وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ضایعات یک سوم محصولات کشاورزی در کشور گفت: بررسی الگوی مصرف دو کالای شکر و روغن نشان میدهد میزان مصرف آنها ۱.۵ برابر سند ملی امنیت غذایی بوده و از استاندارد جهانی بیشتر است.
غلامرضا نوری قزلجه دیروز در نخستین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا افزود: همه محصولات کشاورزی تولید شده به دست مردم نمیرسد و حدود یک سوم محصولات کشاورزی به هدر می رود و باید با اخلاقیات این چالش اصلاح شود. فرهنگ مصرف بر پایه اخلاق منجر به استفاده درست از مواد غذایی میشود؛ به طور مثال در دو قلم کالا شکر و روغن به ترتیب یک سوم و ۹۰ درصد وابسته به واردات هستیم. نوری قزلجه، ادامه این روند را آسیبزا برشمرد و گفت: علاوه بر هزینه کرد سنگین در تامین ارز واردات، هزینه کرد خانوار نیز فشاری بر اقتصاد است. وی آثار این مصرف بی رویه را انواع بیماری دیابتی، قلبی و عروقی و هزینه های بالا در این بخش دانست و افزود: این چالش با ابزار اخلاق قابل رفع است که می توان این مهم را در بخش منابع پایه آب و خاک تعمیم داد. دین از دو عنصر عقلانیت و اخلاق تشکیل شده است؛ بنابراین ۵۰ درصد دین مربوط به اخلاقیات است. وی گفت: در حوزه سلامت غذایی، تکلیف اخلاقی داریم و ضرورت دارد بر مبنای اخلاق فرهنگ سازی کنیم.