ظریف: اظهارنظرها در دادگاه بین المللی علیه ایران استفاده شود
محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور گفت: در کشور ما اظهارنظرها بدون توجه به عواقب آنها صورت می گیرد که این موضوع منجر به محکومیت در بسیاری از دادگاه های دنیا شده است. دادگاه ها در امریکا که به ناحق ایران را محکوم می کنند، مقدار زیادی از مستنداتشان اظهار نطر و بیانیه های مقامات ایرانی هستند. ما وقتی صحبت می کنیم و به هیجان می آییم متوجه نمی شویم که اظهارات یک مقام دولتی حرفهایش سند است و می تواند ایجاد مسئولیت کند.
انتقاد عباس آخوندی از ادعای اسماعیل کوثری
عباس آخوندی، چهره سیاسی اصلاح طلب و وزیر پیشین راه و شهرسازی در یادداشتی به ادعای اخیر اسماعیل کوثری، نماینده تهران درباره تصمیم شورای عالی امنیت ملی برای پاسخ به حمله اسرائیل پرداخت و نوشت:
۱- تصمیم درباره انجام عملیات نظامی و یا صلح یک اقدام سیاسی است و باید توسط مقامات سیاسی مسئول اتخاذ شود. طراحی عملیات، انجام و راهبری آن اقدامی نظامی است که توسط نیروهای نظامی اتخاذ میگردد. رهبری در همین ارتباط فرمودند: "البته کیفیت کار را باید مسئولان ما به درستی تشخیص و آنچه به صلاح این کشور و ملت است انجام دهند تا آنها بفهمند ملت ایران کیست و جوانان آن چگونهاند؟" ایشان همچنان فرمودند: " بحث صرفاً انتقام نیست؛ بحث یک حرکت منطقی است، بحث مقابلهی منطبق با دین و اخلاق و شرع و قوانین بینالمللی است و ملّت ایران و مسئولین کشور در این جهت هیچگونه تعلّلی و کوتاهیای نخواهند کرد."
سردار کوثری پیش از اعلام تصمیم از سوی مسئولان در این اظهارنظر، حرکت منطقی را به اقدام نظامی تقلیل دادند و با قطعیت اقدام نظامی از سوی ایران و تا حدودی نحوه آن را اعلام کردند. آشکارا این اقدام یک فضاسازی برای یک آرایش نظامی است که معلوم نیست چنین رویکردی سیاست اتخاذی مقامات مسئول ایران باشد. قاعدتا ایشان به عنوان یک فرد نظامی به تبعیت از دستور رهبری میبایست در انتظار تصمیم مقامات مسئول میماند. همه میدانیم که منطقه با آتشافروزیهای رژیم اسرائیل در آستانه یک جنگ تمام عیار قرار دارد و سنت اسلامی و ایرانی -ضمن آمادگی کامل، کنارهگیری از جنگ است، مگر آنکه جنگ بر ملت چون جنگ تحمیلی ۸ ساله تحمیل شود. قطعا این نوع اظهارنظرهای خام میتواند پیامدهای سنگینی برای ملت ایران داشته باشد. ۲- سردار کوثری خبرهایی از دورن شورای عالی امنیت ملی اعلام میکند. از جمله میگوید: «تصمیم نهایی درباره پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی در شورای عالی امنیت ملی گرفته شده است. اکثر بالاتفاق یا بگوییم همه اعضای شورای عالی امنیت ملی با پاسخ نظامی ایران به اسرائیل موافقت کردهاند". شورا رییس، دبیر و سخنگو دارد. اگر تصمیمی اتخاذ شدهاست که باید اعلام عمومی شود، قاعدتا آنان باید اعلام کنند. آشکار است که این گونه پیشآگهیها برای فضاسازی و فشار بر شورای عالی امنیت ملی است. انتظار از جناب آقای پزشکیان بهعنوان رییس شورای مزبور این است که در این موقعیت با خبررسانی صحیح مانع این نوع خبرهای غیررسمی از سوی عالیترین مرجع امنیت ملی که بر سرنوشت ملت و بر فضای ملی و بینالمللی تاثیر میگذارد شوند. ۳- ایشان ترکیب نیروها را نیز اعلام کردهاست: "طرح پاسخ با هماهنگی نیروهای مقاومت انجام خواهد شد". وی میگوید: «گروه های مقاومت در منطقه برای پاسخ به رژیم صهیونیستی با نیروهای نظامی ما همسو و همراه هستند. چنانچه ایشان مطالب را به عنوان اظهارنظرهای شخصی خود میگفتند خردهای بر ایشان نبود. لیکن زمانی که بهعنوان خبر قطعی از سوی بالاترین مرجع امنیتی کشور بیان میکنند دارای پیامدهای رسمی است و نمیتوان بهسادگی از کنار آن گذشت.