷ هزار و ۵۳۰ کیلومتر خواهد بود.البته در شب ۳۰ اوت فاصله ماه حتی نزدیک‌تر هم خواهد بود و به ۳۵۷ هزار و ۳۴۴ کیلومتر کاهش می‌یابد. از آنجا که این دومین ماه کامل در همان ماه است، ماه آبی نامیده می‌شود.به گفته فرد اسپناک، فیزیک‌دان و اخترشناس اهل آمریکا، شب‌های گرم تابستان زمان مناسبی برای تماشای طلوع ماه کامل در آسمان شرقی در عرض چند دقیقه پس از غروب خورشید است، اتفاقی که دو بار در ماه اوت رخ می‌دهد.آخرین باری که دو ابرماه کامل در یک ماه مشاهده شدند، سال ۲۰۱۸ بود. به گفته جیانلوکا ماسی، اخترشناس ایتالیایی، این اتفاق تا سال ۲۰۳۷ تکرار نخواهد شد.نخستین ابرماه سال جاری میلادی در ماه ژوئیه ظاهر شد و چهارمین و آخرین ابرماه این دوره در ماه سپتامبر رخ خواهد داد. دو ابرماه در ماه اوت از دو ابرماه دیگر به هم نزدیک‌تر خواهند بود.بسیاری از فرهنگ‌های بومی برای ابرماه‌ها معنای خاصی در نظر می‌گیرند. بر اساس سالنامه قدیمی کشاورزان، ماه کامل اوت به نام «ماه خاویار» شناخته می‌شود. این نامگذاری به دلیل فراوانی ماهی خاویار در دریاچه‌های بزرگ در ماه اوت و فصل صید آن بوده است.

افزایش 88.8 درصدی خودروهای برقی در ترکیه
به گزارش خبرنگار آناتولی به نقل از داده‌های سازمان آمار ترکیه، درپی ورود خودروی برقی ترکیه «توگ» به بازار و گسترش ایستگاه‌های شارژ وسایل نقلیه در سراسر کشور، تعداد خودرو‌های برقی نیز به سرعت افزایش یافت.بر این اساس، تعداد خودروهای برقی در ترکیه طی شش ماه اول امسال نسبت به پایان سال گذشته 88.8 درصد افزایش یافت و به 27 هزار و 476 دستگاه رسید. این درحالی است که تعداد خودروهای برقی در ترکیه در پایان سال گذشته 14 هزار و 552 دستگاه اعلام شده بود.طبق داده‌های سازمان آمار ترکیه، در بازه زمانی مذکور از 434 هزار و 818 خودروی ثبت شده در ترکیه، 67.2 درصد بنزینی، 19.6 درصد گازوئیل‌سوز، 8.6 درصد هیبریدی، 3 درصد برقی و 1.6 درصد گاز مایع سوز ال‌ پی جی است.در پایان ماه ژوئن امسال از مجموع 14 میلیون و 706 هزار خودروی ثبت‌نام شده، 36.4 درصد گازوئیل‌سوز، 34.3 درصد ال‌پی‌جی، 27.8 درصد بنزینی، 1.2 درصد هیبریدی و 0.2 درصد برقی بوده است.

نتانیاهو: اسرائیل را با احداث راه‌آهن به عربستان متصل می‌کنیم
به گزارش  خبرگزاری اسپوتنیک، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل پروژه راه‌آهنی به ارزش ۲۷ میلیارد دلار را برای گسترش شبکه راه آهن کنونی و اتصال مناطق دوردست اطراف، به تل‌آویو آغاز خواهد کرد. این خط راه آهن می‌تواند ارتباط زمینی را با عربستان در آینده فراهم کند.روزنامه هاآرتص صبح دیروز (یکشنبه) به نقل از بنیامین نتانیاهو درباره گزارش‌های روزنامه‌های آمریکایی درباره پیشرفت در مذاکرات درباره توافق احتمالی با عربستان نوشت: اسرائیل قادر است از طریق قطار با عربستان ارتباط برقرار کند.جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا جمعه اعلام کرد که شاید توافقی با عربستان در راه باشد.منابع آمریکایی از احتمال معامله امنیتی میان عربستان و آمریکا در ازای توافق عادی سازی روابط میان تل‌آویو و ریاض خبر دادند.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • عربستان سعودی میزبان مذاکرات صلح اوکراین
  • چراغ سبز پوتین به مذاکره با اوکراین
  • آغاز حمله پهپادی اوکراین به مسکو
  • قطع روابط اقتصادی با چین توهمی بیش نیست
  • خبرنامه
  • ناسا:2 ابر ماه را در آسمان ببینید
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.