نیویورک تایمز نوشت: مردم آمریکا نگران روند انتخابات، نتیجه آن و وضعیت دموکراسی در کشورشان در رأیگیری زودهنگام شرکت کردند. این روزنامه آمریکایی با اشاره به مشارکت تقریباً ۷۵ میلیون نفر در رأی گیری زودهنگام در آمریکا، دلیل مشارکت مردم را نگرانی و اضطراب از کارزارهای انتخاباتی و وضعیت دموکراسی در کشور عنوان کرد و افزود: در کارولینای شمالی تقریباً ۴.۵ میلیون نفر در بحبوحه ویرانی ناشی از طوفان هلن رأی خود را زودتر از روز انتخابات به صندوق انداختند. در جورجیا، چهار میلیون نفر، در پنسیلوانیا ۱.۷ میلیون نفر از طریق پستی رأی دادند. در ۹ ایالت آمریکا بیش از ۵۰ درصد واجدین شرایط تاکنون رأی دادهاند.
مایکل مک دونالد استاد علوم سیاسی دانشگاه فلوریدا گفت: پیش بینیها از رأی گیری زودهنگام نشان میدهد که میزان مشارکت احتمالاً تقریباً ۶۰ درصد از میان واجدین شرایطی شرکت کننده در انتخابات سال ۲۰۱۶ و دو سوم واجدین شرایط انتخابات در سال ۲۰۲۰ خواهد بود.
نیویورک تایمز افزود: در حالی که کشور وارد یکی از مهمترین هفتههای تاریخ سیاسی معاصر میشود و برخی از آمریکاییها نگران تقریباً هر جنبهای از روند انتخابات هستند، مقامات در سراسر کشور تلاشها را برای تقویت انتخابات، از جمله با ارائه اقدامات حمایتی جدید برای محافظت از امنیت آن بکار بستهاند.
یکی از نگرانیهای مردم ناشی از خشونتهایی است که در رقابتهای ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ و در حمله به کنگره آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ رخ داد. امسال هم دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا بر روی پروژه مشابهی کار میکند و با گسترش اکاذیب درباره انتخابات، ادعا میکند که دموکراتها متقلب هستند.
این روزنامه آمریکایی نوشت: مشارکت گسترده در رأی گیری زودهنگام برمیزان غیرقابل پیش بینی بودن رقابت تنگاتنگ انتخاباتی افزوده است و پارادوکسی را در سیاستهای مدرن ایجاد کرده است. کمپینهای انتخاباتی که اکنون به اطلاعات بیشتری درباره این که چه کسی در انتخابات زودهنگام شرکت کرده مجهز شدهاند، بر اساس مدلهای خود میتوانند به آسانی درک کنند تا چه میزان خوب عمل میکنند و باید کدام گروه از رأی دهندگان را هدف قرار دهند. نیویورک تایمز نوشت: پیشرفت بزرگی در شرکت رأی دهندگان برای رأی دادن به حزب جمهوریخواه در رأی گیری زودهنگام بروز کرده است. در دو انتخابات قبلی، دموکراتها از طریق پستی یا حضوری بیشتر از جمهوریخواهان در رأی گیری زودهنگام شرکت میکردند. اما امسال کمپین ترامپ و هوادارانش پیام خود را تغییر داده و از رأی دهندگان خود خواستد زودتر رأی دهند. بی اعتمادی جمهوریخواهان عمدتاً ناشی از اتهاماتی است که ترامپ درباره رأی دادن از طریق صندوقهای پستی ارائه داده است. این گزارش افزود: به نظر میرسد در سراسر کشور و به ویژه در پنسیلوانیا رأی دهندگان این پیام را دریافت کردهاند. با این حال بی اعتمادی به سیستم انتخابات در بین رأی دهندگان ترامپ مشهود بوده است. در آریزونا اکثریت جمهوریخواهان و دموکراتها سالها در رأی گیری زودهنگام شرکت میکردند تا این که ترامپ و متحدانش باعث بی اعتمادی به صندوقهای رأی پستی و رأی گیری زودهنگام شدند. نظرسنجیها در آمریکا حاکی از رقابت فشرده میان دو نامزد حزب دموکرات و جمهوریخواه به ویژه در ایالتهای میدان نبرد و نوسانی است.