گروه فرهنگ و هنر: همواره گفته اند بدن و ذهن باید با یکدیگر همراستا و هماهنگ باشند تا انسان در وضعیت مطلوبی به سر برد، زیرا اگر ذهن دایم ساز خودش را بزند از یک جایی بدن دیگر همراهی نمی کند و شاهد بیماری خواهیم بود. ارتباط ذهن و بدن، جسم و روح، از دیدگاه پزشکی و البته روانپزشکی، محور اصلی کتاب «وقتی بدن نه می گوید» را تشکیل میدهد.
هدف از نوشتن این کتاب گرفتن آینهای در برابر جامعه غرق در استرس بود تا پی ببریم که چطور، به هزاران شکل ناهشیار، به ایجاد بیماریهایی که ما را از پا در میآورند کمک میکنیم.
نویسنده از تجارب بالینی خود و همچنین زندگینامه افراد مشهور برایمان مثالهای موردی میآورد تا اثرات منفی استرس بر سیستم ایمنی بدن و نمود فیزیکی آن را برایمان آشکار کند. اگر ذهنمان ناتوان از نه گفتن باشد، جسممان دست به کار میشود و متاسفانه وقتی بدن نه میگوید، هزینه زیادی برایمان دارد.
بشر همواره بهصورت شهودی دریافته است که ذهن و بدن جدا از هم نیستند. مدرنیته گسست ناخوشایندی را با خود به همراه آورده است، شکافی میان آنچه که با تمام وجود میدانیم و آنچه که ذهن متفکرمان بهعنوان حقیقت میپذیرد. از بین این دو دانش، دومیکه دقیقتر و ملایمتر است اغلب به بهای شکست ما پیروز میشود.
به گزارش ایبنا، این کتاب یافتههایی از علم مدرن را در اختیار خواننده میگذارد که تصدیق دوباره شهود خرد قدیماند. این یک کتاب تجویزی نیست، اما برای خواننده به مثابه کاتالیزوری برای تغییر و تحول شخصی عمل میکند. تجویز از بیرون میآید؛ تحول از درون اتفاق میافتد. هرساله، کتابهای بسیاری هستند که به چاپ میرسند و هرکدام به نحوی چیزی را تجویز میکنند: فیزیکی، عاطفی، معنوی. نسخه تجویزی بر این فرض مبتنی است که چیزی باید تعمیر شود؛ تغییر و تحول باعث التیامِ (رسیدن به یکپارچگی و انسجام) آنچه که از قبل وجود دارد میشود. ممکن است نصیحت و تجویز هم بتوانند مفید باشند، اما برای ما، بینشداشتن نسبت به خودمان و طرز کار ذهن و بدنمان ارزشمندتر است؛ بینشی که الهامگرفته از جستوجوی حقیقت باشد، میتواند به تغییر و تحول بهتر کمک کند. برای آندسته از کسانی که در این کتاب به دنبال پیامی التیامبخش هستند، این پیام در صفحه یک، با اولین مطالعه موردی شروع میشود. همانطور که فیزیولوژیست بزرگ، والتر کانون، عنوان کرد، در بدنهای ما خرد وجود دارد. وقتی بدن نه می گوید به شما کمک میکند تا با آن خرد درونی که همگی دارای آن هستیم، یکی شوید.
بعضی از مثالهای موردی این کتاب، برگرفته از زندگینامه یا خودزندگینامههای افراد مشهور است؛ بیشتر آنها از تجارب بالینی خود نویسنده است و یا از بحثهای ضبطشده با افرادی که موافقت کردند درباره تاریخچه پزشکی و فردیشان، با آنها مصاحبه شود.
کتاب «وقتی بدن نه میگوید» نوشته گابور ماته به ترجمه ثریا قاضی محسنی در 388 صفحه به بهای 199500 تومان از سوی انتشارات پندار تابان روانه بازار نشر شده است.