1-آرمانگراها و آخرالزمانیها بهرغم هشدار روحانیون، حقوقدانان، روشنفکران، روزنامهنگاران، قانون پرهزینه حجاب را که قابلیت اجرا نداشت، تصویب کردند. شورای عالی امنیت ملی و رئیسجمهور در اقدامی مثبت اجرای قانون حجاب را متوقف کردند.
این اقدام پسندیده است، اما کافی نیست. بانوان میخواهند خود نوع پوشش را انتخاب کنند نه با زور و ضرب جریمه و....
2-پیامرسانهای واتساپ، گوگل پلی، تلگرام، اینستاگرام، توییتر و تردز نیمه دوم سال 1401 فیلتر شدند. این اقدام به 9 میلیون ایرانی خسارت زد و جیب تولیدکنندگان فیلترشکنها در خارج و فروشندگان آن در داخل را پرکرده است. مسئولان پاسخ دهند چرا چنین شد. سرانجام با مقاومت و فشار جامعه مدنی واتساپ و گوگل پلی رفع فیلتر شدند، هرچند این اقدامی مثبت است اما کافی نیست. مردم خواستار برداشتن فیلتر از تمام پلتفرمها هستند. گردش آزاد اطلاعات و دسترسی به پلتفرمها حق ملت است و ایجاد محدودیت مغایر خواست اکثریت است.
3-خودداری از انجام وعده صادق 3 یک اقدام درست و در راستای منافع ملی و تمامیت ارضی کشور ارزیابی میشود. رئیسجمهور و دیگران همانطور که تاکنون در برابر کسانی که صدایشان بلند و مشتهایشان گرهکرده است ایستادهاند باز هم بایستند و تسلیم آنها نشوند چون درگیری با اسرائیل و عقبه آن خطرناک و ویرانگر خواهد بود.
4-نخستوزیر سابق ژاپن «شینزوآبه» 22 خرداد 1398 با پیامی از سوی «دونالد ترامپ» به «ایران» آمد و با رهبر انقلاب دیدار کرد. نامهای هم از سوی ترامپ به رهبری ارائه کرد. دوباره قرار است نخستوزیر ژاپن برای میانجیگری بین «ایران» و «آمریکا» به ایران بیاید. از آنجا که شرایط منطقهای و بینالمللی با سال 98 فرق کرده و به ضرر ایران رقم خورده و امکان مذاکره و مصالحه با دموکراتها بهتر از جمهوریخواهان است، دستگاه دیپلماسی با درک واقعیتها و انزوای بینالمللی، فشار غرب و اسرائیل به ایران بدون پیششرط با آمریکا وارد مذاکره شود و اعلام کند به برجام بازمیگردد و سطح غنیسازی اورانیوم 60 درصدی و 20 درصدی را به 67/3 که در معاهده برجام پیشبینیشده تقلیل میدهد. این اقدام میتواند از فعال شدن مکانیزم ماشه که سه کشور اروپایی برای عملی کردن آن خیز برداشتهاند، جلوگیری کند. برگشتن تحریمهایی که در قالب قطعنامه 2231 لغو شدند برای ملت ناگوار و خسارت بار خواهد بود.
این که بایدن 10 میلیارد دلار از داراییهای بلوکهشده ایران را برای خرید غذا، دارو و اقلامی که تحریم نیستند، آزاد کرد، معنایش این است که تا من هستم بیایید با من تفاهم کنید تا بعد گرفتار ترامپ نشوید. پس در 22 روز باقی مانده باید از فرصت استفاده کرد و با کاهش تحریمها به مردم خدمت کرد و به مافیای اقتصادی ضربه زد.
اسرائیل دارد یمن را مثل غزه و لبنان شخم میزند. فاصله اسرائیل تا یمن و ایران حدود 2000 کیلومتر است. به نظر میرسد در جنگ احتمالی اسرائیل با ایران، اسرائیل از تجربه یمن استفاده کرده و مراکزی را بمباران خواهد کرد. اگر چنین شود وضع زندگی مردم بدتر خواهد شد. اکنون سوریه از حوزه نفوذ ایران و روسیه خارجشده، مهمتر اینکه یک سناریوی نانوشته و پنهانی بین ترکیه، اسرائیل، عربستان، آمریکا و اروپا درباره سوریه در حال انجام است که هدف آن برقراری رابطه سیاسی بین سوریه و اسرائیل میباشد.
اروپا درصدد است تا گروه «تحریرالشام» را از فهرست گروههای تروریستی خارج کند. استاندار دمشق رسماً از آمریکا درخواست کرده تا این کشور بانی برقراری رابطه بین سوریه و اسرائیل شود! اگر این اتفاق بیفتد نوبت بعدی احتمالاً برقراری رابطه سیاسی عربستان با اسرائیل خواهد بود.
پیشبینی میشود «دونالد ترامپ» با روسیه که در جنگ اوکراین در تله غرب افتاده و اکنون در باتلاق گرفتار است و همچنین با چین بر سر ایران معامله کند. دو کشوری که جزایر سهگانه ایرانی را متعلق به امارات میدانند! در آینده میتوانند باز هم از پشت به ایران خنجر بزنند.
این در حالی است که «آمریکا» هیچگاه حاضر نشده از ادعای امارات درباره جزایر سه گانه ایرانی حمایت کند. باید دانست که خاورمیانه جدید در حال شکلگیری است. عراق، گروه شبه نظامی حشدالشعبی و نخستوزیر آن که پیش از این حوزه نفوذ ایران بود اعلام کردند که قصد حمله به اسرائیل و پایگاههای آمریکا در منطقه را ندارند.
در چنین شرایطی ایران لازم است با چرخ 180 درجهای از سیاست نگاه به شرق در 22 روز مانده از ریاست جمهوری بایدن با او به توافق برسد و از شرق فاصله بگیرد. این یک فرصت است و استفاده نکردن از آن میتواند به تهدید بدل شود.