شکر یکی از کالاهای اصلی در صنعت غذایی و شیرینیپزی محسوب میشود و نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد. این محصول که از چغندر قند و نیشکر استخراج میشود، تحت تأثیر شرایط اقلیمی، سیاستهای کشاورزی و بازار جهانی قرار دارد. بخشی از نیاز شکر از طریق واردات تأمین می شود.
در سال گذشته تأمین شکر برای واحدهای صنعتی برخی استانها به یکی از مشکلات اساسی تولیدکنندگان تبدیل شد. کاهش سطح زیرکشت چغندر به دلیل تأخیر در اعلام قیمت خرید تضمینی، افزایش هزینههای حملونقل مواد اولیه و عدم تخصیص مناسب سهمیه شکر از جمله چالشهایی بودند که کارخانههای تولیدی با آن روبهرو شدند. همچنین، واردات قند ارزان از سایر استانها باعث شد تولیدکنندگان داخلی دچار مشکل شوند و برخی واحدها تعطیل شوند. برخی گزارشها از تخصیص نامشخص 3000 تن شکر به یک واحد خاص حکایت داشت؛ در حالی که سایر واحدهای صنعتی از دریافت سهمیه بیبهره ماندند. علاوه بر این، اجرای طرح توزیع شکر از طریق سامانه بازارگاه نیز باعث سرگردانی تولیدکنندگان شد و فرایند تأمین مواد اولیه را با تأخیر مواجه کرد. بر اساس اظهارات راوی گوپتا، مدیر اجرایی شرکت تولیدکننده بزرگ شری شوگرز، در حاشیه کنفرانس شکر دوبی، کاهش تولید شکر در هند، محدودیتهای عرضه از سوی تایلند و اتحادیه اروپا و تقاضای بالا برای شکر سفید میتواند باعث افزایش قیمت جهانی این محصول شود.