غریب آبادی معاون وزیر خارجه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در حاشیه سفر وزیر امور خارجه به ژنو برای شرکت در نشست عالیرتبه کنفرانس خلع سلاح و شورای حقوقبشر، دور جدیدی از گفتوگوهای سازنده با مدیران سیاسی ۳ کشور اروپایی داشتم. ما درخصوص موضوعات هستهای و رفع تحریم به تبادل نظر پرداختیم. تمامی طرفها بر تعهد خود بر یافتن یک راهحل دیپلماتیک و مذاکره شده، تاکید کردند. توافق شد که گفتوگوها ادامه یابد.» غریب آبادی معاون وزیر خارجه از گفتگو با تروئیکای اروپایی درمورد رفع تحریم ها خبر داد. معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در حاشیه سفر وزیر امور خارجه به ژنو برای شرکت در نشست عالیرتبه کنفرانس خلع سلاح و شورای حقوقبشر، دور جدیدی از گفتگوهای سازنده با مدیران سیاسی ۳ کشور اروپایی داشتم. ما درخصوص موضوعات هستهای و رفع تحریم به تبادل نظر پرداختیم. تمامی طرفها بر تعهد خود بر یافتن یک راهحل دیپلماتیک و مذاکره شده، تاکید کردند. توافق شد که گفتگوها ادامه یابد.»
ترامپ قواعد بازی را تغییر داد
مکرون با بیان اینکه همکاری برای تضمین امنیت و پایبندی روسیه به صلح «ضروری» است، اشاره کرد که ورود ترامپ قواعد جنگ اوکراین را تغییر داده است و ابتدا باید آتشبس قابل راستیآزمایی و مذاکرات جامع وجود داشته باشد. به گفته او، آتشبس در اوکراین طی هفتههای آینده ممکن است. به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه از «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، بابت گامهایی که برای پایان دادن به جنگ روسیه علیه اوکراین برداشته، تمجید کرد اما به او هشدار داد که در روند مذاکرات «مراقب» باشد. او ادامه داد: «فکر میکنم ورود رئیسجمهور ترامپ قواعد بازی را تغییر داده است. و من فکر میکنم که او از ظرفیت بازدارندگی ایالات متحده برای تعامل مجدد با روسیه برخوردار است. ما ابتدا به یک آتش بس قابل تایید و مذاکرات جامع نیاز داریم.» این اظهارات در حالی مطرح میشود که رهبران جهان از سوئد، استونی، کانادا، فنلاند و دانمارک روز دوشنبه در کییف با «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین دیدار کردند تا حمایت خود را از این کشور جنگزده اعلام کنند. رئیسجمهور فرانسه توضیح داد: «یک آتشبس در هوا، دریا و زیرساختها.» و افزود: «اگر این آتشبس رعایت نشود، بهترین گواه بر این خواهد بود که روسیه در این زمینه جدی نیست.»
گفتوگوها در مورد حل بحران اوکراین
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که همه کشورها از جمله اروپاییها میتوانند در گفتوگوها بر سر اوکراین شرکت کنند و در عین حال برای توافق با آمریکا به منظور استحصال منابع معدنی کمیاب روسیه اعلام آمادگی کرد. پوتین در گفتوگویی تلویزیونی اظهار کرد که «نه تنها اروپاییها بلکه سایر کشورها نیز حق دارند و میتوانند» در گفتوگوها در مورد حل «بحران» اوکراین مشارکت کنند. ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین از نظر نیروهای مسلح و جامعه آن کشور به «چهرهای سمی» تبدیل شده است و هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ندارد.پوتین رویکرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در قبال جنگ اوکراین را «منطقی» و همچنین «به نفع اوکراین» توصیف کرد. وی افزود که تعامل با آمریکا بر ایجاد روابط دوجانبه متمرکز خواهد بود و کاهش هزینههای نظامی دو طرف «ایده خوبی» است.پوتین همچنین پیشنهاد اکتشاف و بهرهبرداری مشارکت از معادن فلزات کمیاب روسیه با آمریکا و عرضه آلومینیوم روس به بازار داخلی ایالات متحده را مطرح کرد. ما در مقایسه با اوکراین منابع معدنی بسیار بیشتری از این نوع داریم.وی تاکید کرد که توافق آمریکا و اوکراین در مورد فلزات کمیاب موجب نگرانی روسیه نیست و در عین حال روسیه آماده است که سالانه ۲ میلیون تن آلومینیوم به بازار آمریکا صادر کند.
اقدام تاریخی آمریکا در سازمان ملل
آمریکا در کنار روسیه، کره شمالی، بلاروس و ۱۴ کشور دیگر روز دوشنبه علیه قطعنامهای در مجمع عمومی سازمان ملل رای دادند که حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرده و خواستار بازگرداندن «اراضی اشغالی» اوکراین به این کشور شده است. این قطعنامه با رای اکثریت نمایندگان در مجمع عمومی تصویب شد. به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا، این در حالی است که مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه با قطعنامه دیگری که درباره پایان جنگ اوکراین بود و از سوی آمریکا پیشنهاد شده بود، مخالفت کرد. خود هیات ایالات متحده در مورد قطعنامهای که پیشنویس آن را ارائه کرده بود و خواستار پایان دادن به جنگ از طریق مذاکره بود، پس از اصلاحیههای بسیاری که با حمایت اروپا به آن وارد شد و «زبان جدید ضد روسی» که قطعنامه پیدا کرد، به آن رای ممتنع داد! مجمع عمومی سازمان ملل دوشنبه همزمان با سومین سالگرد آغاز جنگ اوکراین با قطعنامه پیشنهادی اروپا که در آن خروج فوری نیروهای روسیه از اوکراین قید شده بود، موافقت کرد. در همین حال یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت که ایالات متحده قطعنامه خود را در نشست ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد کرد و هرگونه اصلاحیه را وتو خواهد کرد.