شواهد و قرائن نشان میدهد که اسرائیل با حکومتهای غرب و با چراغ سبز عربستان، قطر، مصر، ترکیه و ... درصددند تا نقشه خاورمیانه ژئوپلیتیک آن را آن را تغییر دهند. در این راستا پلن A را در غزه، پلن B را در لبنان، پلن C را در سوریه و پلن D وE را تلاش میکنند در عراق و ایران انجام دهند.
فشار سیاسی، تحریم و گزینه نظامی در دستور کار است. اخباری که در روزهای اخیر به رسانهها درز کرد این بود که بایدن با حمله اسرائیل به تأسیسات اتمی ایران مخالفت کرده است. بازیگران نوظهور در منطقه میکوشند تا همان بلایی را که بر حماس حزبالله و سوریه آوردهاند همان را برای حوثیهای یمن نیز انجام دهند.
حمله به زیرساختهای یمن و از بین بردن نیروهای این گروه به نفع عربستان و به ضرر ایران است. در چنین اوضاع و احوالی که دستها روی ماشه علیه ایران است. سردار نقدی میگوید ما قدس را آزاد خواهیم کرد. رهبران شام که پیشازاین تروریست و آدم کش بودند اکنون واقعیتها را دریافته و لباس ترور را از تن درآورده و لباس دیپلماسی بر تن کرده و با کراوات در مذاکرات حاضر میشوند تا وانمود کنند تغییر ماهیت دادهاند.
آنها با این کارها میگویند ما را از فهرست گروههای تروریستی خارج کنید و تحریمهایی که در دوره اسد علیه سوریه وضعشده را نیز بردارید. اگر این کارها را انجام دهید ما اسرائیل را به رسمیت میشناسیم و از ایران و روسیه هم فاصله میگیریم و در راه کمکرسانی به محور مقاومت نیز سنگاندازی و محدودیت ایجاد میکنیم.
بازیگران اصلی
ترکیه، عربستان و مصر بازیگران نوظهورند. این سه کشور رابطه علنی و پنهانی با اسرائیل دارند. در 15 ماه جنگ غزه و لبنان هیچکدام حاضر نشدند حتی یک گلوله به سمت اسرائیل شلیک کنند. این نشان میدهد که رهبران عرب دیگر حاضر نیستند برای فلسطین هزینه کنند. بدتر اینکه این کشورها در خفا از نسلکشی در غزه و لبنان حمایت هم میکنند.
ائتلافی که پس از سقوط سوریه شکل گرفت علیه منافع منطقهای ایران و روسیه است. رسانههای غربی روی این موضوع پروپاگاندا میکنند و مدعی هستند که موقعیت ایران در منطقه تضعیفشده است.
تور دیپلماسی تحریر الشام
تروریستهای تحریر الشام هشت سال سابقه دولتداری در استان ادلب سوریه به کمک ترکیه را دارند. آنها این روزها سلاح را بر زمین نهاده و به آمریکا و جهان اعلام میکنند که ما به دنبال مصالحه و توافق با همه هستیم حتی با اسرائیل.
اسعد شیبانی وزیر خارجه دولت موقت سوریه در روزهای اخیر تور دیپلماسی ترتیب داده. نخست به عربستان و بعد به قطر رفت. قرار است به امارات و اردن هم برود.
قطر تنها کشور عربی بود که با ورود سوریه به اتحادیه عرب مخالفت میکرد. حالا این کشور نخستین کشور عربی است که سفارتش را در دمشق باز کرده است.
قطر و ترکیه روابط استراتژیک با هم دارند و در مواردی هم، بهویژه ترکیه با ایران اختلافنظر دارند. نکته قابلتأمل این است که اکنون عربستان رهبری ائتلاف عربی را برعهدهگرفته و دولت نوپای سوریه را مدیریت میکند.
این پیام، پیام خوبی برای تندروهایی که پیشازاین کنسولگری را در مشهد و سفارت را در تهران به آتش کشیدند نیست. واقعیت این است که شرایط منطقه در حال تغییر است و سمتوسوی آن به ضرر ایران است. مگر اینکه ایران رویکردهایش را تغییر دهد تا همچنان بازیگر اصلی در منطقه باقی بماند.
موضوع دیگر این است که غرب و کشورهای عربی تلاش میکنند عراق را نیز وادار کنند تا با خلع سلاح حشدالشعبی به ائتلاف عربی و ترکی بپیوندند.
آنچه در عراق جریان دارد این است که آیتالله سیستانی و نخستوزیر عراق خواستار ادغام گروههای شبهنظامی در ارتش عراق هستند. اگر این اتفاق رخ دهد عراق به ائتلاف عربی ترکی خواهد پیوست.