صفی الدین، از خویشاوندان نصرالله است و مانند او در لباس روحانیت شیعه است. او عمامهای مشکی بر سر دارد که نشان دهنده نسب او به پیامبر اسلام است.
آقای صفی الدین پدر شوهر زینب سلیمانی نیز هست. زینب مغنیه، خواهر عماد مغنیه در اوایل تیرماه سال ۱۳۹۹ خورشیدی تصویری در استوری اینستاگرام خود منتشر کرد که طبق آن، زینب مغنیه از ازدواج زینب سلیمانی، دختر قاسم سلیمانی با پسر سید هاشم صفی الدین، خبر میداد.
برادر وی با نام عبدالله صفی الدین نیز نماینده حزب الله در ایران است.
هاشم صفیالدین در سال ۱۹۶۴ میلادی در روستای قانون النهر در جنوب لبنان به دنیا آمد و به خانوادهای با تأثیر اجتماعی برجسته تعلق دارد. در جوانی به تحصیل علوم دینی در شهر قم ایران پرداخت.
هاشم صفی الدین در دوران تحصیل در شهر قم تحت تأثیر اندیشه سیاسی مرتبط با نظریه «ولایت فقیه» آیتالله خمینی قرار گرفت و یکی از برجسته ترین حامیان آن شد. وی در یکی از نوشتههای خود به نقش این نظریه در اتحاد نهضتهای اسلامی و غلبه بر تفرقهها اشاره کرده است.
صفیالدین با هدایت عماد مغنیه، فرمانده امنیتی سابق حزبالله، به یکی از نزدیکان حسن نصرالله تبدیل شد. او در سال ۱۹۹۴ به بیروت بازگشت تا به عنوان رئیس شورای اجرایی حزبالله منصوب شود.
صفی الدین به عنوان رئیس شورای اجرایی بر امور سیاسی حزب الله نظارت دارد. او همچنین یکی از اعضای شورای جهاد است که عملیات نظامی این گروه را هدایت میکند.
او در کنار نصرالله و شیخ نعیم قاسم سه نفر اصلی حزب الله لبنان را تشکیل میدهند. صفی الدین یک شخصیت بحث برانگیز است که در سال ۲۰۱۷ توسط وزارت خارجه ایالات متحده به عنوان تحریم شده طبقهبندی شد.
صفی الدین در انتقاد از سیاست ایالات متحده صریح بوده است. وی در سال ۲۰۱۷ در پاسخ به فشارهای آمریکا بر حزبالله، اعلام کرد: «این دولت دیوانه و نابسامان ایالات متحده به ریاست ترامپ نمیتواند به مقاومت آسیب برساند» و تأکید کرد که چنین اقداماتی تنها عزم حزبالله را تقویت میکند.
صفی الدین در ماه ژوئن، پس از کشته شدن یکی دیگر از فرماندهان حزب الله، تهدید به تشدید تنش علیه اسرائیل کرد و در مراسم تشییع جنازه آن فرمانده اعلام کرد: «بگذار (دشمن) خود را برای گریه و زاری آماده کند.»
سخنرانیهای علنی صفی الدین اغلب بیانگر موضع حزب الله و همسویی آن با آرمان فلسطینی است. وی اخیرا در مراسمی در ضاحیه، پایگاه حزب الله در حومه جنوبی بیروت، با مبارزان فلسطینی ابراز همبستگی کرد و گفت: «تاریخ ما، تفنگهای ما و راکتهای ما با شما است.»
پیوندهای خویشاوندی صفی الدین و شباهت ظاهری او به نصرالله، و همچنین موقعیت مذهبی او به عنوان یکی از نوادگان پیامبر دین اسلام، همه به نفع او محسوب میشود.
علیرغم محرمانه بودن روند انتخاب رهبری در حزب الله، نقشی که صفی الدین در اداره امور روزمره این حزب ایفا کرد، علاوه بر شغلی مشابه با نصرالله، او را به برجسته ترین نامزد جانشینی خود تبدیل میکند.