حسین قربانی (مدیرعامل شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو) درباره واگذاری شرکتهای زیرمجموعه شرکتهای تابعه وزارت تعاون و صندوقهای بازنشستگی گفت: اصل ایده حرکت از تصدیگری و شرکت داری مؤسسات و نهادهای دولتی به سوی سهامداری و فاصلهگیری از مدیریت واحدها، یک ایده درست و صحیح است. اما نکته ما این است که هر ایده درستی را نباید به هر شیوهای انجام داد.
فعلاً برنامهای برای واگذاری مجموعه هپکو وجود ندارد. طبق رویههای گذشته هنوز در این موردبحثی در دستور کار قرار نگرفته و شایعات مربوط به تمایل به خصوصیسازی و واگذاری هپکو صحت ندارد.
هپکو تجربه تلخ خصوصیسازی
قربانی گفت: هپکو بزرگترین تجربه تلخ خصوصیسازی در تاریخ ایران بود. باید روی هر تصمیمی در باب واگذاری شرکتها ابتدا کار کارشناسی صورت گیرد. به ویژه درباره شرکتهای عظیمی مانند هپکو که مثال بسیاری از آسیبها در نظام تولیدی و صنعتی کشور بوده است. وی افزود: در بورس ارزش کل سهام هپکو را ۵ هزار میلیارد تومان تعیین و تا این نقطه بالا بردند و ناگهان در یک سقوط آزاد قیمت تا ۲ هزار میلیارد تومان پایین بردند و درنهایت مقابل سازمان تأمین اجتماعی به ارزش ۳ هزار میلیارد تومان قراردادند. سال ۱۳۸۶ شرکت هپکو به قیمت ۱۰ میلیون تومان فروختهشده است! این در حالی است که در همان تاریخ (۱۶ سال پیش) ارزش حقیقی هپکو در اراک ۱ هزار میلیارد تومان بوده است! هپکو یک مجموعه پیشرفته بیش از ۱۰۰ هکتار است اما مستندات مفسدههای موجود در این واگذاری موجود و قابلارائه است.
قربانی با انتقاد نسبت به اینکه «برخی وزارتخانهها در ایران که از واگذاری هپکو به وزارت کار و تأمین اجتماعی ناراحت هستند» گفت: متأسفانه برخی مقامات در وزارتخانهها در محافلی از واگذاری هپکو به وزارت کار و تأمین اجتماعی ابراز نارضایتی کرده و شرکت را متهم به داشتن بحران میکنند اما خودشان در نمایشگاه دستاوردها در مقابل مقام معظم رهبری هپکو را ازجمله دستاوردهای خود معرفی میکنند که این امر در شرایطی که ما نیاز به حمایت همه دستگاهها راداریم، ناخوشایند است. وی اضافه کرد: با توجه به برنامههای اعلامشده سازمان تأمین اجتماعی و دولت، فعلاً برنامهای برای واگذاری مجموعه هپکو وجود ندارد. قربانی در پایان با اشاره به اینکه پس از یک دهه زیان دهی با واگذاری هپکو به سازمان تأمین اجتماعی دوباره پس از واگذاری به سوددهی رسید، بیان کرد: هپکو پس از ۱۵ سال ضرر و زیان انباشت کردن بالأخره به سوددهی رسید. سال گذشته به نقطهای رسیدیم که بتوانیم گزارش سود ۴۲ میلیارد تومانی بدهیم. ما پس از یک مجموعه زیان سالیانه ۸۰۰ میلیارد تومانی به این نقطه رسیدیم که به نسبت گذشته نقطه قابل قبولی است.