عزتالله ضرغامی در گفتوگو با ایلنا، درباره انتقادها به اتفاقاتی که برای فستیوال کوچه افتاد و اینکه برخی آن را با جشن هنر شیراز در پیش از انقلاب مقایسه میکنند و به برخی کج سلیقگیها نسبت به رویدادهای فرهنگی کشور، گفت: جشن فرهنگ و هنر شیراز یک موضوع دیگری است و یک طراحی فساد عمیق شکل گرفت برای اینکه کلاً به نام هنر یک چیز دیگر را به خورد ملت بدهند و مشاهده کردید این اتفاق هم از ریشههایی بود که انقلاب ایجاد شد، مردم ما آن رفتاری که در جشن و هنر شیراز صورت گرفت را نمیپذیرند.
اگر اشکالی پیش میآید، قبل از این که جنجال راه بیندازیم بررسی و متولیان را متوجه کنیم
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: رویدادهای هنری که در کشور انجام میشود همه ارزشمند هستند و باید تقویت شوند و دستگاههای کشور باید کمک کنند، حال هرکدام ممکن است حاشیه و اشکالی داشته باشد که باید رفع شود. کما اینکه همین الان بسیاری از اتفاقات فرهنگی و هنری در کشور رخ میدهد. مثلاً ۵۰ هزار نفر به روستای پالانگان رفتند و مراسم «هزار دف» در یک روستا برگزار شد، یک گزارش منفی نیامد و همه گزارشها مثبت و نشاندهنده شادی مردم است و این رفتار فرهنگی است که مردم از خودشان بروز میدهند.
ضرغامی تاکید کرد: اگر اشکالی پیش میآید، ما قبل از این که جنجال و هیاهو راه بیندازیم باید بررسی کرده و متولیان را متوجه کنیم.
یک مقطعی در اغتشاشات، دستگاههای مسئول در حافظیه شرایط ویژه ایجاد کردند
بچهای که شعر حافظ میخواند را باید روی سرمان بگذاریم
وی با اشاره به یک ویدئو منتشر شده در فضای مجازی درباره اتفاقی در حافظیه، گفت: از من سؤال کردند مأمور بالای سر حافظیه به یک بچهای که آنجا شعر میخواند تذکر میدهد و میگوید به ما گفتهاند اینجا کسی شعر نخواند. بله یک مقطعی در اغتشاشات تجمعاتی میشد، مشکلات امنیتی بود، دستگاههای مسئول آمدند شرایط ویژه ایجاد کردند و مدیریت کردند، عیب ندارد، در آن شرایط مشکلی ندارد. اما حالا یک بچهای آمده و شعر حافظ میخواند باید او را روی سرمان بگذاریم؛ پس جا دارد به آن مأمورمان تذکر دهیم، برخورد و توبیخ کنیم و به مردم هم اطلاع دهیم.
تمام تلاش دولت و حاکمیت باید این باشد که مردم را شاد کنند
ضرغامی با بیان اینکه همه باید همدل باشیم، یادآور شد: آن چیزی که مردم نیاز دارند شادی است و تمام تلاش دولت و حاکمیت باید این باشد که مردم را شاد کنند. این همه درباره بودجه یا قانون و مصوبات بحث میشود باید برای این باشد که یک لبخند به لب مردم بیاورد.
بعضیها نفهمیدند منظورم از توییت درباره ۳ دختری که در هواپیما بودند، چیست
وی ادامه داد: یک توییتی زدم و بعضیها نفهمیدند منظورم چیست و به من در رسانهها اعتراض کردند؛ آن توییت این بود که من سوار هواپیما شدم، پشت سر من ۳ دختر خانم نشسته بودند، بیحجاب هم نبودند و یکریز تا تهران هم خندیدند، آنها میخندیدند من حالم خوب میشد، چرا؟ چون من به عنوان وزیر باید تمام تلاشم این باشد که لبخند به لبها بیاورم، حالا خودشان شاد هستند. موقع خروج از فرودگاه و در ترمینال دیدم کسی من را صدا کرد برگشتم دیدم این ۳ خانم هستند، از من عذرخواهی کردند و گفتند بعدا فهمیدیم شما جلوی ما نشستید، ما خیلی خندیدیم و حرف زدیم مزاحم شما شدیم، فهم و شعور از این بالاتر کسی دیده است؟ اینها دختران ایران هستند، دختر ایرانی یک مسئولی را میبیند که سن و سالی از آن گذشته، میگوید من خندیدم شما را ناراحت نکردم؟ خب من در جوابش میگویم دخترم تو حال مرا خوب کردی. اصلا این سفری که آمدم برای این است که لبخند روی لبان شما بیاورم، حالا تو خودت میخندی؛ وقتی خودت میخندی من چرا ناراحت شوم؟
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطر نشان کرد: بعضیها اینها را نمیفهمند، میروند خبر را تحریف و منتشر میکنند که ۳ خانم بیحجاب میگفتند، میخندید، بیدینی میکردند و ضرغامی گفت دمتان گرم، بگویید که من هم خوشم میآید. ببنید حرف از کجا تا کجا است؟
۲ سال است که شعار من این شده «اصلاحطلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا»
وی اظهار داشت: آن وقت کسانی که با من هم عقیده هستند به جای این که روشنگری کنند، روی حقایق را میپوشانند و من یک اشکالی به بعضی از جریانهای سیاسی منتقد مانند اصلاحطلبان دارم، اصلاحطلبان خیلی سعی میکنند اتفاقا روی خیلی از حقایق را بپوشانند، خب شما میبینید این رفتار، رفتاری است که شما ادعایش را میکنید، زمانی که شما ادعایی میکنید باید مسئله را تبیین و حمایت کنید. هرچند که الان اصلاحطلب و اصولگرا کلا تمام ماجرا. اصلا ۲ سال است که شعار من این است که «اصلاحطلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا» و اصلا مردم به این چیزها کاری ندارند.