با وجود عرضه گوشت تنظیم بازاری با قیمت پایین، تقاضا همچنان کاهش یافته است؛ کارشناسان میگویند دلیل اصلی، ضعف قدرت خرید مردم است، نه کمبود یا گرانی ناگهانی کالا. واردات گوشت قرمز سابقهای چنددههای دارد، اما «واردات بهمثابه ابزار تنظیم بازار» از اواخر دهه ۹۰ آغاز شد و در سال ۱۴۰۳ با ثبت ۲۲۹ هزار تن به رکورد تاریخی رسید. یکسال بعد، جدل میان «باقیماندن ارز ترجیحی» و «اتصال قیمت وارداتی به نرخ مرکز مبادله» به نقطه جوش رسید. مسعود رسولی - دبیر انجمن تولید و بستهبندی گوشت ایران درباره کلیپ منتشر شده مبنی بر جمعآوری گوشتهای وارداتی از یخچالهای فروشگاهها به ایسنا اظهار کرد: متأسفانه گوشت از سفره بسیاری از مردم حذف شده و میزان خرید بهشدت کاهش یافته است و هرچند فیلمی که اخیراً از جمعآوری گوشت در یکی از فروشگاهها منتشر شده بازتاب زیادی داشت، اما به نظر میرسد علت آن مسئلهای غیر از گرانی بوده است. گوشت مانند طلا یا دلار نیست که یکباره گران شود تا نیاز به جمعآوری داشته باشد، بلکه این فیلم با برداشت شخصی منتشر شده است. مشکلی در واردات و توزیع گوشت وجود ندارد و تقریباً همه امور در این بخش بهصورت طبیعی انجام میشود. مشکل اصلی، ضعف قدرت خرید مردم است. واقعاً مردم توان خرید ندارند. حتی گوشت تنظیم بازار که قیمت آن پایینتر از عرف بازار تعیین شده نیز با استقبال چندانی مواجه نیست، چراکه متأسفانه توان خرید مردم کاهش یافته و لازم است برای این وضعیت چارهای اندیشیده شود.