بازیگر نمایش «چیزنامه»، گفت: دغدغه نمایش کمدی «چیزنامه» خواندن «شاهنامه» و توجه به فرهنگ و تاریخ کهن کشور و همچنین پرداختن به مسئلهای چون سرانه پایین مطالعه بود.
نمایش «چیزنامه» به نویسندگی محمد محمدی با کارگردانی محمود موسوی تا روز سهشنبه ۱۳ آذر در تماشاخانه ملک میزبان مخاطبان است. حسین میرزاییان، سیدرضا علوی، شبیر پرستار، مسعود بهارلو، پردیس کریمی، پویان پوینده و سهراب گلدره بازیگران این نمایش کمدی ایرانی هستند که تهیهکنندگی آن را مریم آردم بر عهده دارد.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: رستم از نبرد با اسفندیار سر باز میزند؛ فردوسی باید او را راضی کند تا کتابش را به پایان رساند.
پویان پوینده بازیگر این نمایش در گفتوگو با خبرنگار تئاتر ایرنا، درباره نقش جلاد گفت: در رابطه با ساختن کاراکتر جلاد یا سرباز سلطان محمود غزنوی با توجه به راهنماییهای آقای محمود موسوی، کارگردان کار به شخصیتی که روی صحنه میبینید، رسیدیم. این کاراکتر خط است. در واقع برای رسیدن به چنین نقشی فرصت برای بازیگر بسیار کوتاه است. به ویژه در اثری چون «چیزنامه» که ریتم بسیار بالایی دارد. من و سهراب گلدره باید دومینوی اول درام را به حرکت درآوریم و مهمترین اتفاق بحث رعایت ضرباهنگ کار است.
وی ادامه داد: من در هیچ نمایشی به ایفای نقش یک کاراکتر خشن چون جلاد سلطان محمود غزنوی نپرداختهام و همیشه ایفاگر نقشهای حسی بودهام برعکس این نقش که یک جلاد را در فضایی کمدی به نمایش میگذارد. بر این اساس این شخصیت باید با پاسکاریهای بهجا و مختلف با دیگر بازیگران، مخاطبان را برای خندیدن به نقاط عطف و کمدی کار آماده کند.
این بازیگر با اشاره به کسوت و تجربه گروه بازیگران نمایش «چیزنامه» گفت: ما جزو جوانترین بازیگرانی هستیم که به این گروه نمایشی اضافه شدیم و سعی کردیم تا این تفاوت تجربه به هیچ عنوان در کیفیت نمایش اثر منفی نگذارد. به همین دلیل تلاش کردیم با راهنمایی کارگردان اثر نقش را به گونهای ایفا کنیم که مخاطب متوجه تفاوت کسوت و تجربه نشود. چراکه کار با هنرمندانی که بیش از بیست سال در حوزه نمایش ایرانی فعال هستند برای یک بازیگر جوان چون من چالشبرانگیز است و خوشبختانه با همدلی و تلاش خود را به کیفیت بازی روی صحنه رساندیم.
پوینده مطرح کرد: دغدغه محمود موسوی، کارگردان نمایش «چیزنامه» خواندن «شاهنامه» و توجه به فرهنگ و تاریخ کهن کشور و همچنین پرداختن به مسئلهای چون سرانه پایین مطالعه بود و این موضوعات برای ما نیز بسیار اهمیت داشت. به همین دلیل هم مهمترین دغدغه این نمایش پرداختن به تاریخ فراموش شده کشورمان شد که به صورت روایتی کمدی تلنگری برای فکر کردن باشد.
سهراب گلدره دیگر بازیگر این نمایش نیز گفت: حضور در نمایش «چیزنامه» به عنوان اولین تجربه بازیگری من در یک نمایش کمدی ایرانی بسیار لذتبخش بود.
او ادامه داد: شخصیت من در«چیزنامه» یک کاراکتر کاملا جدی است که تلاشی برای خنداندن مخاطب نمیکند. فضای کار ایرانی است و این تفاوت با دیگر آثار نمایشی برای تماشاگران به شدت مشهود است.
این هنرمند بیان کرد: یکی از چالشهای جذاب من برای حضور در این گروه حرفهای بازی در مقابل آقای حسین میرزاییان بود. همچنین «چیزنامه» در حالی که یک اثر کمدی است، حرفهای بسیاری برای مخاطب دارد که به جامعه امروز و دغدغههای آن مرتبط است.
گلدره خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی جامعه ما بسیار نیازمند توجه به فرهنگ اصیل ایرانی است؛ چراکه نسل جدید باید بیش از پیش با آثار فاخر ادبی و هنری خود آشنا شود و در حفظ و میراثداری آن بکوشد.