لوگو
1404 شنبه 22 آذر
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/09/16 - شماره 2646
نسخه چاپی

خاطرات هاشمی رفسنجانی

16آذر سال 1377: آقای [سیدحمید] طهایی، استاندار اردبیل آمد؛ قبلاً استاندار سمنان بود. مقایسه‌ای بین وضع دو استان کرد که در اکثر شاخص‌ها، استان سمنان به خاطر جمعیت کم و نزدیکی به تهران و داشتن زیر ساخت‌ها و سابقه طولانی، جلوتر است؛ گرچه منابع استان اردبیل، ظرفیت توسعه خوبی دارد. گفتم، اگر طرح‌های مصوب و در دست اقدام اردبیل اجرا شود، با سدها و راه‌آهن و اتوبان و فاز دوم مُغان و توسعه جهانگردی و دام و کشاورزی و زمین‌گرمایی و تحرک شهرک‌های صنعتی، به سرعت جلو خواهد افتاد. دکتر [هادی] منافی آمد. حال آقای [محمدتقی] فلسفی را توضیح داد که در بیمارستان است. گفت، خانم [معصومه] ابتکار، [رئیس سازمان حفاظت محیط زیست]، دارد هزینه زیادی برای دکور دفتر و اداره می‌کند و نیروهای خوب را حذف‌کرده است.

کشتار دانشجویان معترض به حضور آمریکائیان در دانشگاه تهران
بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، رژیم شاه که توانسته بود با کمک اربابان بر اریکه قدرت بازگردد، درصدد برآمد تا پایه‏های حکومت خود را تثبیت کند، اما غافل از این که مردم در اولین فرصت، خشم و انزجار خویش را نشان خواهند داد. سه ماه و نیم بعد، نیکسون، معاون رییس جمهور آمریکا، راهی ایران گردید تا نتیجه سرمایه گذاری ۲۱ میلیون دلاری سازمان جاسوسی سیا را که در راه کودتا و سرنگونی دولت مصدق هزینه کرده بود، از نزدیک مشاهده کند. در اعتراض به این سفر، دانشجویان دانشگاه‏های تهران، تظاهرات پرشوری علیه رژیمِ کودتا برپا کردند که این اعتراضات در روز پانزدهم آذر، به خارج از دانشگاه کشیده شد. صبح روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲، گارد شاهنشاهی برای اولین بار وارد صحن دانشگاه شد تا فریاد مخالفان را در گلو خفه کند. به دنبال آن، تعدادی از مأموران نیروی ویژه گارد شاهنشاهی رژیم پهلوی، سه نفر از دانشجویان معترض به نام‏های: مصطفی بزرگ‌‏نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت رضوی را به شهادت رساندند. رژیم، در روز بعد بدون توجه به این جنایت خود، دکترای افتخاری حقوق را در این دانشگاه به نیکسون اعطا کرد. از آن تاریخ، به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این روز به عنوان روز دانشجو نام گرفته است.

 تصرف «ایسلند» توسط امریکا در جنگ جهانی دوم
کشور ایسلند از اواخر قرن نهم به عنوان محل سکونت برخی از مهاجران اروپایی برگزیده شد و از نیمه قرن دهم میلادی به مدت بیش از ۳۳۰ سال از دولتی مستقل برخوردار بود. اما در سال ۱۲۶۳م بر اساس قراردادی که به «معاهده کهن» معروف شد به عنوان بخشی از نروژ تلقی گردید. در سال ۱۳۸۱م نروژ و ایسلند به تصرف دانمارک درآمدند و این وضعیت برای ایسلند تا نیمه قرن بیستم ادامه داشت. پس از شروع جنگ جهانی دوم و اشغال دانمارک توسط آلمان، ارتش انگلستان نیز با توجه به موقعیت استراتژیک ایسلند در جریان جنگْ به تصرف آن مبادرت ورزید. اما در ۷ دسامبر ۱۹۴۱ کنترل نظامی ایسلند به امریکا واگذار گردید. در ۱۷ ژوئن ۱۹۴۴، ایسلند با لغو یک جانبه قرارداد ۱۹۱۸م به استقلال دست یافت. بر اساس قرارداد ۱۹۱۸ امور دفاعی و سیاست خارجی ایسلند در اختیار دانمارک قرار داشت.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • موج استیضاح
  • قیمت بنزین باید 70 هزار تومان باشد
  • اساس سیاست خارجی قطر، میانجیگری است
  • قانون مهریه تبعیض است، نه اصلاح
  • خاطرات هاشمی رفسنجانی
  • لزوم نوآوری در صنعت پتروشیمی
  • پیامد سه خطای راهبردی برای جامعه
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.