مهمتر اینکه فیلترینگ زندگی میلیونها ایرانی را که کسب و کار آنلاین دارند، تحت تأثیر قرار داده و به آنها خسارت وارد کرده است. نکته قابل تأمل این است که فروشندگان فیلترشکن انگار به جایی وابسته هستند و به رغم مطالبه جامعه مدنی و حتی برخی نمایندگان مجلس تاکنون افراد حقیقی یا حقوقی که در تجارت فیلترشکن نقش داشتهاند همچنان در پرده ماندهاند. این جماعت از آب گل آلود استفاده کرده و سود نجومی به جیب زدهاند. مطالبه عموم از وزارت ارتباطات این است که در راستای شفافیت، فیلترشکن فروشها را با اسم و رسم به افکار عمومی معرفی کند تا مردم آنها را بشناسند و بدانند چقدر از این تجارت سود بردهاند و چقدر باید مالیات میدادند که ندادهاند.
طبق آماری که منتشر شده است، فیلترشکنها سالانه بین ۳ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمدزایی دارد. فروش فیلترشکن یک کار قاچاق محسوب میشود. اگر این فرض درست است چرا با آنها مثل قاچاقچی برخورد نمیشود.
مهمتر اینکه این افراد باید محاکمه هم بشوند تا معلوم شود کار آنها درست بوده یا خیر؟
رأی اعتماد به وزیر ارتباطات با قول معرفی فیلترشکنفروشها بود
علیرضا سلیمی، عضو هیئترئیسه مجلس گفت: در زمان اخذ رأی اعتماد وزیر ارتباطات به کمیسیون صنایع آمد به ما قول داد فیلترشکن فروشها را شناسایی و معرفی نماید. بعد هم این وعده را تکرار کرد که اطلاعات در اختیار ما بگذارد.
به رغم سخنان رئیسجمهور، وزیر ارتباطات و سخنگوی دولت در خصوص فیلترشکنفروش ها، تاکنون هیچگاه اطلاعاتی در خصوص مبنای اعداد و رقمهای اعلام شده و یا اطلاعاتی در خصوص افرادی که فیلترشکن میفروشند، اعلام نشده است.
جمعی از نمایندگان در نامهای به شورای عالی فضای مجازی، از رئیسجمهور و وزارت ارتباطات درخواست کردند پشتپرده فیلترشکنفروشی برای مردم شفاف شود.
گفته میشود ۸۰ الی ۸۵ درصد مردم از فیلترشکن استفاده میکنند. اگر این حرف واقعیت دارد بیشتر لزوم معرفی فیلترشکن فروشها بیشتر آشکار میشود.
ردپای فیلترشکنها در بانک مرکزی
فرشاد محمدپور، معاون نظارت بانک مرکزی، اعلام کرد که بانک مرکزی اطلاعات مشخصی از فیلترشکن فروشها ندارد و وزارت ارتباطات باید این اطلاعات را درخواست کند تا بانک مرکزی اطلاعات تراکنشهای آنها را ارائه کند. او گفت: در حال حاضر اطلاعات مشخصی از فیلترشکن فروشها وجود ندارد؛ اما اگر وزارت ارتباطات درخواست کند میتوانیم اطلاعات آنها را ارائه کنیم.