رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای مزمن کلیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ثبت حدود ۷۴ هزار بیمار دیالیزی و پیوند کلیه در کشور اشاره کرد و گفت: برای پیشگیری از این بیماری باید از خوردن غذاهای پرنمک که آسیبرسان کلیهها و تشدیدکننده فشارخون هستند خودداری شود. محسن نفر بابیان اینکه دیابت، فشارخون و بیماریهای نفروتیک یا آسیبرسان به کلیه، از عوامل اصلی و شایعترین علل بروز نارسایی کلیهها محسوب میشوند، افزود: در مجموع ۸۰ تا ۸۵ درصد علل بروز نارسایی کلیه در ایران و جهان همین سه عامل اصلی است. وی اظهار داشت: هر چه زندگی شهرنشینی و دیابت شیوع بیشتری پیدا کند بیماریهای آسیبرسان کلیه زودتر تشخیص داده نشوند، مشکلات کلیوی نیز افزایش مییابد، در کشور به دلیل دقت نکردن در تنظیم قند و فشارخون، متأسفانه افراد سال ها با عارضه خود زندگی میکنند و همین نکته در طولانی مدت موجب آسیب به کلیهها میشود. بیتوجهی به معاینات دورهای و چکاپ سالیانه موجب میشود خیلی دیرتر به بروز بیماریهای آسیبرسان کلیه پی ببریم. رئیس بخش بیماریهای داخلی بیمارستان شهید لبافی نژاد، توصیه کرد: افراد بالای ۵۰ سال یا کسانی که در خانواده خود فرد مبتلا به بیماریهای کلیه دارند، افراد سیگاری، مبتلایان به فشارخون و دیابت، حتماً بررسیهای دورهای سلامت کلیهها را در زمان مناسب انجام دهند تا خیلی زودتر اقدامات لازم درمانی آغاز شود. این متخصص بیماریهای کلیه گفت: یکی از مشکلات و دغدغههای مردم موضوع مصرف نمک به خصوص از طریق غذاهایی که در خارج از منزل تهیه میشود، است و حجم نمک در غذاهای آماده زیاد و به نظر میرسد، شاید سازمان غذا و دارو نظارت دقیقی بر اینگونه مواد غذایی خارج از منزل ندارد و افراد دارای فشارخون که مجبورند خارج از منزل غذا میل کنند عمدتاً فشارخون کنترل نشده دارند. مردم غذای سالم مصرف کنند و از خوردن غذاهای پرنمک که آسیبرسان کلیهها و تشدیدکننده فشارخون هستند نیز خودداری کنند.