مراسم بدرقه پیکر ایرج تنظیفی، از بنیانگذاران هنر مدرنیسم در ایران، امروز ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ مقابل خانه هنرمندان ایران برگزار میشود. پریس تنظیفی، فرزند این هنرمند عنوان کرد: پیکر استاد ایرج تنظیفی، دوشنبه (۲۳ بهمن ماه) ساعت ۹ صبح با حضور هنرمندان و اعضای انجمن هنرمندان نقاش ایران و انجمن مجسمهسازان ایران مقابل خانه هنرمندان ایران تشییع و سپس در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده میشود. او متولد ۱۳۱۷ گرگان و تحصیلکرده دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود که جمعه ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ چشم از جهان فروبست. نقاشیهای زندهیاد ایرج تنظیفی به صورت نقش برجسته روی تخته و مجسمههایش اوج مکتب سقاخانه است. او با فراگیری هنر مسگری ایرانی، مجسمههای مدرن با هویت ایرانی خلق کرد که باعث شهرت جهانی او شد.
رونمایی از کتاب خاطرات رهبر انقلاب در دهلی نو
نسخه اردو و بنگالی کتاب «خون دلی که لعل شد» خاطرات رهبر معظم انقلاب اسلامی از دوران مبارزه با طاغوت در غرفه ایران در نمایشگاه کتاب دهلی نو رونمایی شد.به گزارش ایبنا، کتاب «خون دلی که لعل شد» شامل خاطرات حضرت آیتالله العظمی سیّد علی خامنهای (مدّظلّهالعالی) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی است. این کتاب ترجمه فارسی کتاب «إنّ مع الصّبر نصراً» است که پیش از این به زبان عربی در بیروت منتشر و توسط سیّد حسن نصرالله معرفی منتشر شده بود. نسخه فارسی این کتاب با عنوان «خون دلی که لعل شد» برای نخستینبار در سال ۱۳۹۷ منتشر شد. ترجمه این اثر توسط رایزنی فرهنگی ایران در دهلی نو با کوشش محمد مجاهد الاسلام بهزبان بنگالی و گروه مترجمان به زبان اردو منتشر شده است.
درگذشت علیاکبر سرافراز
علیاکبر سرافراز، باستانشناس پیشکسوت روز جمعه ۲۰ بهمنماه ۱۴۰۲ به دلیل کهولت سن و در سن ۹۶ سالگی در بیمارستان رسول اکرم (ص) دار فانی را وداع گفت. علیاکبر سرافراز، باستانشناس پیشتاز ایرانی و متخصص تاریخ هنر اشکانی ـ ساسانی و ایلخانی، در سال ۱۳۰۶ در ملایر به دنیا آمد. او پس از پایان دانشسرای تربیتمعلم، تا سال ۱۳۳۲ خورشیدی به تدریس پرداخت و پس از آن به تهران منتقل شد و در سمت ریاست آموزشگاه های تهران در نقاط محروم خدمت کرد. در ۱۳۴۲ خورشیدی از دانشگاه تهران درجۀ کارشناسی ارشد باستانشناسی با امتیاز عالی دریافت کرد. با بورسیۀ یونسکو به دانشگاه نیویورک رفت و در ۱۳۴۸ خورشیدی دانشنامۀ دکتری مرمت و حفاظت آثار سنگی گرفت. در چند پروژۀ بینالمللی کاوش و مطالعات از جمله در مکزیک، انگلستان، آمریکا، چین، آلمان و فرانسه شرکت کرد، که کاوش تی. آن و هوکات و چلولا از آن جمله بود. او بیش از ۲۳ سال از عمر خود را در محرومیتهای میدانی و صحرایی صرف کرد که نتیجه تلاشهای سرافراز از سال ۱۳۴۴، ثبت ۴۳۰ اثر در فهرست آثار ملی است. دانشگاه تبریز کتاب تخت سلیمان او را در سال ۱۳۴۷ منتشر کرد. سرافراز در ۲۳ بهمن ۱۳۵۷ به ریاست موزۀ ایران باستان انتخاب شد و سپس از ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۴ در دانشگاه تهران، باستانشناسی تدریس کرد. او همچنین یک دهه مدیر گروههای باستانشناسی دانشگاههای تهران و تربیت مُدرس بود. «تخت سلیمان»، «راهنمای آثار باستانی جزیره خارک» و «سکههای ایران» از جمله کتابهای علیاکبر سرافراز است.