دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن دی سی در اطلاعیهای که روز پنجشنبه به وقت محلی منتشر شد، درباره اخراج تعدادی از پناهجویان ایرانی از آمریکا و انتقال آنان به پاناما اعلام کرد که این اقدام بدون اطلاع و هماهنگی با این دفتر و بدون فراهم شدن دسترسی کنسولی صورت گرفته است. متن اطلاعیه بدین شرح است: «به آگاهی میرساند که دولت ایالات متحده آمریکا در راستای اعمال سیاستهای مهاجرتی سختگیرانهتر، اتباع خارجی که فاقد روادید یا اقامت قانونی معتبر در این کشور هستند را از خاک خود اخراج کرده و به کشورهای مبداء باز میگرداند. در همین راستا، اخیراً تعدادی از هموطنان ایرانی که به دلیل نداشتن مدارک هویتی یا روادید، بازداشت شده بودند، بدون اطلاعرسانی به دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن دی سی و بدون فراهم آوردن دسترسی کنسولی، به کشور پاناما اخراج گردیدند. دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن دی سی و سفارت جمهوری اسلامی ایران در کلمبیا (که نمایندگی پاناما را نیز بر عهده دارد) در همکاری با وکلای متخصص، تمامی اقدامات لازم را برای حمایت از حقوق و منافع این افراد و دیگر هموطنان عزیز انجام دادهاند.
ایلان ماسک خواستار برگزاری انتخابات در اوکراین شد
ایلان ماسک میلیاردر و مسئول وزارت تازه تاسیس کارآمدی دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی خواستار برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در اوکراین شد و تاکید کرد که ولودیمیر زلنسکی باید از لغو انتخابات در این کشور دست بکشد. در بحبوحه تیرگی روابط بین دونالد ترامپ و رئیس جمهور اوکراین و بعد از آنکه رئیس جمهور آمریکا همتای اوکراینی خود را به دلیل برگزار نکردن انتخابات ریاست جمهوری یک دیکتاتور نامید، مسئول وزارت تازه تاسیس کارآمدی ایالات متحده نیز در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: زلنسکی بدون برگزاری انتخابات نمیتواند ادعا کند که نماینده مردم اوکراین است. رئیس جمهور آمریکا که پس از گفت وگوهای هیاتهای واشنگتن - مسکو در ریاض عربستان درباره پایان جنگ اوکراین، حملات خود به ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین را به صراحت درباره کفایت و شایستگی او برای تداوم ریاست جمهوری اش آغاز کرده است، با عصبانیت از حجم کمکهای دولت جو بایدن به کییف، زلنسکی را دیکتاتور خواند و تهدید کرد.
تبادل 602 زندانی فلسطینی با 6 گروگان اسراییل
دفتر اطلاعرسانی امور اسرای فلسطینی در بیانیهای اعلام کرد که امروز در چارچوب توافق مبادله اسرا با رژیم اسراییل، ۶۰۲ اسیر فلسطینی آزاد خواهند شد. به گزارش ایرنا ، دفتر اطلاعرسانی امور اسرای فلسطینی در این بیانیه افزود در چارچوب مرحله نخست توافق مبادله اسرا، ۵۰ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد، ۶۰ اسیر محکوم به حبسهای طولانی مدت، ۴۷ اسیر از میان افرادی که در توافق مبادله «وفاء الاحرار» آزاد شدند و دوباره به اسارت گرفته شدند و ۴۴۵ نفر از ساکنان نوار غزه که در جنگ نسلکشی علیه غزه پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسارت گرفته شدند، آزاد خواهند شد. سخنگوی گردانهای شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس چهارشنبه شب اعلام کرده بود که روز پنجشنبه اجساد خانواده «بیباس» و جسد یک اسیر صهیونیست دیگر تحویل دشمن اسراییلی خواهد شد. سخنگوی گردانهای عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، افزود: گردانهای القسام در چارچوب معامله طوفان الاقصی تصمیم گرفته است که ۶ اسیر با نامهای «ایلیا میمون اسحاق کوهن»، «عمر شیم توف»، «عومر فنکرت»، «تال شوهام»، «اویرا منگستو» و «هشام السید» را آزاد کند.
احیای اقتصاد سوریه در نیم قرن
سازمان ملل متحد اعلام کرد سوریه به بیش از نیم قرن زمان نیاز دارد تا به سطح اقتصادی قبل از جنگ داخلی ویرانگر خود بازگردد. ۱۴ سال درگیری در سوریه تقریباً چهار دهه پیشرفت اقتصادی، اجتماعی و سرمایه انسانی را نابود کرده است. این سازمان افزود: با نرخ رشد کنونی، اقتصاد سوریه تا قبل از سال ۲۰۸۰ به سطح تولید ناخالص داخلی قبل از جنگ نخواهد رسید. بسیاری از زیرساخت های سوریه ویران شد و این کشور پس از آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱, با تحریم های سنگینی مواجه شد. مطالعه سازمان ملل با نام «تأثیر درگیری در سوریه» تخمین میزند که اکنون از هر ۱۰ سوری ۹ نفر در فقر زندگی میکنند، یک چهارم جمعیت سوریه بیکار هستند و تولید ناخالص داخلی این کشور به کمتر از نصف ارزش خود در سال ۲۰۱۱ کاهش یافته است. برنامه توسعه سازمان ملل متحد، رشد اقتصادی سالانه هفت سال گذشته سوریه را ۱.۳ درصد تخمین زد و گفت که طی ۱۵ سال به «افزایش ده برابری رشد اقتصادی» نیاز است تا اقتصاد به سطح قبل از جنگ برسد. آخیم اشتاینر رئیس برنامه توسعه سازمان ملل متحد گفت: فراتر از کمک های فوری بشردوستانه، بازسازی سوریه مستلزم سرمایه گذاری طولانی مدت در توسعه برای ایجاد ثبات اقتصادی و اجتماعی برای مردم این کشور است.