مغز تنها عضو دارای خاطرات در بدن ما نیست!
یک مطالعه جدید نشان میدهد که توانایی یادگیری و ایجاد خاطرات، منحصر به مغز نیست، بلکه در واقع یک ویژگی اساسی است که بین سلولهای بدن انسان مشترک است.مطالعه ای نشان میدهد که سلولهای غیر مغزی از جمله بافتهای عصبی و کلیوی میتوانند الگوهای محیط خود را شناسایی کنند و با فعال کردن «ژن حافظه» به آن پاسخ دهند. این همان ژنی است که سلولهای مغز از آن برای بازسازی اتصالات خود و تشکیل خاطرات استفاده میکند. کوکوشکین توضیح میدهد: مطالعه ما نشان میدهد که سلولهای دیگر بدن نیز میتوانند یاد بگیرند و خاطرات را شکل دهند.
ویروس کرونا در دام نانوذرات
پژوهشگران دانشگاه بارسلونا موفق به ارائه نوعی جدیدی از نانوساختارها شدند که امکان به دام انداختن و خنثی کردن مقادیر زیادی از ویروس کرونا را دارد. این نانومواد قادرند هم در فاز سیال و هم در سطح مواد، ویروس کرونا را گیر بیندازند و نابود کنند.
از این نانوذرات جدید میتوان برای تولید مواد ضد ویروسی مانند فیلترهای تصفیه آب و فیلترهای هوا استفاده کرد. این دامهای نانویی را میتوان برای تهیه آزمایشهای جدید برای تشخیص زودهنگام کرونا نیز به کار گرفت و همچنین این نانوذرات را به گونهای مهندسی کرد که عوامل مختلف بیماریزا را هدف قرار دهند.
ساخت رباتی که روشویی را تمیز میکند
پژوهشگران رباتی ساختند که میتواند با تقلید از حرکات انسان سطوح غیر مسطح مانند لبه روشویی را تمیز کند. پژوهشگران دانشگاه فنی وین در اتریش روشی جدید اتخاذ کردند: یک انسان چندین بار به ربات نشان میدهد که چه کاری باید انجام دهد. برای تمیز کردن لبه روشویی از یک اسفنج مخصوص استفاده میشود. ربات با تماشای انسان یاد میگیرد چگونه تمیزکاری کند و میتواند این دانش را به شکلی انعطافپذیر برای اشیا با شکلهای متفاوت اِعمال کند. از این دستاورد در کنفرانس بینالمللی سامانهها و رباتهای هوشمند ایروس ۲۰۲۴ IROS ۲۰۲۴ در ابوظبی رونمایی شد.