دوربین حساس برای تشخیص سرطان
محققان با ساخت دوربین جدید با حساسیت بالا گامی در مسیر توسعه روشهای تصویربرداری در بخشهای مختلف از جمله تشخیص سرطان، افزایش امنیت دادهها و جلوگیری از جعل اسناد برداشتند.یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی جینیانگ لیانگ و فیورنزو وتررون از مرکز تحقیقاتی énergie Matériaux Télécommunications در موسسه ملی INRS در کبک کانادا سیستم جدیدی را برای تصویربرداری از نانوذرات طراحی کردند. این روش، تصویربرداری مادون قرمز با دقت بالا و طول موج کوتاه است که قادر به گرفتن پرتوهای فوتولومینسانس نانوذرات دوپ شده با عناصر خاک نادر است. نیمه عمر این تابشها در محدوده میکرو تا میلیثانیه است.
منشاء رنگ گلها
تحقیقات جدید کارشناسان دانشگاه «موناش» استرالیا با استفاده از شبیهسازی رایانهای، ارتباط باستانی بین زنبورها و تکامل رنگ در گلها را فاش کرده است.به گزارش ایرنا، این تحقیق اقدام به شبیه سازی منظره اولین گیاهان گل دهنده مربوط به چندین میلیون سال پیش کرده است تا از این طریق دیده شدن آنها برای گردهافشانهایی مانند زنبورها و پرندگان را آزمایش کند.«آلن دورین» از دانشکده فناوری اطلاعات و مولف اصلی این گزارش تحقیقی میگوید حشراتی مانند زنبورها مدت ها قبل از ظهور اولین گلها درک بینایی را ایجاد کرده بودند تا بتوانند پرواز کنند و خود را با موقعیت سنگها، برگ ها، چوبها و پوست درختان تطبیق دهند.
هزینه ۱۲۵ میلیون دلاری در حوزه هوش مصنوعی
دولت انگلیس اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ میلیون پوند به طرحهای تحقیقاتی و آموزشی در حوزه هوش مصنوعی اختصاص میدهد.
بر این اساس، دولت این کشور ۹ مرکز (هاب) جدید تحقیقات هوش مصنوعی در سرتاسر کشور راه اندازی خواهد کرد و همچنین از پروژههای تحقیقاتی درباره استفاده مسوولان از هوش مصنوعی در آموزش، فعالیتهای پلیسی، صنایع خلاقانه، آموزش رگولاتورها درباره مدیریت خطرات و مزایای این فناوری، حمایت خواهد کرد. «میشله دونیلان» گفت: هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که خدمات عمومی و اقتصاد ما را به سمت بهتر شدن سوق دهد و درمان هایی برای بیماری هایی مانند سرطان و زوال عقل تولید کند.