سید ابراهیم رئیسی دیروز در نشست مطبوعاتی مشترک با آقای «میگل دیاز کانل» رئیس جمهور کوبا، سفر وی به تهران را پس از ۲۲ سال نقطه عطفی در جهت توسعه روابط بین دو کشور و دو ملت دانست و تصریح کرد: تهران و هاوانا در زمینههای متعددی نگاه مشترک دارند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در سفر به کوبا گفتگوها و رایزنیهای سازندهای با رئیس جمهور این کشور داشتم، افزود: در سفر امروز هم علاوه بر روسای جمهور، اعضای هیئتهای عالیرتبه دو کشور نیز مسائل مورد علاقه فیمابین را مورد بررسی قرار دادند.
رئیسی روابط ایران و کوبا را پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره دوستانه و رو به توسعه توصیف و تصریح کرد: دو کشور همکاریهای خوبی در حوزه علمی و فناوری دارند که یکی از جلوههای آن ساخت واکسن با مشارکت کوبا به عنوان یک همکاری موفق بود.
رئیس جمهور اظهار داشت: دو کشور همچنین در حوزه نانو و بیوتکنولوژی توانمندیها و دستاوردهای خوبی دارند که تبادل این ظرفیتها میتواند ثمرات زیادی برای دو کشور داشته باشد و اسناد همکاری که امروز امضا شد این همکاریها را تسهیل و سطح آنها را ارتقا خواهد داد.
رئیسی همچنین به ظرفیتهای دو کشور در زمینههای کشاورزی، معدن، انرژی و عرصههای دیگر اشاره کرد و گفت: مسئولین عالی دو کشور برای توسعه روابط و ارتقای سطح همکاریهای فیمابین اراده جدی دارند.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه امروز با سفر رئیس جمهور محترم کوبا شاهد باز شدن عرصهای جدید از همکاریها میان دو کشور هستیم، خاطرنشان کرد: یکی از وجوه مشترک جدی میان دو کشور ایستادگی مقابل زیادهخواهیهای نظام سلطه است. کوبا سالهاست در مقابل سلطهطلبی و زیادهخواهیهای آمریکا ایستادگی میکند و این مقاومت مردم و دولت کوبا قابل تقدیر است.
رئیسی با اشاره به اینکه هر دو ملت ایران و کوبا به دلیل ایستادگی مقابل زیادهخواهیهای آمریکا از سوی این کشور تحریم شدهاند، گفت: تصور آمریکاییها و نظام سلطه آن است که وضع تحریمها میتواند کشورهای ما را متوقف یا ما را وادار به تسلیم کند؛ این غفلت نظام سلطه و یک محاسبه نادرست مثل همه محاسبات نادرست دیگر آنهاست که فکر میکنند با تحریم میتوانند ملتهایی را که اراده کردند در مقابل زیادهخواهیهای نظام سلطه بیایستند، وادار به عقبنشینی کنند. رئیس جمهور تقویت همکاریها و تبادل ظرفیت میان کشورهای تحت تحریم را از راهکارهای موثر خنثیسازی تحریمها دانست و افزود: در مذاکراتی که در کوبا و امروز در تهران داشتیم، تصمیم گرفتیم روابط فیمابین در حوزههای مختلف ارتقا پیدا کند که این خود یکی از راههای مهم خنثی کردن تحریمهاست.
رئیسی در ادامه اظهار داشت: امروز آنچه باعث تأسف ما و همه ملتهای جهان است، این است که مردم فلسطین که میخواهند از وطن و زندگی خودشان دفاع کنند، مورد هجمه دشمنان قرار گرفتهاند و رژیم صهیونیستی با روحیه نژادپرستی، مشغول نسلکشی و جنایت علیه بشریت در فلسطین است و زن و کودک را به خاک و خون میکشد.
رئیس جمهور با اشاره به شهادت بیش از ۶ هزار کودک و ۴ هزار زن بیدفاع و بیگناه فلسطینی و ویرانی تعداد زیادی از خانهها و آوارگی مردم غزه به دست رژیم صهیونیستی تصریح کرد: این جنایات موجب تأسف همه شده و ما هم در مذاکرات با رئیس جمهور محترم کوبا، حمایت از مردم فلسطین را مورد تأکید قرار دادیم.
رئیسی اضافه کرد: تأسفبارتر از آنچه به دست رژیم صهیونیستی انجام میشود، حمایت آمریکا و غربیها از این جنایات هولناک است؛ کسانی که مدعی حقوق بشر هستند، چگونه از این جنایات علیه بشریت حمایت میکنند. همچنین تأسفبارتر از این جنایات و حمایت غربیها از آن، ناکارآمدی نظامات بینالمللی است که نتوانست ماشین جنگی را که آمریکاییها در اختیار رژیم صهیونیستی گذاشتند، متوقف کند. رئیس جمهور خاطرنشان کرد: سازمان ملل، شورای امنیت، اتحادیه عرب و بسیاری از اتحادیهها و سازمانهای حقوق بشری کارآمدی خودشان را از دست دادند. امروز بشریت شاهد ناکارآمدی سازمانهای جهانی است که مدعی دفاع از مظلوم هستند.
رئیسی گفت: در مذاکرات با رئیس جمهور محترم کوبا به این نقطه رسیدیم که این نظام ناعادلانه جهانی باید پایان پذیرد و به دنبال شکلدهی به یک نظام عادلانه جهانی باشیم که در پرتو آن بتوان از مظلوم دفاع کرد و ظالم را سر جای خودش نشاند و از ظلم، تعدی و بیدادگری جلوگیری کرد.