رفتن «مایک والتز» مشاور امنیت ملی سابق که حامی اسرائیل و ضد جمهوری اسلامی بود، گمانهزنیها درباره جانشین وی با توییت معنادار پسر ترامپ رویکرد کاخ سفید را به نمایش میگذارد. روند تغییرات در کاخ سفید میتواند به سود دیپلماسی باشد، هرچند دامنه اماواگرها همچنان گسترده و دستیابی به توافق هم دشوار است. تلاش تندروها برای به شکست کشانیدن گفتوگوها در اسرائیل، امریکا و تروئیکای اروپا نکته پنهانی نیست، که باید در دام تندروها نیافتیم هوشمندی دو طرف برای نیفتادن در دام تندرویها و بازیگران رنگارنگ کلیدیترین و مهمترین مقولهای است که باید موردتوجه قرار گیرد.
رسانه ملی نیز با دادن فضا به افراد مشکوک همانند «فؤاد خان ایزدی» و برنامهسازیهای نادرست و به تمسخر گرفتن پارهای از سیاستمداران منطقهای و توهین به خلیفه اول در زمین کسانی بازی میکنند که خیر کشور و ملت را نمیخواهند. این بخشی از ماجرای کارشکنان دلواپسان است که سابقه به هم زدن مذاکرات و بیخاصیت کردن برجام و مانعتراشی در برابر سیاست خارجی را داشتهاند. ماندگاری «استیو ویتکاف» در جایگاه نماینده ترامپ برای گفتوگو با ایران و سخنان دو پهلوی ترامپ نشاندهنده رویکردی تعاملی است تا جنگ، بازیگردانی ترامپ در میان انبوه تندروها کار آسانی نیست. دموکراتها نیز از باز شدن گره کور رابطه ایران و آمریکا به دست ترامپ رضایت ندارند. آنها این اتفاق را امتیازی بزرگی به رقیبی اثرگذار میدانند. مهم این است که ایران و آمریکا به توافقی ماندگار نیاز دارند که با هوشمندی هر دو طرف قابل دستیابی است.
اگر به گذشته نگاه کنیم معلوم میشود که همه تلاشها برای بهبود رابطه با آمریکا با مانعتراشی تندروها و روسها مواجه شد. نتیجهاش افزایش حجم تحریمها بود که ملت هزینه آن را پرداخت کرده و میکند. درمییابیم که از ماندن ایران زیر تیغ تحریم، چین و روسیه و کاسبان سود برده و میبرند. اکنون فرصتی برای توافق ایجادشده و توپ توافق بیشتر در زمین ایران است تا آمریکا.