تصمیم آمریکا مبنی بر تعلیق ارسال کمکهای نظامی به اوکراین خشم مقامات و نمایندگان پارلمان این کشور را برانگیخت. به گزارش خبرآنلاین، تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره تعلیق ارسال تمام کمکهای نظامی به اوکراین، برخی از مقامات و نمایندگان پارلمان این کشور را خشمگین کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیبیسی جهانی، الکساندر مرِژکو، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اوکراین دراینباره گفت: خیلی زود عواقب جدی و خطرناک این تصمیم را خواهیم دید. تاثیر این توقف طی روزهای آتی در میدان نبرد آشکار خواهد شد. وی افزود: درست زمانی که به تسلیحات و حمایت آمریکا نیاز مبرم داریم، به نظر میرسد که آنها طرف روسیه را گرفتهاند. از ترامپ میخواهم که با این مسئله خطرناک بازی نکند چون پای جان انسانها در میان است. به گفته قانونگذار ارشد اوکراینی، این تصمیم همچنین بُعد دیگری از مشاجره روز جمعه در کاخ سفید بین ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین با ترامپ و جیدی ونس، معاون وی را عیان میکند که به باور وی «تلاشی برای یافتن بهانهای برای توقف کمک نظامی» بوده است! این مشاجره صحنهسازی بود و عامدانه اجرا شد. این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که در نزدیکی مرز غربی اوکراین با لهستان، محمولههای کمک نظامی با اسکورت همواره بین خطوط مقدم تردد میکنند و از این مسیر به عنوان شاهرگ انتقال تسلیحات و مهمات به نیروهای بیرمق اوکراین یاد میشود.
اسراییل آماده جنگ در غزه
ارتش اسراییل در حال تقویت نیروهای خود در اطراف نوار غزه و آمادهسازی برای ازسرگیری احتمالی جنگ است. شبکه ۱۲ اسراییل فاش کرد که فرماندهی جنوبی ارتش این رژیم به نیروهای خود دستور داده است که برای احتمال ازسرگیری جنگ در نوار غزه آماده باشند. در همین راستا، ارتش اسراییل طی روزهای اخیر چندین گردان را به مناطق نزدیک به غزه منتقل کرده تا حضور نظامی خود را در این منطقه تقویت کند. همچنین، برآوردهای مقامات حاکی از آن است که در صورت عدم پیشرفت در مذاکرات، احتمال دارد درگیریهای نظامی در غزه طی ۱۰ روز آینده از سر گرفته شود. در همین راستا، شبکه اسراییلی «آی ۲۴» گزارش داد که کابینه امنیتی این رژیم قرار است روز یکشنبه برای بررسی احتمال ازسرگیری جنگ در غزه تشکیل جلسه دهد. مرحله نخست آتشبس در نوار غزه که با وساطت برخی کشورها میان مقاومت فلسطین و اسراییل برقرار شده بود و ۴۲ روز ادامه داشت، روز شنبه به پایان رسید، اما به دلیل کارشکنی این رژیم در روند مذاکرات، مرحله دوم آن آغاز نشد. این آتشبس که با هدف تبادل اسرا، ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم غزه و ایجاد فضای مذاکراتی برای توقف درگیریها برقرار شده بود، در طول مدت اجرای خود بارها با نقضهای مکرر از سوی اسراییل همراه شد. در جریان مذاکرات برای تمدید آتشبس و ورود به مرحله دوم، مقاومت فلسطین خواستار توقف کامل حملات، خروج نیروهای صهیونیستی از مناطق اشغالی و افزایش ورود کمکهای انسانی به غزه بود، اما مقامات صهیونیستی با اتخاذ مواضع سختگیرانه و عدم پایبندی به تعهدات خود، مانع دستیابی به توافق جدید شدند.
واکنش صدر اعظم آلمان به مشاجره لفظی ترامپ و زلنسکی
صدر اعظم احتمالی بعدی آلمان گفت به اعتقاد او مشاجره روز جمعه رئیس جمهور آمریکا و معاونش با رئیس جمهور اوکراین در برابر دوربینهای رسانهها در نتیجه تلاش عمدی ایالات متحده برای تشدید تنش رخ داده است. به گزارش ایسنا، «فردریش مرتس»، رهبر حزب اتحاد دموکرات مسیحی آلمان که به عنوان گزینه اصلی انتصاب به عنوان صدراعظم بعدی این کشور در پی پیروزی حزب در انتخابات پارلمانی یکشنبه گذشته مطرح است، «تشدید عمدی تنش» توسط ایالات متحده را دلیل مشاجره جنجالی روز جمعه بین «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا و معاونش «جیدی ونس» با «ولودیمیر زلنسکی» در نشست برگزار شده در دفتر بیضی کاخ سفید میداند. به نوشته پایگاه «هیل» مرتس در کنفرانسی مطبوعاتی در روز دوشنبه تاکید کرد که مشاجره ترامپ و معاونش با رئیس جمهور اوکراین را چندین بار تماشا کرده تا نهایتا به نتیجهای که گفت، یعنی از پیش برنامهریزی شده بودن حملات ترامپ و ونس به زلنسکی رسیده است. مرتس خاطرنشان کرد: «از نظر من این مجادلات (از سوی ترامپ و معاونش) یک واکنش خودجوش به آنچه که زلنسکی گفت نبودند بلکه به روشنی حاصل یک تشدید عمدی تنش در نشست برگزار شده در دفتر بیضی کاخ سفید بودند.» مرتس این اظهارنظر را در واکنش به نشست جنجالی روز جمعه ترامپ و معاونش با زلنسکی در کاخ سفید که قرار بود به امضای توافق بهرهبرداری آمریکا از منابع معدنی اوکراین منجر شود اما در نهایت به دلیل جدال لفظی طرفین به شکست انجامید، مطرح ساخت. پیش از مرتس نیز دیگر رهبران و سیاستمداران اروپایی شدیدا از ترامپ به دلیل جدال لفظی با زلنسکی در کاخ سفید انتقاد کرده بودند.