به میزبانی شركت نفت و گاز كارون و مشاركت دانشگاه علوم پزشكی صورت گرفت
برگزاری سمینار مدیریت حوادث ترافیكی
سمینار آموزشی CPR و کمکهای اولیه مدیریت حوادث ترافیکی با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشت شرق اهواز و میزبانی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون برگزار کرد.
در پی ایجاد پویش سراسری ایمنی و سلامت سفر و نه بهتصادف، سمینار آموزشی CPR و کمکهای اولیه مدیریت حوادث ترافیکی باهدف افزایش مهارتها و آگاهیهای کارکنان در مواجهه با حوادث ترافیکی و ارائه کمکهای اولیه به مصدومان روز دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ به میزبانی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون برگزار شد.
در ابتدای این سمینار آموزشی دکتر مهرداد شریفی، سرپرست معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان ضمن قدردانی از همکاران مرکز بهداشت شرق اهواز و شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون، به اهمیت همکاری بین بخشی در ارتقای سلامت مردم اشاره کرد.
وی با اشاره به آمار بالای تصادفات و مرگومیر ناشی از آن در کشور، گفت: در ایران به ازای هر ده هزار خودرو، ۳۵ نفر جان خود را از دست میدهند که این آمار بسیار بالاست و نیازمند توجه ویژه و همکاری همه نهادها و سازمانها در کاهش این آمار است.
دکتر شریفی افزود: ما در حوزه بهداشت متولی هستیم ولی تأمینکننده نیستیم. اگر همه ساختارها در بخش بهداشت درمان مهیا شوند، میتوانیم همکاری بین بخشی مؤثری داشته باشیم و بهسلامت مردم خدمت کنیم. سرپرست معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان خاطرنشان کرد: آموزش یعنی تغییر رفتار، حذف رفتارهای غلط و جایگزینی رفتارهای صحیح. و باید برنامههای آموزشی جامع و کامل داشته باشیم تا بتوانیم از مرگومیرها جلوگیری کنیم. در ادامه سرگرد معاونی، کارشناس عالی کاهش تصادفات راهور به تشریح عوامل اصلی کاهش تصادفات رانندگی پرداخت و سه رکن اساسی، آموزش، مهندسی ترافیک و اجرای قوانین را برای بهبود وضعیت ایمنی در جادهها معرفی کرد. وی با تأکید بر این موضوع که طراحی اصولی جادهها و ایمنسازی مسیرها میتواند از وقوع بسیاری از تصادفات جلوگیری کند، اظهار داشت: جادهها باید بهگونهای طراحی شوند که حتی در صورت خطای راننده یا خوابآلودگی، خطر جدی برای او ایجاد نشود. سرگرد مراونی هوشمندسازی معابر و استفاده از سامانههای نظارتی را از اقدامات مؤثر در کاهش تخلفات رانندگی دانست و با اشاره به نقش کلیدی آموزش گفت: آموزش رانندگی نباید محدود به مراحل اولیه اخذ گواهینامه باشد، بلکه باید برنامههایی برای آموزش مستمر رانندگان بهصورت دورهای اجرا شود. وی افزود: در کشورهای پیشرفته، برنامههایی مانند رانندگی تدافعی اجرا میشود که به رانندگان کمک میکند تواناییهای خود را بهبود بخشند و از خطرات احتمالی پیشگیری کنند. وی برنامهریزی بلندمدت و همکاری همه ارگانهای مرتبط، از شهرداریها گرفته تا وزارت آموزشوپرورش و وزارت صنعت، را برای کاهش آمار تصادفات ضروری دانست. در بخش پایانی این سمینار آموزشی، یکی از کارشناسان اورژانس، تکنیک های CPR و کمکهای اولیه مدیریت حوادث ترافیکی و همچنین شیوه صحیح ارائه کمکهای اولیه به مصدومان را بهصورت عملی به حاضرین آموزش داد.
شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون بزرگترین تولیدکننده نفت کشور است که در کنار رسالت خطیر تولید نفت و گاز، همواره به مسئولیتهای اجتماعی خود در قبال جامعه پیرامونی و کمک به ترویج فرهنگ آموزش همگانی در حوزههای مختلف اهتمام لازم را دارد.