دانشمندان در مطالعهای جدید نشان دادند که مغز افراد مبتلا به اختلال «روانآزاری»(Psychopathy) چه شباهتهایی با یکدیگر دارد.به گزارش ایسنا، یک مطالعه جدید نشان میدهد که «روانآزارها» در ساختار مغز خود شباهتهایی با یکدیگر دارند که با دیگر افراد جامعه متفاوت است. این کشف میتواند در توسعه درک ما از این اختلال شخصیتی و چگونگی درمان آن بسیار حیاتی باشد.
«روانآزاری» نوعی اختلال شخصیت است که مهم ترین نشانههای آن عدم حس پشیمانی، نداشتن همدلی، جسارت بالا، نترس بودن، کاریزماتیک بودن و جذابیت سطحی است. این افراد از کاریزما و جذابیت سطحی خود استفاده میکنند تا وارد انواع جمعها شوند و سایرین را مورد هدف قرار میدهند و برای منفعت شخصی خود از آنان سوء استفاده میکنند. این افراد بسیار حساب شده عمل میکنند تا به خواسته خود برسند. بر خلاف تصور، سایکوپاتی همیشه با خشونت همراه نیست و عده کمی با خشونت آنچه را میخواهند به دست میاورند، اما مجرمان مکرر متخلف خشونت خانگی و قتل عمد، نشانههای سایکوپاتی را به همراه دارند.
به نقل از ساینسآلرت، این مطالعه به سرپرستی دانشمندان «موسسه پژوهشی یولیش»(Jülich) و «دانشگاه فنی آخن»(RWTH Aachen) در آلمان انجام شده است. آنها در این مطالعه، اسکنهای مغز مردانی با اختلال «روانآزاری» را با اسکنهای مغزی مردان داوطلب بدون این اختلال مقایسه کردند و در مطالعه خود آوردند: «روانآزاری» یکی از بزرگترین عوامل خطر برای خشونتهای جدی و مداوم است. ما برای شناسایی زیرساختهای عصبی این اختلال، ۳۹ نفر از مردان مبتلا به «روانآزاری» را بررسی کردیم و با استفاده از امآرآی و «فهرست معیار روانآزاری»(PCL-R)، نتایج را مقایسه کردیم. نتایج نشان میدهد که رفتارهای ضد اجتماعی و تکانشی در افرادی که دارای اختلال شخصیتی «روانآزاری» هستند، ممکن است به شدت تحت تأثیر ویژگیهای عصبی مشترک قرار بگیرد.