حسن امینلو در گفتوگو با خبر فوری تصریح کرد: مجلس در هر حال در رأس امور است و اکثر مسائل کشور و تصمیم گیریها در مجلس شکل میگیرد و نمایندهها با انتخاب مردم به مجلس میآیند. مردم هم افراد متخصص در حوزههای مختلف را برای نمایندگی مجلس انتخاب میکنند. مجموع این انتخابها منجر به شکل گیری مجلس و تبدیل تصمیمات به قانون میشود.
وی در پاسخ به اینکه نمره عملکرد مجلس چند است، افزود: مجلس به عنوان یکی از سه قوه در اداره کشور مؤثر است و هر تصمیمی که گرفته میشود در سرنوشت کشور تأثیر دارد. بالاخره نقصهایی بوده اما در دورههای یازده گانه اگر معدل بگیریم عملکرد مجلس مطلوب بوده است.
طبیب و مشاور سابق وزیر بهداشت با اشاره به تجربیات کاری خود در حوزه بهداشت و درمان گفت: بنده دو دوره در مجلس عضو کمیسیون بهداشت و درمان بودم. سپس هشت سال معاون وزیر و معاون پارلمانی وزارت بهداشت بودم. بعد هم دبیر هیئت امنای دانشگاههای علوم پزشکی کشور شدم. چندین سال هم طبابت کردم. حدود 32 سال در حوزه بهداشت و درمان کشور فعالیت داشتم. امروز باید گفت یکی از شاخههای توسعه بعد از انقلاب بهداشت و درمان است. درست است که مردم دغدغههایی دارند اما این حوزه بسیار پیچیده است.
یا ارز ترجیحی یا تزریق درآمد به بیمهها
امینلو با اذعان به اینکه هزینه سلامت بالا است و باید مدیریت شود، در پاسخ به پیشنهاد وی برای بهبود هزینههای درمان به مجلس فعلی گفت: پیشنهادم به مجلس فعلی این است که در حوزه دارو و تجهیزات کمک حال دولت باشد. ما به لحاظ دارو و تجهیزات وابسته به واردات هستیم. مجلس یا باید ارز ترجیحی هدفمند پیش بینی کند و یا اگر میخواهد تک نرخی کند هر چه درآمد حاصل میشود باید به بیمهها تزریق کند.
معاون سابق وزیر بهداشت تصریح کرد: اصل گردش حوزه سلامت با سازمانهای سلامت و بیمه است. در سال 73 زمانی که نماینده بودم قانون بیمه همگانی تصویب شد. یکی از حوزههایی که مجلس باید به لحاظ منابع مالی و ارزی حمایت کند بخش بیمه است و بهترین راه حمایت از مردم هم حمایت از بیمهها است. از سویی بیمهها هم باید مدیریت سلامتی داشته باشند و بتوانند منابع را به طور عادلانه به مردم برسانند. اینطور نباشد که به تعدادی از مردم برسد و به تعدادی که در دسترس نیستند اختصاص نیابد.
وی در توصیف احساس خود از مهاجرت پزشکان و متخصصان از کشور بیان داشت: از مهاجرت پزشکان و متخصصان خیلی ناراحت میشوم. برای اینکه یک نفر پزشک شود 12 سال باید در مدرسه درس بخواند. بعد 7 سال رشته پزشکی را بخواند. بعد تخصص و فوق تخصص بگیرد. زمانی که پزشکی فارغالتحصیل میشود نزدیک به 35 سال از عمر او رفته و در این مدت کشور سرمایه عظیمی را صرف آنها کرده است.
امینلو افزود: ما اگر این پزشکان را تربیت کردیم برای استفاده مردم است و دولت برای تربیت پزشکان سوبسید داده است. مردم مالیات دادهاند و اینها سرمایه ما هستند. به نحوی باید تدبیر کنیم که رضایت آنها را جلب کنیم. البته باید پزشکانی تربیت کنیم که حکیم باشند. حکیم کسی است که هم مصلحت خود وهم مصلحت همنوعاش را در نظر میگیرد.انتظار میرود پزشکان که از سرمایه این مردم استفاده کردهاند بمانند و به مردم خدمت کنند.
منبع: خبر فوری