این میوه با تقویت سیستم ایمنی، کاهش استرس و بهبود هضم، گزینهای عالی برای حفظ سلامت است. دمنوش یا مصرف تازه آن، راهی ساده برای بهرهمندی از این فواید شگفتانگیز است.
به گزارش مهر،عناب، که به عنوان «خرمای قرمز» نیز شناخته میشود، یکی از میوههای محبوب در طب سنتی است که به دلیل خواص بینظیر خود برای سلامت بدن مورد توجه قرار گرفته است. این میوه کوچک اما مغذی، سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات آنتیاکسیدانی است که تأثیرات چشمگیری بر سلامت جسم و ذهن دارند.
خواص برجسته عناب
تقویت سیستم ایمنی بدن؛ عناب سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدانهاست که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از بدن در برابر بیماریهای عفونی و ویروسی محافظت میکند.کمک به خواب و کاهش استرس؛ ترکیبات آرامبخش موجود در عناب، مانند فلاونوئیدها و ساپونینها، باعث آرامش اعصاب میشوند و کیفیت خواب را بهبود میبخشند. مصرف منظم این میوه میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.
سرماخوردگی
یکی از خواص مهم عناب، بهبود علائم سرماخوردگی است. مصرف این میوه باعث تسکین و نرم شدن مجاری تنفسی میشود. به علاوه اینکه، این خرمای چینی سرشار از ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای بهبود یا پیشگیری از ابتلاء به سرماخوردگی مناسب است.
لاغری
معمولاً وقتی صحبت از خواص عناب میشود قطع به یقین اسم لاغری هم به میان میآید. عناب میتواند به عنوان یک ماده غذایی کمکی برای لاغری افراد مورد استفاده قرار بگیرد.
کبد
آسیب و بیماری کبدی، باعث اختلال در کل سیستم بدن شده و عوارضی ایجاد میکند که در نهایت به مرگ ختم میشوند. مصرف میوه عناب قرمز خشک، بهخاطر وجود ویژگیهای آنتی اکسیدانی، از کبد در مقابل مواد سمی محافظت میکند و برای درمان خانگی کبد چرب هم توصیه میشود.
کلیه
مصرف روزانه دمنوش یا عصاره عناب به خاطر کاهش میزان کراتینین و اوره در خون باعث بهبود عملکرد کلیهها شده و ریسک بیماری و آسیب دیدگی کلیه را پایین میآورد.
یبوست
یکی دیگر از خواص عناب، رفع یبوست و مشکلات ناشی از آن است. نتایج یک پژوهش علمی نشان میدهد که علائم یبوست در افرادی که دمنوش یا جوشانده عناب مصرف میکنند نسبت به سایرین، بهبود مییابد.بهبود عملکرد دستگاه گوارش؛ عناب با داشتن فیبر بالا، به بهبود هضم غذا و سلامت رودهها کمک میکند. همچنین خاصیت ملین بودن آن میتواند برای افرادی که دچار یبوست هستند مفید باشد.
محافظت از قلب و عروق
این میوه با کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL)، از گرفتگی عروق جلوگیری کرده و خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. همچنین پتاسیم موجود در عناب به تنظیم فشار خون کمک میکند.
تقویت پوست و جلوگیری از پیری زودرس؛ آنتیاکسیدانهای قوی موجود در عناب از پوست در برابر آسیبهای محیطی محافظت میکنند و به کاهش چین و چروک کمک مینمایند. همچنین، ویتامین C موجود در آن تولید کلاژن را تقویت میکند و باعث شادابی پوست میشود.
طبع عناب
طبع عناب براساس طب سنتی، گرم است و بهخاطر خاصیت آرامبخشی، برای رفع اختلالات خواب و بیخوابی و کاهش استرس و اضطراب توصیه میشود. طب سنتی همچنین از طبع گرم و خاصیت ضدالتهابی عناب برای سم زدایی بدن استفاده میکند.
نحوه مصرف
عناب را میتوان به صورت تازه، خشکشده، یا در قالب دمنوش و شربت استفاده کرد. دمنوش عناب یکی از محبوبترین روشهای مصرف این میوه است که خواص آن را بهطور مؤثری به بدن میرساند.
آنتی اکسیدان
دمنوش عناب به عنوان یک گیاه دارویی، به تقویت عملکرد کبد کمک میکند. عناب شامل آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضد التهابی است که میتوانند به کاهش التهاب و آسیبهای اکسیداتیو در کبد کمک کنند. مصرف دمنوش عناب از کبد در برابر آسیب و عوامل آسیبزا مانند استفاده بیش از حد از الکل، عوامل مسمومیتی و عوامل محیطی محافظت میکند. برخی تحقیقات طب سنتی نشان دادهاند که دمنوش عناب باعث تسهیل فرآیندهای تنظیمی داخل کبد، تنظیم سطح آنزیمهای کبدی، تولید صفرا و ترشح صفرا از کبد میشود. مصرف این دمنوش به کاهش تجمع چربی در کبد و کاهش خطر بروز بیماری چربی غیرالکلی کبد (NAFLD) منجر میشود.
خواص دمنوش عناب و گل محمدی
عناب و گل محمدی دارای خواص ضد التهابی هستند. مصرف دمنوش عناب و گل محمدی به کاهش التهاب در بدن کمک میکند. خواص ضداسپاسمی این دمنوش هم میتواند اسپاسمهای عضلانی و تشنج ناشی از مشکلات گوارشی مانند دل درد و سندرم روده تحریکپذیر را برطرف کند.