محققان جدیدترین کشف علمی را در مورد زمان منتشر کردهاند: فیزیک هیچ تفاوتی بین گذشته و آینده قائل نمیشود. زمان ممکن است به شکلی متفاوت عمل کند!
برای مدتهای مدید، انسانها زمان را به صورت خطی مستقیم از گذشته به آینده تصور میکردند. با این حال، تحقیقات علمی نوین در این زمینه نظریهای غیرمنتظره را مطرح کردهاند: فیزیک هیچ تمایزی بین گذشته و آینده قائل نیست. درست شنیدید. بر اساس یافتههای جدید، قوانین فیزیک به طور نظری هیچ تفاوتی بین حرکت زمان به جلو یا عقب قائل نمیشوند.
پژوهشگران دانشگاه سوری در تلاش بودند تا به پرسشهای بنیادین درباره زمان پاسخ دهند. از جمله اینکه آیا قوانین فیزیک به گذشته، حال و آینده نیاز دارند یا خیر؟ آنها به این نتیجه رسیدند که قوانین فیزیک در دنیای کلاسیک و کوانتومی هیچ «جهت زمانی» ذاتی را نشان نمیدهند. این بدان معناست که از دیدگاه ریاضی، امکان حرکت زمان به عقب و جلو به یک اندازه وجود دارد.
زمان از نظر فیزیک: گذشته و آینده
هیچ تفاوتی ندارند
برای مثال در حالی که در دنیای واقعی یک گلدان شکسته نمیتواند به طور معجزهآسایی خود را ترمیم کند، معادلات فیزیکی به گونهای طراحی شدهاند که اگر زمان به عقب برگردد، تغییرات ملموسی در روند فرایندها رخ نخواهد داد. حتی در مواردی مانند حرکت سیارات به دور خورشید یا نوسانات پاندول، به طور نظری هیچ تفاوتی بین آینده و گذشته وجود ندارد.
این کشف نه تنها باعث دگرگونی بنیادین در درک ما از زمان میشود، بلکه پرسشهای بسیاری را نیز به وجود میآورد. برای نمونه، اگر فیزیک هیچ تمایزی بین قبل و بعد قائل نیست، پس چرا تاریخ و روند تغییرات در جهان وجود دارد؟ آیا ممکن است زمان در ابتدا به گونهای متفاوت آغاز شده باشد؟ این پرسشها همچنان بیپاسخ ماندهاند، اما تحقیقات در این زمینه ادامه دارند.
تفاوت بین گذشته و آینده
اگرچه بازگشت به گذشته هنوز در دنیای واقعی امکانپذیر نیست، این نظریه نشان میدهد که زمان در سطح فیزیکی ممکن است به گونهای کاملا متفاوت از آنچه ما تجربه میکنیم، عمل کند؛ بنابراین، شاید زمان آن رسیده که در مورد مفهوم زمان تجدید نظر کنیم و به جای دیدن آن به عنوان یک خط مستقیم، آن را به عنوان پدیدهای انعطافپذیر در نظر بگیریم.
منبع: تابناک
دمآوری چای باعث کاهش سرب درون آب میشود
در یک مطالعه جدید، محققان دانشگاه نورث وسترن نشان دادند که دم کردن چای به طور طبیعی فلزات سنگینی مانند سرب و کادمیوم را از آب جذب میکند و به طور موثر آلایندههای خطرناک را از این نوشیدنی خارج میکند. یونهای فلزات سنگین به سطح برگهای چای میچسبند یا به آن جذب میشوند و تا زمانی که چای کیسهای استفادهشده از بین برود در آنجا محبوس میمانند.
به گزارش ایسنا، دیوید وینایاک (Vinayak Dravid) نویسنده ارشد این مطالعه میگوید: ما پیشنهاد نمیکنیم که همه شروع به استفاده از برگ چای به عنوان فیلتر آب کنند. برای این مطالعه، هدف ما اندازهگیری توانایی چای برای جذب فلزات سنگین بود. بنجامین شیندل (Benjamin Shindel)، نویسنده اول این مطالعه، میگوید: شاید خاصیت خاصی در برگ چای وجود نداشته باشد. هر نوع ماده دیگری را میتوان برای به دست آوردن قابلیت مشابه خرد کرد و در آب ریخت اما نکته اینجاست که چای پرمصرفترین نوشیدنی در جهان است و بنابراین نیازی نیست کار اضافهای بکنیم فقط برگها را در آب قرار میدهید و و آنها به طور طبیعی فلزات را از آب حذف میکنند. برای انجام این مطالعه، محققان بررسی کردند که چگونه انواع مختلف چای، کیسههای چای و روشهای دم کردن چای بر جذب فلزات سنگین تاثیر میگذارد. انواع مختلف آزمایش شده شامل چایهای واقعی مانند چای سیاه، سبز، اولانگ و سفید و همچنین چای بابونه و رویبوس بود. آنها همچنین تفاوت بین چای دمی و چای کیسهای تجاری را بررسی کردند. محققان محلولهای آبی را با مقادیر شناخته شده سرب و سایر فلزات (کروم، مس، روی و کادمیوم) ساختند و سپس محلولها را در دمای پایینتر از جوش حرارت دادند. سپس برگهای چای را اضافه کردند که در فواصل زمانی مختلف از چند ثانیه تا ۲۴ ساعت در آن ماندند.