هاآرتص نوشت: اسرائیل در تلاش است تا یک استراتژی روشن خروج از نوار غزه ارائه دهد؛ همچنین تصمیم نگرفته است که آیا می خواهد رهبری حماس را بکشد یا توافقی برای تبعید اعضای آن را بپذیرد.
به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: صرف نظر از این، یک منبع سیاسی روز یکشنبه گفت، اسرائیل بر کنترل امنیتی نوار غزه پس از پایان جنگ پافشاری خواهد کرد.
وی افزود: "من وضعیتی را متصور نیستم که در آن، اسرائیل مسئولیت نهایی امنیتی در نوار غزه را عهده دار نباشد."
مقامات سیاسی فقط اطلاعات جزئی در مورد شرایط و مکان حدود 240 گروگانی که توسط حماس نگهداری می شوند دارند. بر اساس ارزیابی ها، تصور می شود اکثریت قاطع گروگان ها زنده باشند.
این مقامات بر این باورند که علیرغم تلاشهای مذاکرهکننده قطری، طرفین در آستانه توافق برای آزادی گروگانها نیستند. آنها گفتند که ارزیابی غالب مبنی بر اینکه توافق بسیار بعید است، به تصمیم برای آغاز عملیات زمینی مهم در غزه منجر شد.
مقامات همچنین بر این باورند که فشارهای نظامی بر حماس در روزهای اخیر تأثیرگذار بوده و امیدوارند که حماس را در جهت توافق برای آزادی گروگان ها سوق دهد. یک مقام سیاسی گفت: «ما چیزی را می بینیم [اما] هنوز به ثمر نرسیده است.»
مقامات سیاسی احتمال آتش بس بشردوستانه در جنگ را رد نمی کنند، اما تنها در صورتی که شامل آزادی گروگان ها شود. این منبع گفت: «حتی اگر در ازای بازگشت گروگانها آتشبس برقرار شود، موقتی خواهد بود و اسرائیل به کار برای سرنگونی حماس ادامه خواهد داد».
منبع مذکور همچنین از تلاش یوسی کوهن، رئیس سابق موساد برای نشان دادن خود به عنوان فرستاده نخست وزیر بنیامین نتانیاهو در تلاش ها برای نجات گروگان ها انتقاد کرد.
این منبع گفت: "یوسی کوهن به نمایندگی از نخست وزیر منصوب نشده است." وی گفت: "او با اجازه نخست وزیر با یکی از رهبران عرب ملاقات کرد. علاوه بر این، او چندین جلسه در مورد یک موضوع سیاسی داشت و با مشاور امنیت ملی در تماس بود. نخست وزیر به او دستور داد تا زیر نظر دیوید بارنئا، رئیس فعلی موساد کار کند. بارنئا. کانال های موازی می توانند اوضاع را پیچیده کنند."
به گفته این منبع، «مذاکرات با قطری ها توسط رئیس فعلی موساد به همراه رئیس شین بت اداره می شود.»
در حالی که آینده سیاسی نتانیاهو زیر سوال است، یک منبع سیاسی معتقد است که توافق عادی سازی با عربستان سعودی هنوز قابل دستیابی است و طرفین امیدوارند به زودی به آن دست یابند. آنها گفتند: «افراد عاقل هم در عربستان سعودی و هم در اسرائیل وجود دارند. فعالیتی را که قبل از جنگ شروع کرده بودیم، میتوان پس از آن ادامه داد - اما به شرطی که پیروز شویم.»
در همین حال، مقامات سیاسی اذعان میکنند که قصد دارند رویکرد خود را تغییر دهند و میزان کمکهای بشردوستانه مجاز برای ورود به غزه را افزایش دهند. در کنار فشار شدید بینالمللی، مقامات اذعان میکنند که محدود کردن کمکها جهت فشار حماس بیاثر بوده است.
مقامات به طور فزاینده ای نگران کمبود آب و غذا هستند که منجر به ناآرامی در میان ساکنان غزه و تشدید درگیری خشونت آمیز بین آنها و نیروهای ارتش اسرائیل می شود.
این منبع در خصوص جبهه شمال گفت: حزب الله به دلیل آمادگی نیروهای ما در حال حاضر نمی تواند از مرز عبور کند، بنابراین ایده اشغال شمال از بین رفته است.
نقش تشکیلات خودگردان فلسطین در حکومت آینده غزه نیز نامشخص است. اعضای دولت اسراییل، آن را یک نهاد رادیکال می دانند که هدفش از بین بردن اسرائیل است و در تلاش برای تصمیم گیری در مورد اینکه آیا این کشور باید بخشی از آینده غزه باشد یا خیر.
این منبع گفت: «بازسازی غزه کافی نیست. این فرهنگ [میل به کشتن یهودیان] هنوز در تشکیلات خودگردان فلسطین وجود دارد.» این مقام همچنین به تهدید تشکیلات خودگردان فلسطین مبنی بر عدم استفاده از درآمد مالیاتی که اسرائیل به تشکیلات خودگردان ارائه کرده، اشاره کرد.
در همین حال، مقامات می گویند تلفات انسانی در مقایسه با پیش بینی های اولیه نسبتاً اندک است. این تا حدی به دلیل استفاده از روشی است که "مسیر فیل" نامیده می شود: پیشروی آهسته توسط ارتش که امکان روبرویی مستقیم بین ارتش اسرائیل و حماس را فراهم می کند.