چین رسماً موشک بالستیک هوایی خود KD-21، معروف به YJ-21 را به خدمت گرفت. این موشک در تمریناتی که شبیهسازی محاصره تایوان بود ظاهر شد، که نقش احتمالی آن را در استراتژی بازدارندگی دریایی تأیید میکند.
پائولو مائوری، نویسنده، در گزارشی که وبسایت ایتالیایی «اینساید اور» منتشر کرده است، میگوید پس از سالها گمانهزنی، چین رسماً ورود این موشک به خدمت را تأیید کرد.
مائوری اشاره کرد که این موشک در سالهای گذشته در ویدیوهای غیررسمی، بهویژه در نمایشگاه بینالمللی هوافضا در شهر جوهای در سال 2022 ظاهر شده بود، اما آنچه اکنون ظاهر شده است، تصاویری از یک بمبافکن از نوع H-6K متعلق به یک یگان عملیاتی است که به این موشک مجهز شده است، که این امر باعث میشود اعتقاد بر این باشد که این سلاح رسماً وارد خدمت فعال در نیروهای هوایی ارتش چین شده است.
برای هدف قرار دادن ناوهای هواپیمابر
نویسنده توضیح داد که این اولین ظهور موشک KD-21 احتمالاً نشاندهنده نقش عملکردی آن است، همانطور که در مورد همه موشکهای بالستیک هوایی چینی وجود دارد، این موشک اساساً برای مقابله با کشتیها در نظر گرفته شده است و بهویژه برای هدف قرار دادن پرتابههای تهاجمی سوار بر ناوهای هواپیمابر متعلق به ایالات متحده، و بهطور دقیقتر، هسته مرکزی آن مجموعهها، یعنی خود ناوهای هواپیمابر، طراحی شده است.
نیروی موشکی چین در حال حاضر دو موشک در خدمت دارد: DF-21D و DF-26، که هر دو موشک بالستیک هستند، اولی میانبرد و دومی دوربرد، و میتوانند یک عملکرد تهاجمی ضد کشتی را انجام دهند.
به طور خاص، موشک اول با نام «قاتل ناوهای هواپیمابر» شناخته میشود، زیرا اعتقاد بر این است که به یک کلاهک جنگی مجهز است که در مرحله ورود به جو قابل مانور است و دارای یک سیستم هدایت نهایی از نوعی خاص است.
سرعت مافوق صوت
نویسنده اشاره کرد که موشک بالستیک هوایی قادر است در مرحله نهایی خود به سرعت مافوق صوت برسد و ممکن است رهگیری آن دشوار باشد، به ویژه اگر در یک حمله سیلآسا به همراه موشکهای کروز یا موشکهای بالستیک دیگر استفاده شود.
نویسنده تأکید کرد که امکان پرتاب آن از فاصله ایمن دور از مناطقی که از پدافند هوایی متراکم برخوردارند، آن را به ابزاری ایدهآل برای گسترش برد توانایی تهاجمی استراتژیک تبدیل میکند، اما اینکه موشکهایی هستند که بر روی بمبافکنها حمل میشوند، بهویژه مدلهای قدیمی مانند H-6، آنها را در معرض حملات جنگندههای دشمن قرار میدهد، که میتوانند به لطف سلاحهای بسیار دوربرد خود، این بمبافکنها را قبل از پرتاب موشکهایشان هدف قرار دهند.
درسهای آموخته شده از جنگ در اوکراین نیز نشان میدهد که موشکهای بالستیک هوایی، مانند کینژال روسیه، مصون نیستند و میتوانند توسط سیستمهای دفاع هوایی پیشرفته رهگیری شوند.