لوگو
1404 چهارشنبه 7 آبان
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/07/15 - شماره 2604
نسخه چاپی
محمد بویری- کارشناس حوزه فرهنگی

ترویج کتاب خوانی در رسانه

رسانه‌های خبری، نه تنها وظیفه بازتاب واقعیت‌ها را دارند، بلکه باید راه‌حل‌هایی برای مواجهه شهروندان با چالش‌های اجتماعی، اقتصادی و روانی ارائه دهند. در دنیای پیچیده امروز، کتابخوانی مهم‌ترین و در دسترس‌ترین راهکاری است که رسانه‌ها می‌توانند برای توانمندسازی فردی و اجتماعی ترویج کنند. حمایت رسانه‌های خبری از مطالعه، در واقع حمایت از قدرت جامعه برای خوددرمانی و حل مسئله است.
رسانه‌ها باید با یک رویکرد حمایتی هوشمندانه، کتاب را به عنوان یک «ابزار کاربردی» برای زندگی روزمره معرفی کنند، نه یک شیء صرفاً فرهنگی. این کار با گره زدن عناوین کتاب‌ها به مشکلات عینی مخاطبان انجام می‌شود. برای مثال، هنگام گزارش افزایش استرس شغلی یا مسائل مربوط به سلامت روان، رسانه می‌تواند کتاب‌های خودیاری، روانشناسی کاربردی یا رمان‌هایی که به طرز موفقی به مواجهه با این مشکلات پرداخته‌اند، معرفی کند. این روش، کتابخوانی را از یک فعالیت لوکس به یک فعالیت ضروری برای بهبود کیفیت زندگی تبدیل می‌کند. وقتی مخاطب می‌بیند که کتاب می‌تواند مستقیماً گره‌ای از زندگی او باز کند، انگیزه درونی برای مطالعه افزایش می‌یابد.
یکی از بهترین راه‌های عملی برای حمایت رسانه‌ای، ایجاد ارتباط معنادار بین نویسندگان و مخاطبان است. رسانه‌های خبری می‌توانند با برگزاری «نشست‌های خبری کتاب‌محور»، نویسندگان را به چالش بکشند تا راهکارهای عملی کتاب خود را برای حل یک مشکل اجتماعی خاص (مانند اعتیاد، ترافیک یا بحران آب) توضیح دهند. این کار باعث می‌شود که کتاب از حالت انفعالی خارج شده و به یک منبع فعال برای گفتگو و نقد عمومی تبدیل شود. تمرکز بر کتاب‌هایی که به مسائل بومی و محلی می‌پردازند، احساس مالکیت فکری را در میان شهروندان تقویت می‌کند و ارزش کتاب را برای بهبود محیط زندگی‌شان برجسته می‌سازد.
رسانه‌ها باید به شکل ویژه‌ای بر نقش کتاب در توسعه مهارت‌های نرم و ارتقای شایستگی‌های شغلی تمرکز کنند. در عصر تغییرات سریع اقتصادی، رسانه‌های خبری با معرفی کتاب‌هایی درباره مذاکره، رهبری، سواد مالی و مهارت‌های دیجیتال، مطالعه را به یک «سرمایه‌گذاری حرفه‌ای» تبدیل می‌کنند. گزارش‌هایی درباره موفقیت افرادی که با اتکا به دانش کتاب‌ها توانسته‌اند شغل خود را تغییر دهند یا کسب و کار موفقی راه‌اندازی کنند، اثربخشی مطالعه را به وضوح نشان می‌دهد. این پیام که «کتاب نخواندن، به معنای عقب ماندن از بازار کار است»، یک محرک قوی و واقع‌بینانه برای قشر جوان و فعال جامعه خواهد بود.
علاوه بر این، در زمانه‌ای که سیل اطلاعات شبکه‌های اجتماعی باعث آشفتگی ذهنی شده است، رسانه‌های خبری باید به صورت مداوم بر نقش کتاب در بازگرداندن آرامش فکری و توانایی تمرکز تأکید کنند. معرفی کتاب‌های غیرداستانی که به سادگی و عمق مسائل می‌پردازند، به مخاطبان کمک می‌کند تا در میان انبوه داده‌های پراکنده، به دانش منسجم دست یابند. رسانه‌ها می‌توانند با تشویق به «۱۰ دقیقه مطالعه روزانه» به جای «۱۰ ساعت گشت و گذار بی‌هدف در فضای مجازی»، به مردم بیاموزند که چگونه مطالعه منظم می‌تواند یک مهارت حیاتی برای بازسازی ذهن باشد.
در مجموع، رسانه‌های خبری در نقش حامی، باید مطالعه را از حاشیه به متن زندگی شهروندان بیاورند و آن را به یک پاسخ اجتماعی و فردی قوی در برابر مشکلات تبدیل کنند. این حمایت، تنها به افزایش آمار مطالعه منجر نمی‌شود، بلکه به شکل‌گیری شهروندانی آگاه، با توانایی حل مسئله بالا و ذهنی آرام‌تر کمک می‌کند. رسانه‌ها با ترویج کتاب، در واقع به افزایش تاب‌آوری و کارآمدی جامعه کمک می‌کنند و این ارزشمندترین رسالت خبری است.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • ثبت نام بیش از ۴۸ هزار هنرمند در طرح بیمه تکمیلی
  • بازگشایی مقبره فرعون پس از ۲۰ سال
  • رکورد جدید در حراج تهران
  • بازگشت شهاب حسینی با «دومان»
  • ترویج کتاب خوانی در رسانه
  • قانون‌مداری برای عدالت و آرامش در جامعه
  • هیئت داوران بخش مسابقه جشنواره فیلم لندن
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.