لوگو
1404 جمعه 21 آذر
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/08/10 - شماره 2621
نسخه چاپی

خاطرات هاشمی رفسنجانی ۱۰ آبان ۱۳۸۰

در خانه بودم و وقت به مطالعه گذشت.گزارش فرمانده نصر درخصوص درگيرى [جلال] طالباني با جندالله، در حلبچه عراق و اينكه جندالله از سلفى‌ها و ضدشيعه و طرفدار طالبان هستند و با حركت اسلامى به رهبرى عبدالعزيز [حکیم] هم درگير شده‌اند.
  نظرات شوراى نگهبان در مورد مصوبات مجلس در خصوص عسر و حرج براى خانم‌ها و نيز اساسنامه بانك تجارت [سازمان همکاری اقتصادی] اكو را بررسى كردم. دستور جلسه آينده مجمع [تشخیص مصلحت نظام] است.
 در گزارش‌ها، چندين مورد درگيرى بين نيروى انتظامى و اوباش در برنامه‌هاى شادمانى ديشب آمده است. در مواردى، شعارهاى بدى داده‌اند و جمعى دستگير شده‌اند و به اتومبيل‌هاى ناجا و بعضى تأسيسات همگانى، آسيب وارد شده است. آقاى [محمدشریف] مهدوى شاهرودى آمد وگفت، مأموريت كنسولگرى در جده و نمايندگى در [سازمان] كنفرانس اسلامى را پذيرفته است. 
رهبرى امروز به نجف‌آباد رفته‌اند و برخلاف نگرانى بعضى‌ها، استقبال شايانى از ايشان شده است. در رسانه‌هاى خارجى، تبليغات منفى زيادى دربارة اظهارات رهبرى در اصفهان مى‌شود و اظهارات ايشان در مورد وظيفه متابعت مسئولان از سياست‌هاى مصوب رهبرى را دليل بر تناقض در قانون اساسى‌گرفته‌اند و مى‌گويند، اكنون مجلس و دولت، راهى جز تسليم يا استعفا ندارند. 
 در اردوگاه كمك به آوارگان كه ايران در مرز زابل در خاك افغانستان ايجادكرده، هجوم بيش از ظرفيت آوارگان، مشكل‌زا شده و درگيرى پيش‌آمده و امراض مُسري هم مشكل ديگري است. دولت تركيه، بعد از يك جلسه سرى هفت ساعته، تصويب‌كرده‌كه به تقاضاى آمريكا، نيروى نظامى به افغانستان بفرستند؛ قبلاً كانادا و آلمان هم پذيرفته‌اند كه نيرو بفرستند و ژاپن هم تصويب كرده،كمك لجستيكي بنمايد. آمريكا گفته است كه از 19 نفرى كه در عمليات 11 سپتامبر شركت داشته‌‌اند، 15 نفر از عربستان سعودى رواديد گرفته‌اند و دو نفر در برلين و دو نفر در امارات.
 نماينده جبهه متحد افغانستان در سازمان ملل‌گفته است كه از آمريكا خواسته‌ايم، در ماه رمضان جنگ را متوقف نكند؛ چون طالبان خود را تقويت مى‌كنند. بحث داغى مطرح است كه در ماه رمضان، جنگ ادامه داشته باشد يا نه؟.

سال ۱۳۳۲: از طرف وزارت امور خارجه درباره برقراری روابط سیاسی بین دولتین ایران و ژاپن و رفع حالت جنگ بین دو کشور اعلامیه رسمی صادر شد و پس از ۹ سال روابط دو کشور عادی شد.

سال ۱۳۴۵: اورل هریمن، سفیر سیار آمریکا و مشاور ویژه رئیس‌جمهوری آن کشور وارد تهران شد. وی مأموریت دارد مسئله نفت و اختلافات کنسرسیوم را با ایران حل کند.

سال ۱۳۵۶: شیخ راشد بن سلطان آل نهیان رئیس حکومت امارات متحده عربی در رأس یک هیات عالیرتبه مرکب از چهار وزیر و عده‌ای از مقامات مهم آن کشور وارد تهران شد.

سال ۱۳۵۷: دولت اعلام کرد در صورت قطع کامل تولید و صادرات نفت درآمد ایران روزی ۶۵ میلیون دلار کاهش می‌یابد.دولت شریف‌امامی استیضاح شد. علی امینی با شاه دیدار کرد. این ملاقات قریب دو ساعت طول کشید. امینی در این ملاقات صریحاً به شاه گفت: «تنها راه نجات، استعفا و رفتن از کشور است. یک عمر به مردم دهن‌کجی کردید، حالا پاسخ شما را با همان رویه‌ای که شما اتخاذ کرده بودید، می‌دهند.»

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • آزادی ۳۱۵ مددجو از زندان قزل‌حصار
  • عارف: دولت نباید در امور دانشگاه‌ دخالت کند
  • اما و اگرها درباره پرونده پژمان جمشیدی
  • خاطرات هاشمی رفسنجانی ۱۰ آبان ۱۳۸۰
  • پیامد حذف ارز ترجیحی بر گرانی دارو و درمان
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.