ترامپ به دلیل اینکه دور آخر ریاست جمهوریاش است دیگر نیاز به رأی ندارد و چون پایبند به قانون و نظم بینالمللی نیست این امکان وجود دارد که دست به هرکاری برای رسیدن به اهدافش بزند.
دونالد ترامپ در دوره اول حدود 15 ماه کوشید تا با ایران وارد مذاکره شود و حتی یک بار هم حاضر شد در نیویورک در یک مذاکره سه جانبه با حضور مکرون رئیسجمهور فرانسه و حسن روحانی رئیسجمهور ایران مذاکره کند، اما ایران نپذیرفت.
حالا به نظر میرسد رویکرد ایران نسبت به گذشته تغییر کرده و حتی قبل از شروع به کار رسمی ترامپ، رئیسجمهور، معاون راهبردیاش و همچنین دستیار ویژه وی گفتهاند حاضرند با ترامپ وارد مذاکره شوند.
این نشان از درک واقعیتها و تغییر ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک دارد.آخرین نشانه این است که از دو سو، به مذاکره چراغ سبز نشان داده شده است. ایران از طریق سه کشور اروپایی اعلام کرده که آماده است بر سر پرونده هستهای با آمریکا مذاکره کند.مهمتر اینکه ترامپ هم در تازهترین سخنرانیاش گفته ترجیح میدهد با ایران مذاکره و مصالحه شود تا انجام کارهای دیگر.موضوعی که میتواند مذاکره را به نتیجه برساند این است که ایران با گرفتن امتیاز میتواند بعضی از تحریمها را بردارد، از جمله تحریمهای مرتبط با پرونده هستهای غنی سازی 20 درصدی و 60 درصدی را کنار بگذارد و به غنی سازی 3.67 برگردد و مهمتر اینکه سیاستهای منطقهایاش را نیز تغییر دهد.
اگر چنین شود امکان مصالحه و کاهش تحریمها وجود دارد، در غیر این صورت باید منتظر تحریم بیشتر و فشار بیشتر به مردم باشیم.وقتی مذاکره به نتیجه نرسد نتیجهاش ممکن است درگیری نظامی باشد.
واقعیت این است که در چهار سال گذشته جو بایدن مانع حمله اسرائیل به مراکز اتمی ایران شد ولی اکنون که ترامپ و تیم رادیکال او که از یک سو طرفدار پر و پا قرص اسرائیل و مخالف سرسخت ایران هستند، ممکن است اتفاقات ناخوشایندی رخ بدهد.به هر حال مذاکره و مصالحه کمترین هزینه و تحریم و درگیری نظامی بیشترین هزینه را دارد پس باید از آن پرهیز کرد.