لوگو
1404 شنبه 3 آبان
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1399 سه‌شنبه 28 بهمن
نسخه چاپی
تفسیر روز

احتمال احیای تنش در منطقه بر سر فعالیت هسته‌ای ایران

ستاره صبح-

ماه گذشته ، یک قانون‌گذار ارشد هشدار داده بود که در صورت عدم لغو تحریم های ایالات‌متحده تا 21 فوریه ، ایران بازرسان آژانس انرژی هسته‌ای را از کشور اخراج خواهد کرد.بهروز کمالوندی ، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران (AEOI) نیز گفت ایران در مورد موضوع بازرسی‌های هسته‌ای توسط ناظر سازمان ملل کاملاً به قانون پایبند خواهد بود. وی همچنین اعلام کرد که 1000 سانتریفیوژ IR2M  “تنها در طول مدت سه ماه” در تأسیسات هسته‌ای نطنز نصب می‌شود. به گفته کارشناسان ، IR2M می‌تواند دو یا سه برابر سریع‌تر از تجهیزات کنونی مورداستفاده در تهران غنی‌سازی کند.
تأخیر در وعده جو بایدن رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده برای احیای توافق هسته‌ای و اولتیماتوم ایران به عدم ادامه اجازه فعالیت به بازرسان انرژی هسته‌ای از 21 فوریه، بار دیگر تنش‌ها در منطقه را افزایش داده است. 
 به دنبال تنش‌های اخیر بین دو دشمن قدیمی که در هفته‌های پایانی ریاست جمهوری ترامپ به اوج خود رسیده بود ، پارلمان ایران قانونی را تصویب کرد که کشور را ملزم به‌سرعت بخشیدن به فعالیت‌های غنی‌سازی هسته‌ای و پایان دادن به تعهدات خود تحت پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) می‌نمود.در سال 2018 ، دولت تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ از توافق خارج شد و متعاقباً کلیه تحریم های ایران را که با این توافق برداشته‌شده بود دوباره اعمال کرد. در سال 2003 ، ایران یک پروتکل اضافی را تحت پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) امضا کرده بود که اجازه دسترسی به بازرسان آژانس هسته‌ای سازمان ملل متحد برای بازرسی و بررسی برنامه هسته‌ای این کشور را می‌داد.
مسئولیت ایالات‌متحده
ایران مسئولیت احیای توافق را بر عهده ایالات‌متحده قرار داده است ، با این ادعا که این واشنگتن است که توافق را کنار گذاشته و اجرای تعهدات خود را متوقف کرده است. این نماینده مجلس گفت: “ایران برای احیای برجام عجله‌ای ندارد. ما سیاست خنثی‌سازی تحریم‌ها را در پیش‌گرفته‌ایم.” درحالی‌که در هفته‌های اخیر میزان غنی‌سازی هسته‌ای تا 20 درصد افزایش‌یافته است ، این قانون از 21 فوریه  دولت ایران را موظف می‌کند در صورت عدم احیای توافق توسط دولت جدید ایالات‌متحده ، از بازرسی سایت‌های هسته‌ای در این کشور جلوگیری کند.
ایرانی‌ها می‌گویند اما بایدن همچنان سیاست 
ترامپ را دنبال می‌کند
سید محمد مرندی از اعضای ایرانی مذاکره‌کننده در توافق سال 2015 به شبکه خبری آنادولو می‌گوید: ازآنجاکه دولت بایدن  سیاست ترامپ در نقض توافق هسته‌ای را دنبال می‌کند ، ایران نمی‌تواند به تعهدات خود ادامه دهد. جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ایران هفته گذشته گفت که کشورش به مهلت 21 فوریه متعهد است ، درحالی‌که تأکید کرد عدم اجرای پروتکل الحاقی به معنای بستن درهای توافق 2015 نیست. وی از واشنگتن خواست تا قبل از مهلت مقرر ، سریعاً برای بازگشت به پیمان هسته‌ای اقدام کند. رهبر ایران نیز اعلام کرد این کشور تنها پس از لغو تحریم های آمریکا به روشی که ایران بتواند “آن‌ها را تأیید کند” ، به توافق بازخواهد گشت.
برگردان: علی اصغر شهدی

 

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email
سرویس خبری: سیاست
لینک کوتاه https://setaresobh.ir/news/103620
کلید واژه‌ها: #هسته‌ای #تحریم_= #احیای

خبرهای مرتبط

اظهارنظر مجلسی‌ها مبتنی بر شناخت دقیق نیست
اظهارنظر مجلسی‌ها مبتنی بر شناخت دقیق نیست
هزینه تحریم و دور زدن آن چقدر است؟
هزینه تحریم و دور زدن آن چقدر است؟
پرونده هسته‌ای ایران روی میز اجلاس جی7
پرونده هسته‌ای ایران روی میز اجلاس جی7
پایان یا احیا؟
پایان یا احیا؟
لغو تحریم دو قاضی ارشد دادگاه لاهه
لغو تحریم دو قاضی ارشد دادگاه لاهه
پیامد‌های تحریم برای اقتصاد کشور
پیامد‌های تحریم برای اقتصاد کشور

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

آخرین خبرها

  • تنهایی راهبردی و تصمیم‌های سخت
  • حادثه در کمین ایران
  • چین، راهبرد سکوت و توسعه در برابر آمریکا
  • رشد فکری پس از عبور از ترس‌ها
  • حکمت خسروانی
  • زنگ خطر فرونشست زمین
  • تأمین گوشت در داخل کشور
  • کاهش تولید و فروش
  • فروپاشی امپراتوری مالی/ بانک آینده ورشکست و در بانک ملی ادغام شد
  • برد پرسپولیس بعد از ۶۰ روز
  • بارندگی در وضعیت قرمز؛ ۲۱ استان بدون حتی یک قطره بارش
  • بازتاب ماجرای پژمان جمشیدی در رسانه خارجی
  • قیمت طلا امروز جمعه 2 آبان 1404
  • مبلغ عیدی کارگران سال 1404 جزئیات و نحوه محاسبه عیدی سال ۱۴۰4
  • انس جهانی طلا همچنان در مسیر نزولی
  • هشدار درباره میکروپلاستیک و کلر باقی‌مانده؛ تصفیه خانگی چه چیزی را همین حالا حذف می‌کند؟
  • شرکت‌های بزرگ نفتی دولتی چین بعد از تحریم‌های آمریکا، خرید نفت روسیه را متوقف کرده‌اند
  • صبا چناری دارنده مدال نقره جهانی درگذشت
  • پزشکیان: من از دشمن نمی‌ترسم، اما از اختلاف داخلی هراس دارم، نباید ظلم و ستمی به ملت شود که به ما پشت کنند
  • مهدیه اسفندیاری کیست و چرا بازداشت شد؟
  • واکنش علی انصاری، مال بانک آینده به انحلال این بانک + متن نامه
  • قیمت طلا در ساعات پایانی پنجشنبه ۱ آبان ۱۴۰۴
  • قیمت دلار ساعات پایانی پنجشنبه ۱ آبان ۱۴۰۴؛ دلار چند شد؟
  • توضیح صندوق اعتباری هنر درباره لغو مجوز بانک آینده و وضعیت هنرکارت
  • ابر میکروفون چیست و چرا اهمیت دارد
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.