شب جلسه سران قوا در منزل احمدآقا بود. آقای خامنهای در سفر آذربایجان شرقی است. آقای موسوی خوئینیها ]دادستان کل کشور[ و دکتر ولایتی هم شرکت داشتند.امام در جلسه حضور یافتند. گزارش تصمیمات قرارگاه برای خلیجفارس و مراحل برخورد با وضع موجود، با فرض آمدن نیروی دریایی آمریکا را گفتم. قدم اول کشتیهای تحت اسکورت آمریکا را میزنیم ولی با کمی بحث لازم ندیدند چنین کنیم. ولی پس از رفتن از جلسه، پیغام دادند که هر گونه مسؤولان مصلحت تشخیص دادند، عمل شود و جلسه سران همین را تصویب کرد و تلفنی از آیت الله خامنهای هم نظر خواستم. ایشان هم همین نظر را تایید کردند.
التیماتوم لندن و مسکو به ایران
در پي سه هفته بازي دپپلماتيك به منظور اغفال رضاشاه، و پس از رسيدن نيروهاي انگليسي از هند به عراق، 28 تيرماه 1320 لندن و مسكو چهره عوض كردند و به تهران يك اخطار «اولتيماتوم مانند» تسليم داشتند كه بي درنگ و بدون چون و چرا آلماني ها را از خاك خود بيرون كند. با اين كه سرانجام رضاشاه به اخطار لندن و مسكو گردن نهاد و آلماني ها خروج از ايران و عمدتا از طريق تركيه را آغاز كرده بودند، سي و هفت روز پس از صدور آن اولتيماتوم، نيروهاي انگلستان و شوروي وارد ايران شدند. ظاهرا اين سي و هفت روز براي تباني انگليسي ها با برخي از ژنرالها و مقامات و رجال وقت تهران کافي بود و ....
برکناری حاكم گرجستان توسط شاه صفوی
شاه سليمان صفوي 19 ژوئيه 1688 ميلادي (1067 هجري خورشيدي) گرگين خان حاكم گرجستان را كه مردم اين سرزمين وابسته به ايران وقت از جور و ستم او به تنگ آمده بودند و عريضه به دربار اصفهان فرستاده بودند بركنار كرد. شش سال بعد، شاه سلطان حسين كه پس از مرگ پدر در 1693 بر جاي او نشسته بود، به توصيه درباريان مغرض و رشوه خوار خود و نيز ختنه کردن و مسلمان شدن گرگين خان، وي را حاكم قندهار ساخت كه تعدي او به قندهاري ها سبب طغيان آنان شد كه منجر به جنگ داخلي ايرانيان گرديد و به عمر دودمان «صفويه» پايان داد.
دادرسی قتل زهرا کاظمی
دادرسي قتل زهرا كاظمي54 ساله خبرنگار عكاس ايراني ـ كانادايي 29 تيرماه 1383 پس از سه جلسه در دادگاه تهران پايان يافت و در آن روز اعلام شد كه حكم بعدا صادر خواهد شد. متهم به قتل (كه يك مامور 42 ساله وزارت اطلاعات بود) در آخرين جلسه هم خود را بي گناه اعلام كرد. به گزارش رسانه ها، «عزت» مادر سالخورده زهرا و چهار وكيل قضايي او از جمله شيرين عبادي حاضر به امضاي صورتجلسات دادگاه نشدند و جلسه را ترك كردند زيرا كه به اعتراض آنان مبني بر وجود نقص تحقيقات در پرونده توجه نشده بود. در آن روز، شيرين عبادي در خارج از جلسه گفته بود كه مراجع متعدد ديگر از جمله طرح پرونده در دادگاه بين المللي در دست است. اتحاديه اروپا به نحوه اين دادرسي اعتراض كرده است. در جلسه 29 تير، چند ديپلمات و خبرنگار خارجي كه براي حضور در جلسه دادگاه (به عنوان تماشاگر به آنجا مراجعه كرده بودند) موفق به ورود به جلسه نشده بودند.