معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: اگر با استانداردهای جهانی به بهینهسازی سوخت اقدام کنیم، قادر خواهیم بود روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون لیتر بنزین تولیدی را در سبد صادراتی کشور قرار دهیم.
خلیل سالاری روز گذشته در پالایشگاه نفت تهران گفت: اکنون در کشور ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین و ۲۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) مصرف میشود که این آمار سه برابر مصرف استاندارهای جهانی است. سالاری گفت: با احداث پالایشگاههای جدید و کیفیت پالایشگاههای موجود و انجام اقدامهای لازم در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی میتوانیم به تولید روزانه ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین در کشور دست یابیم.
ضرورت اسقاط وسایط نقلیه فرسوده
سالاری گفت: لازم است در حوزه کیفیت خودروها و خارج کردن خودروهای فرسوده اقدام جدی شود. هماکنون ۳.۵ میلیون خودرو فرسوده در کشور وجود دارد که با خروج آنها از چرخه در عمل روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون لیتر بنزین مازاد خواهیم داشت که میتوان این مقدار را در سبد صادراتی قرارداد.
تولید خودروی برقی و هیبریدی
معاون وزیر نفت گفت: به موازات تولید بنزین، احداث پالایشگاههای نو و کیفیت باید در دستور کار قرار گیرد و درعینحال در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی گامهای جدی برداریم، ازاینرو همسو با این هدف طرحهایی در زمینه کیفیت و تولید و استفاده از خودروهای هیبریدی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، اجرای طرحهای توسعهای در شرکتهای پالایشی برای تثبیت ظرفیت تولید بنزین و رسیدن به رقم ۱۳۰ میلیون لیتر در روز در نظر گرفتهشده است. وی بیان کرد: در عمده کلانشهرها بر اساس تکالیفی که داریم بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو توزیع میشود. در زمینه دیگر فرآوردههای نفتی هم تا سال ۱۴۰۴ به استاندارد یورو میرسیم.
قیمت سوم بنزین نداریم
سالاری با تأکید بر اینکه درباره نرخ سوم بنزین، مصوبه و ابلاغیهای نداشتهایم، گفت: واردات بنزین هم تنها در شرایطی که پالایشگاهها تعمیرات اساسی دارند، انجام میشود.
مصرف گاز رکورد زد
مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور گفت: مصرف گاز خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده در روز شنبه با افزایش بیش از ۳۰ میلیون مترمکعبی به ۶۴۲ میلیون مترمکعب رسید که بالاترین حجم مصرف بخش خانگی و تجاری از ابتدای امسال تاکنون است.
سعید عقلی پیرامون مصرف گاز گفت: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده روز شنبه به ۶۴۲ میلیون مترمکعب رسید که بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب بیشتر از حجم مصرف در روز پیش از آن است. وی درباره حجم مصرف گاز در استانهای مختلف گفت: مطابق روزهای گذشته بر اساس دستهبندی اقلیمها، به ترتیب استانهای آذربایجان غربی در اقلیم یک، استان کردستان در اقلیم ۲ و استان تهران در اقلیم ۳ بیشترین حجم مصرف را ثبت کردهاند. مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور بابیان اینکه مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده بیش از ۷۰ درصد کل گاز تولیدی کشور است، گفت: مطابق گزارشهای هواشناسی روز شنبه در ۷۰ درصد از مناطق کشور دمای هوا بین ۳ تا منفی ۳ درجه ثبتشده است. ما در بخشهای مختلف صنعت گاز، شبکه پایدار و بدون مشکل در حال خدمترسانی هستیم.