گروه سیاسی: روز یکشنبه تجمع دانشگاهیان در دانشگاه تهران در حمایت از کاندیداتوری مسعود پزشکیان برگزار شد در این اجتماع بزرگ که با هدف حمایت از کاندیدای اصلاح طلبان تشکیل شده بود. بیانیه تند انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف قرائت شد. دانشجویان شریف از پزشکیان خواستند نباید وارد انتخابات می شد چون چیزی تغییر نکرده است. پزشکیان در پاسخ به دانشجویان معترض گفت: «من در جریان مهسا امینی تنها کسی بودم که صحبت کردم و چیزی نیست که اعتقاد خود را زیر سوال ببرم؛ باید حقوحقوق همه افراد حفظ شود. پزشکیان افزود: من قطعاً نوع برخورد با دانشجویان را تغییر خواهم داد. برخورد با اساتید را نمیپذیرم و اجازه نخواهم داد، حتی اگر اعتقادشان با من نخواند احترام میگذارم. من دست کسانی را میبوسم که در ایران بمانند و خدمت کنند. رئیس دانشگاه بودم شنیدم معاون من به خوابگاه دانشجویان رفته و بازرسی کرده است. صبح او را تغییر دادم. حرفهایم را در مدیریت اجرا کردم.» پزشکیان بعد از جلسه با دانشجویان به نشست اساتید دانشگاه تهران رفت.
خبرنگار ستاره صبح 9 مطالبه اساتید از پزشکیان را تدوین کرده که در ادامه میخوانید:
در نشست پزشکیان با استادان دانشگاه ابتدا چند نفر از فرهیختگان هیات علمی مطالبی بیان کردند:
۱-امروز حال دانشگاهها خوب نیست و سیستم بوروکراسی علیل بر آن حاکم شده و رویههای غلط حکمرانی میکند، به همین دلیل رتبه در سطح بینالمللی سقوط کرده است، لذا باید در دولت چهاردهم اتاق فکری برای نجات دانشگاهها تشکیل شود.
۲-نظریهپردازان دانشگاهی و کارشناسان خبره را مشاور خود قرار دهید تا آزادی و استقلال در دانشگاههای کشور حاکم شودو استادان جوان امنیت شغلی داشته باشند، نظام آموزش دچار به هم خوردگی نهادی شده و نیاز به یک پزشک دارد که این بیمار را از مرگ نجات دهد.
۳-دانشگاهها دچار یک تقلب بوروکراتیک شده و انقلاب اسلامی که توسط روشنفکران دانشگاهی و طبقه متوسط شکل گرفت وضعیت خوبی ندارد و زندگی مردم دچار تهاجم اقلیت یکدست بعضی اختلاس گران شده است امروز نیاز به نظریهپردازان شجاع دانشگاهی است، مردم با تخریب علم و علما توسط این گروه اقلیت مواجه هستند، و باید دانشگاه و دانشگاهیان را از این وضعیت نجات داد.
۴-موضوع فیلترینگ شبکه جهانی اینترنت معضل مهم جامعه امروز ماست و خرید فیلترشکن در سبد خرید خانواده قرارگرفته که به دلیل باندهای اقلیت مدیریت میشود حصار فیلترینگ را از زندگی مردم بردارید.
۵-آموزش مهارتها، حرفهوفن در دانشگاهها را موردتوجه قرار دهید و با ادغام دانشگاه فنی -حرفهای را با دانشگاه علمی -کاربردی با مدیریت واحد برای توسعه مهارتها موردتوجه قرار دهید.
۶-بدون فضای مجازی نمیتوان دانشگاهها را اداره کرد لذا ایجاد فضای مجازی قوی برای دانشگاههای کشور با شبکههای بینالمللی الزامی است
۷-عدالت جنسیتی در دانشگاههای کشور یک ضرورت است زیرا حدود ۶۰٪ ورود آزمون سراسری از دختران است در مدیریت دانشگاهها از استادان کارآزموده زنان بهرهبرداری کنید. نسبت بیکاری دانشآموختگان بانوان به آقایان بیش از سی برابراست به این موضوع توجه فرمایید.
۸-اهل سنت را در مدیریت کشور موردتوجه قرار دهید و از آنها نهراسید همه ایرانی هستم و در جمهوریت یک ملت هستیم.
۹-امروز حاکمیت در مسائل شخصی مردم دخالت میکند و این خلاف نظریه امام (ره) و قانون اساسی میباشد که فرمود در زندگی شخصی مردم دخالت نکنید.
پنج توصیه به پزشکیان:
۱-در دوره رایزنی علمی در روسیه و اروپای شرقی که با حکم وزرای وقت دولت هفتم و هشتم (دوره اصلاحات) با ملاقات بیش از صد مرکز دانشگاهی دریافتم، هنوز دانشگاههای ما در سطح استاندارد است و این مراکز از تربیت علمی دانشآموختگان کارشناسی و ارشد در ایران راضی بودند حفظ این استاندارد در سطح بینالملل الزامی است و نباید با فروش مدارک به بیسوادان که مدارج علمی ر
از مسیر آن نپیمودند این استاندارد را خدشهدار کرد. بقول یکی از همکاران ژنرالهای پادگان نرفته را به دکتراهای دانشگاه نرفته تبدیل نکنید که امروز کاندیدای ریاست جمهوری شوند و بقول سید بزرگوار در دوربین نگاه کنند و دروغ بگویند!
۲-قیمت خرید هیات علمی به یکچهارم ده سال قبل کاهشیافته در حالیکه مردم با تورم دورقمی مواجه هستند لذا شأن و منزلت این صنف آبرومند را نزد خانواده و مردم خدشهدار کردند بطوریکه قادر به تأمین اجاره خانه نیستند و متأسفانه بعضاً به کار با اسنپ مشغول هستند (مستند است)
۳-اخراج بیرویه هیات علمی و دانشجویان توسط اقلیت بر اکثریت را متوقف کنید و به فریاد این مظلومان برسید چراکه پیامبر (ص) فرمود: هرکس میخواهد در بهشت بامن همجوار باشد به فریاد مظلوم برسد حتی اگر کافر باشد.
۴-انتخاب استاد نمونه که در زمان اصلاحات ۱۲ نفر در سال بود و مدیران وزارت حق دادن CV برای نمونه شدن نداشتند امسال به ۶۲ نفر رسید که سه سال متوالی، معاونت و مدیران وزارت برای جلوگیری از بازنشستگی نمونه شدند! لذا باید در دولت آینده از این نمونههای فرمایشی جلوگیری کرد.
۵-سرعت توسعه مرزهای دانش دانشگاهها و استادان ایرانی در سطح بینالملل کاهشیافته که این بیارتباط با کاهش حقوق هیات علمی نیست چون مجبور است برای جبران امور زندگی به کار غیر تخصص بپردازد و یا از ایران مهاجرت کند که آمار کاهش هیات علمی فرهیخته مجرب گواه بر این مدعاست و میبایست روند این مهاجرت مانند زمان اصلاحات با امنیت شغلی و حمایت اقتصادی از این حرفه مقدس معکوس شود و مهاجرین فرهیخته به کشور بازگردند.
پزشکیان در مناظره شب گذشته گفت: من در دولتم از متخصصان استفاده خواهم کرد.
بدون استفاده از کارشناسان و تعامل با دنیا نمی توان به رشد 8 درصدی در سال رسید. برای دستیابی به رشد اقتصادی نیاز به 200 میلیارد دلار سرمایه است. اگر مردم در انتخابات مشارکت بالا داشته باشند ، دولت تخصص گرا( تکنوکرات) روی کار خواهد آمد.