لوگو
1405 دوشنبه 4 آبان
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1405/08/04 - شماره 2857
نسخه چاپی
سید جلال ساداتیان، کارشناس و تحلیلگر سیاسی در گفت و گو با ستاره صبح آنلاین تشریح کرد:

تاثیر جنگ بر نتیجه دو انتخابات پارلمانی مهم

ستاره صبح آنلاین، فائزه صدر: تهدید‌های دونالد ترامپ و گزارش‌ آماده‌شدن گزینه‌های نظامی سنتکام، موجب نگرانی‌ بازگشت جنگ شد. اما در این بین زمان برگزاری انتخابات در اسرائیل و آمریکا موجب شده این تردید ایجاد شود که آیا جنگ با این دو رویداد همزمان خواهد بود یا طرف مقابل تا بعد از برگزاری انتخابات صبر می‌کند؟ ستاره صبح برای رسیدن به پاسخ این پرسش با سید جلال ساداتیان، کارشناس و تحلیلگر سیاسی گفت و گو داشت که در ادامه می‌خوانید:

  ایران در تنش اخیر چه برگ برنده‌ای دارد؟ آیا تنگه هرمز همچنان می‌تواند کارت بازی تعیین کننده‌ای به شمار بیاید یا خیر؟
وضعیت فعلی تنگه هرمز در آستانه دو انتخابات مهم، تنگنا برای آمریکا ایجاد کرده است. انتخابات اسرائیل روز ۵ آبان و انتخابات آمریکا روز ۱۲ آبان برگزار می‌شود. آمریکا و اسرائیل در این فاصله فهمیدند که نمی‌توانند حمله نظامی داشته باشند، ولی تهدید حمله را زنده نگه داشته‌اند. شرایط تنگه هرمز به خودی خود تغییری در تصمیمات ترامپ ایجاد نمی‌کند ولی از آنجا که غرب و دیگر همپیمانان آمریکا با بحران انرژی روبرو شده‌اند، ترامپ زیر فشار قرار می‌گیرد.

  انتخابات اسرائیل و آمریکا چقدر در مورد زمان حمله مجدد، تعیین کننده است؟
اسرائیل می‌خواست در همین مدت زمانی محدود به ایران حمله کنند تا حمله بهانه‌ای باشد برای عقب افتادن انتخابات، زیرا در شرایط عادی نتیجه انتخابات به نفع نتانیاهو نخواهد بود. نظر سنجی‌ها نیز نتایج روشنی در برابر نتانیاهو نگذاشته است و احتمال باخت او در برابر رقیب وجود دارد.
حمایت علنی ترامپ از نتانیاهو که با واکنش منفی و انتقاد یاران و رقبای ريیس جمهور آمریکا همراه شد نشان داد که اجرای نقشه آمریکا و اسرائیل برای تهران به برد انتخاباتی نتانیاهو وابسته است. هیچ یک از روسای جمهور آمریکا تا امروز اینچنین علنی و بی پروا از یک نامزد انتخاباتی در کشوری دیگر حمایت نکرده‌اند و این بزل و بخشش تبلیغاتی از تریبون ریاست جمهوری آمریکا به نفع کسی مثل نتانیاهو بی سابقه است! معامله آمریکا و اسرائیل برای دنیا روشن شده و دست ترامپ و نتانیاهو در یک کاسه است. از نتانیاهو این انتخابات را از دست بدهد در اسرائیل و در برخی از مجامع قضایی بین المللی دادگاهی خواهد شد. برد در این انتخابات به معنی ادامه داشتن حیات سیاسی وی و باختش به معنی وخیم شدن شرایطش است.
ترامپ نیز می‌داند که اگر انتخابات کنگره را به دموکرات‌ها ببازد، کارش در سال‌های باقیمانده ریاست جمهوری سخت خواهد بود. تا اینجا هم نظرسنجی‌ها و دیگر شواهد نشان می‌دهد جمهوری خواهان از دموکرات‌ها عقب افتاده‌اند. اگر کنگره به دست دموکرات‌ها بیفتد هم اختیارات جنگی ريیس جمهور جمهوری خواه وقت را کاهش خواهند داد و هم ممکن است ترامپ را استیضاح یا محاکمه کنند!
ترامپ و خانواده‌اش در مدت جنگ سوء استفاده‌های زیادی از موقعیت خود کرده‌اند. ترامپ و مشاوران اقتصادی‌اش شرایط را به نفع ثروت ترامپ و خانواده‌اش مدیریت کرده‌اند. رییس جمهور آمریکا به واسطه اخبار دروغ اش با بازارهای بین المللی بازی کرده و وقتی قیمت نفت، انس، رمزارز ها و... پایین آمده خریده و با بالا رفتن قیمت‌ها فروخته‌اند. ترامپ سود کلانی به جیب زده و گفته می‌شود خانواده‌اش حداقل ۲۰ میلیارد دلار در این دوره جنگ سود کرده‌اند. ترامپ هم نگران است که در خصوص این بازی کثیف مورد سؤال قرار بگیرد.
سخنرانی‌های ضد و نقیض ترامپ نه برای من و شما، بلکه برای بازارگردانی بود. آمریکا امروز بلاتکلیف است و نمی‌داند در این جنگ چه بر سرش خواهد آمد؟! ترامپ در حال بازی با وضع موجود است تا شرایط همچنان به نفع اش پیش برود. شرایط به روز و به ساعت تغییر می‌کند. اسرائیل کار خودش را می‌کند و ترامپ هم در جهت منافع خودش حرکت می‌کند. این شرایط نشان می‌دهد بحث فقط تأمین منافع است و همه به دنبال منافع خود هستند و ایستادگی ما در نگه داشتن تنگه هرمز نیز بخاطر پاسداری از منافع کشور است. تلاش می‌کنیم این ابزار را از دست ندهیم تا جهان به دلیل اختلال در بازار انرژی روی آمریکا فشار بیاورد و ما از این امتیاز بهره مند شویم.

  پیش بینی شما درباره این جنگ چیست؟ در دورنمای این تنش چه نتیجه‌ای برای دو طرف می‌بینید؟
در این مورد نمی‌توانیم به طور قاطع بگوییم چه کسی برنده میدان خواهد بود. از نظر آرمانی ما دوست داریم که پیروز جنگ باشیم و مقاومت به نتیجه برسد ولی در داخل تحرکات مشکوکی دیده می‌شود. فحاشی به مسيولین کشور در تجمعات شبانه به نفع ماست یا اسرائیل؟! این رفتارها را در راستای تحریک بیرونی تلقی کنید.
حرف تندروها چیست؟ تندورها اگر با گفت و گو مخالف هستند باید آلترناتیو روی میز بگذارند. آن‌ها باید بگویند که چه نقشه‌ای برای شرایط فعلی کشور و مردم کشیده‌اند؟ ما هم می دانیم فداکاری برای وطن چیست و کسی که پای لانچر ایستاده برای کشورش چه ایثاری می‌کند؟ بخش‌هایی از نیروهای نظامی کشور ماه‌ها است که به خانه‌هایشان سر نزده‌اند. این ایثار و فداکاری قابل تقدیر است اما آیا تنها نظامی گری می‌تواند تأمین کننده معاش مردم و افزایش دهنده تاب آوری جامعه باشد؟! زندگی برای مردم از چند منظر سخت شده ما می‌بینیم در چنین شرایطی که باید قدردان تاب و تحمل مردم باشیم، هنوز هم سر جشن و شادی و تجمعات قانونی، کنسرت و نمایش و مجوز کتاب و... به این مردم سخت می‌گیرند!

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • تاثیر جنگ بر نتیجه دو انتخابات پارلمانی مهم
  • افزایش حملات سایبری / صدور ۶۱ هزار هشدار امنیتی برای دستگاه‌های اجرایی
  • منطقه درآستانه جنـگ
  • همه‌پرسی درباره نتانیاهو و ترامپ در انتخابات
  • تفاوت هزینه تولید 1000 مگاوات برق هسته ای با 1000 مگاوات برق خورشیدی
  • زورگویی آژانس علی‌بابا به مسافران
  • تأثیر منفی شرایط «نه جنگ و نه صلح» بر سلامت
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.