راز زنده ماندن نامیراترین موجود زمین
خرسهای آبی(Tardigrades)، جانوران میکروسکوپی هستند که ظاهری شبیه به پاستیل خرسی با هشت پا دارند و به دلیل تواناییشان در زنده ماندن در برخی از سختترین شرایط محیطی برای چندین دهه بدون غذا و آب، مورد توجه قرار گرفتهاند. این جانوران سرسخت به راحتی میتوانند سطوحی از تشعشعات را تحمل کنند که برای اکثر اشکال دیگر حیات کشنده است، دماهای شدید و حتی خلاء در فضا، مشکلی برای حیات آنها ایجاد نمیکند. برخی از دانشمندان فکر میکنند که کشف ژنهای مسئول در انعطاف پذیری قابل توجه آنها، به ویژه در برابر تشعشعات فوق العاده بالا، میتواند طیف وسیعی از کاربردهای بالقوه از تحقیقات سرطان تا اکتشاف فضایی را ممکن کند.
تشخیص سرطان با یک قطره خون
دانشمندان آزمایشی سریع و مقرونبهصرفه برای تشخیص برخی از انواع سرطان در مراحل درمانشدنی این بیماری، با استفاده از یک قطره خون طراحی کردند.دانشمندان در این روش از غشاهای بسیار نازک برای جذب مواد سلولی به نام وزیکولهای خارجسلولی استفاده میکنند.سلولها میلیاردها دسته کوچک از مواد سلولی معروف به وزیکولهای خارجسلولی (EVs) را در خون، بزاق و سایر مایعات بدن آزاد میکنند. وزیکولهای خارجسلولی اطلاعاتی مهم از جمله پروتئینها و مواد ژنتیکی را از سلول مبدأ خود حمل میکنند و اطلاعاتی درباره وضعیت فعلی بدن ارائه میدهند.
رشد گیاهان بدون نور
دانشمندان از روشی نوآورانه برای کِشت گیاهان بدون نور خورشید رونمایی کردند که کشاورزی برقی (electro-agriculture) نامیده میشود، نوید تغییر روش رشد مواد غذایی را میدهد و این قابلیت را دارد که چالشهای شدید زیستمحیطی را حل کند.
از قرنها پیش، «کشاورزی» مزارع وسیعِ غرق در نور خورشید را به ذهن متبادر ساخته است؛ اما این روش سنتی هزینه چشمگیری برای سیاره ما دارد. پژوهشگران با استفاده از قدرت پَنلهای (صفحههای) خورشیدی، سامانهای ابداع کردهاند که احتمالاً نیاز به زمین برای کشاورزی را به شدت کاهش میدهد؛ در واقع، برآوردها حاکی از آن است که اگر همه مواد غذایی در آمریکا با استفاده از کشاورزی برقی تولید میشد، استفاده از زمینهای کشاورزی ۹۴ درصد کاهش مییافت.