کشورهای گروه هفت پس از برگزاری نشستی غیررسمی در حاشیه اجلاس مونیخ، با انتشار بیانیهای از نفوذ ایران در کشورهای منطقه انتقاد کرد.
گروه هفت (کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیسی و آمریکا) به همراه اتحادیه اروپا در حاشیه اجلاس مونیخ، نشستی غیررسمی برگزار کردند. یکی از خروجیهای این نشست، صدور بیانیهای علیه ایران بود.
*خطر پیشرفت غنی سازی اورانیوم
در این بیانیه آمده است: «اعضای گروه هفت به صراحت اقدامات بیثباتکننده ایران، از جمله پیشرفت سریع این کشور در غنیسازی اورانیوم بدون شواهد قانعکننده در مورد استفاده غیرنظامی آن و حمایت این کشور از سازمانهای تروریستی و گروههای مسلح در خاورمیانه و دریای سرخ را محکوم کردند.»
وزرای خارجه گروه ۷ نیز با متهم کردن ایران به نقض حقوق بشر، این مسئله و برنامه موشکی بالستیک ایران را محکوم کردند.
البته ایران همواره تأکید بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود، تا پیش از اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، آمادگی خود برای مذاکرات تازه برای رسیدن به توافق هستهای را ابراز کرده بود.
واکنش وزارت خارجه به بیانیه گروه هفت
سخنگوی وزارت امور خارجه متهمکردن ایران به رفتار بیثباتکننده در منطقه را مضحک دانست و با اشاره به عملکرد کشورهای عضو گروه ۷ بهویژه آمریکا، کانادا و سه کشور اروپایی در حمایت تسلیحاتی و مالی و سیاسی از رژیم نسلکش صهیونیستی و دیگر مداخلات نظامی و سیاسی آنها در منطقه، تصریح کرد که بازگشت ثبات و امنیت به منطقه غرب آسیا مستلزم توقف سیاستهای مداخلهجویانه این کشورها در امور منطقه است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت امورخارجه، بقائی با تاکید بر حق مشروع و مسئولیت قانونی دولت جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از مردم، تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی ایران در برابر هرگونه تهدید و تجاوزی، توسعه توانمندیهای نظامی- دفاعی ایران وفق حقوق و موازین بینالمللی را لازمه این امر دانست و تصریح کرد ظرفیتهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران علاوه بر تامین امنیت ملی کشور در راستای صلح و امنیت منطقه غرب آسیا است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با بیمبنا دانستن هرگونه تردیدی نسبت به ماهیت فعالیتهای صلحآمیز هستهای و برنامه غنیسازی ایران، تاکید کرد فعالیت صلحآمیز هستهای ایران متناسب با نیازهای فنی و صنعتی کشور، وفق حقوق و تعهدات بینالمللی ایران ذیل معاهده عدم اشاعه و موافقتنامه پادمان طراحی و در حال اجرا است.
سخنگوی وزارت خارجه با یادآوری پیشگامی ایران برای ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح اتمی، تنها مانع تحقق این امر را رژیم اشغالگر صهیونیستی دانست که با برخورداری از حمایت همهجانبه کشورهای گروه ۷ - همزمان با نسلکشی در غزه و تجاوز به کشورهای منطقه - به توسعه جنگافزارهای کشتار جمعی ادامه داده و صلح و امنیت بینالمللی را با تهدید جدی مواجه ساخته است. برگرفته از: ایسنا