نشست خبری سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور یاسراحمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی رمضانی، قائم مقام و سخنگوی سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران روز گذشته در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد.
رشد آمار کتابخوانی
احمدوند، رییس سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اشاره به برنامههای پیشبینی شده برای این دوره از نمایشگاه گفت: امسال نمایشگاه با شعار «آینده خواندنی است» برگزار میشود. این شعار به این معنا است که آینده پیشرفت کشور در گرو بیشتر و بهتر خواندن است، تاریخ جوامع مختلف هم نشان میدهد که پیشرفت در هر کشوری مرهون بیشتر و بهتر خواندن است. وی افزود: آمار کتابخوانی سریعتر از رشد اقتصادی پیشرفت میکند و نمایشگاه کتاب تهران زمینهای برای تشویق مردم و جلب توجه آنها به عادت مهم کتابخوانی، همچنین توجه دادن خانوادهها به این موضوع مهم است. به گفته او، ناشران با وجود مشکلات اقتصادی که پیش روی صنعت نشر قرار دارد، با انگیزه و اشتیاق، حداکثری در بخشهای مختلف نمایشگاه حاضر هستند و امیدوارم این نمایشگاه با همراهی ناشران، نویسندگان، اهالی قلم و مردم خاطره شیرین فرهنگی برای همه بهجا بگذارد.
پست رایگان
در بخش دیگر این مراسم، علی رمضانی، قائم مقام و سخنگوی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: امسال، دومینبار بخش مجازی همزمان با بخش حضوری به مردم سراسر کشور خدمات ارائه خواهد داد، افزود: در این دوره مردم در سراسر کشور میتوانند رایگان مرسولههای پستی خود را دریافت خواهند کرد.
پاسخگویی به مخاطبان
رمضانی در بخش دیگر صحبتهای خود به فعالیت کمیتههای مختلف نمایشگاه اشاره کرد و افزود: در کمیته پاسخگویی با توجه به تجربههایی که سال گذشته داشتیم، امسال نیز مرکز پاسخگویی مجزا برقرار است؛ همچنین در 20 نقطه بهغیر از توزیع نقشه به سوالات مردم پاسخ داده میشود. او گفت: با توجه به تجربه سال گذشته نمایشگاه، تلاش کردیم این کارافراز را توسعه دهیم تا مردم در دستگاههای همراه خود آن را بارگذاری کنند، کارافراز نمایشگاه از برنامه کافه «بازار»، «اناردونی» و «آیاپس» قابل دریافت است و نقشهها در آن بارگذاری شده و به مرور نیز تکمیل میشود.
حضور ناشران 40 کشور
رمضانی همچنین به فعالیت کمیته ناشران خارجی اشاره کرد و گفت: این کمیته امسال میزبان حدود 100 ناشر خارجی در غرفهها است که کتابهایی را از سال 2015 تا 2023 عرضه میکنند. وی ادامه داد: حدود 45 هزار عنوان کتاب در این بخش عرضه میشود که نسبت به سال گذشته 40 درصد در تعداد عناوین و 20 درصد در تعداد ناشران و غرفهها افزایش داشتیم. او گفت: امسال میزبان کشور تاجیکستان بهعنوان کشور میهمان ویژه نمایشگاه هستیم که با 20 نفر از ناشران، نویسندگان و شخصیتهای شاخص این کشور در این رویداد حضور دارند. به گفته وی، 30 میهمان از کشورهای مختلف و 27 کشور در بخش بینالملل حضور دارند و بهطور کلی در نمایشگاه امسال، حدود 40 کشور حاضر خواهند بود.
یارانه خرید کتاب
رمضانی در ادامه به یارانه خرید کتاب طلاب، دانشجویان و اساتید اشاره کرد و گفت: سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان وطلاب 600 هزار تومان است که از این مبلغ 360 هزار تومان آورده دانشجویان و طلاب است و 240 هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی است.
وی افزود: سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیئت علمی 700 هزار تومان است که از این مبلغ 350 هزار تومان آورده عضو هیئت علمی و 350 هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. رمضانی همچنین درباره اختصاص یارانه به اهالی قلم نیز توضیح داد: یارانهای در نظر گرفته شده است، برای اهل قلم بر اساس گروههای مختلف از 600 تا 800 هزار تومان پیش بینی شده است. احمدوند خطاب به خبرنگار ایبنا گفت: نمایشگاه کتاب تهران باید به همه حلقههای زنجیره تولید، توزیع و مصرف کتاب کمک کند؛ یکی از این حلقهها کتابفروشان هستند که احتیاج به حمایت بیشتر دارند. سرمایهگذاری در کتابفروشیها سرمایهگذاری قابل توجهی است و بازدهی اقتصادی در آن نسبت به بقیه مشاغل کمتر است.