غلامعلی فخاری روز شنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: عصر روز گذشته جمعه گزارشی گزارشی مبنی بر مفقودی کوهنوردان در ارتفاعات شورکچال سوادکوه به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلالاحمر استان اعلام شد.
وی ادامه داد: پس از اعلام این خبر یک تیم عملیاتی کوهستان و یک تیم پشتیبان از پایگاه دوگل و ارفعده سوادکوه به همراه آمبولانس به محل مذکور اعزام شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران اظهار کرد : پس از ۱۲ ساعت عملیات جستوجو و نجات در شرایط جوی نامناسب و مهگرفتگی در صبح امروز شنبه، مفقودان توسط نجاتگران هلالاحمر سوادکوه پیدا و به محل امن منتقل شدند.
وی گفت: این گردشگران که به فن کوهنوردی آشنا نبودند دست به صعود در ارتفاعات این منطقه زدند که این کار غالبا منجر به افزایش فعالیت امدادگران میشود.
جمعیت هلال احمر مازندران در اطلاعیه خود در خصوص عملکرد نیمه نخست این نهاد امدادی اعلام کرده است که پوشش امدادی این جمعیت در خصوص امداد و نجات کوهستان ۱۵ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال است؛ موضوعی که مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران از آن به عنوان اقدام ناآگاهانه و ناشیانه افراد ماجراجو برای صعود به قلل و ارتفاعات استان برشمرد که اثرات و تبعات کار آنها موجب افزایش زحمت بر دوش امدادگران میباشد.
مازندران، این خطه از شمال کشور جاذبه های منحصر به فردش همواره همگان را به وجد میآورد از جنگل های هیرکانی با درختان انبوهش که در اکثر فصول سال میزبان علاقهمندان به جنگل نوردی است و سواحل نیلگون دریای خزر که غالب سفرها به این استان برای شنا و تنی به آب زدن در این بخش از جاذبه گردشگری مازندران است.
علاوه بر این جاذبه های طبیعی گردشگری قلل و ارتفاعات همچون دماوند، علم کوه، ارفع کوه، خرو نرو، سماموس و دو برار قدمگاه تفرج وتفریح بسیاری از مسافران و افرادی است که به مازندران میآیند. جذابیت گشت و گذار کوهستان در این استان تنها به دلیل صعود به ارتفاع و لذت بردن از این ارتفاع نوردی نیست بلکه مسیر جذاب و پر از چشم اندازهای طبیعی همچون چشمه سارها و دشت و دمن باعث این انگیزه و رغبت در افراد غیر بومی میشود که در این مسیر پای نهند.
اما آنان به دور از هر گونه آگاهی، دانش و تجهیزات لازم و تنها از روی حس ماجراجویی پای در مسیر قله نوردی در مازندران میگذارند که در غالب موارد منجر به گم و ناپدید شدن در مسیر کوهپیمایی و یا افتادن و مصدومیت میشود.